• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

De beste haartransplantatiekliniek van Nederland

De uitspraak ‘beste haartransplantatiekliniek’ is subjectief en kan op verschillende manieren uitgelegd worden. Er zijn in Nederland veel klinieken te vinden die zich de beste van Nederland noemen om zeer uiteenlopende redenen. Het kan uitdagend zijn om een goede vergelijking te maken en de juiste kliniek te selecteren. Er is goed nieuws voor wie bij de beste haartransplantatiekliniek van Nederland behandeld wil worden. Er zijn namelijk een aantal kwaliteitsfactoren waar u op kunt letten bij het selecteren van een kliniek. Hoe dan ook is het behulpzaam om bij meerdere klinieken een eerste gesprek (consult) te plannen. Dat maakt de verschillen al duidelijker en het vergelijken daardoor veel makkelijker.

Kiezen voor een transplantatie

Zoals bij veel medische ingrepen, geldt ook voor een haartransplantatie: focus maakt verschil. Het is daarom beter wanneer een behandeling door een daarin gespecialiseerde kliniek wordt uitgevoerd. Of in ieder geval door een medisch team wat dagelijks deze behandeling verricht. Er bestaan meerdere klinieken in Nederland die zich volledig richten op haartransplantaties. Daarvan was Zantman Kliniek, opgericht in 1976, de eerste van Nederland. Sindsdien is er gekozen voor een volledige focus op deze specifieke behandeling. De vakkundigheid van het medisch team en de organisatie van de kliniek is helemaal gericht op haartransplantaties. De passie voor kwaliteit en een uitzonderlijke klantervaring zijn vanaf de oprichting door Theo Zantman de drijfveren van de organisatie geweest. Zantman Kliniek heeft alle kennis en vaardigheden op het gebied van haartransplantatietechnieken in huis. Dit resulteert in een hoge kwaliteit van zorg en uitstekende behandelresultaten.

De 4 sterke punten van een kwaliteitskliniek

De belangrijkste twee factoren waarop vergeleken kan worden zijn de focus op kwaliteit van werken of de focus op een hoog aantal grafts (groepjes haarzakjes) in een zo kort mogelijke tijd. De vier kwaliteitsfactoren waar we bij Zantman Kliniek rekening mee houden zijn in basis gericht op de kwaliteit van werken:

1. Zorgvuldigheid

Bij Zantman Kliniek is het uitgangspunt dat er zorgvuldig omgegaan wordt met het donormateriaal. Bij het leeuwendeel van de haartransplantaties is er nu of op langere termijn sprake van een beperkte hoeveelheid donormateriaal. Om die reden is een zo groot mogelijk aantal grafts voor ieder behandelgebied geen verstandige aanpak.

Bij de meeste cliënten is het beschikbare donormateriaal op de korte en/of lange termijn beperkt. Daarom is bij de meeste haartransplantaties een verstandige aanpak om niet een zo groot mogelijk aantal grafts te verplaatsen, maar om strategisch te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het donorgebied voldoende grafts behoudt voor toekomstige behandelingen, mocht dat nodig zijn. Het vermijden van uitputting van het donormateriaal is van groot belang om teleurstellingen op de lange termijn te voorkomen.

2. Kwalitatief advies

Daarnaast hechten we veel waarde aan het afstemmen van de verwachtingen en het schetsen van een realistisch beeld van het te verwachten resultaat. Bij Zantman Kliniek staan we voor kwaliteit, ethiek en de tevredenheid van onze cliënten. We geloven in het leveren van op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met de individuele behoeften en mogelijkheden van elke cliënt. Ons doel is om een natuurlijke haargroei te herstellen op een verantwoorde en kwalitatieve manier. Er zijn iedere dag ruime mogelijkheden om een consultafspraak te plannen. Dit is eventueel ook mogelijk als telefonisch consult in eerste instantie indien u ver van de kliniek woont. Zeker in combinatie met het insturen van foto’s, kunt u dan al een helder eerste advies ontvangen.

3. Natuurlijke resultaten

Bij Zantman Kliniek streven we naar natuurlijke resultaten bij haartransplantaties. We begrijpen dat het essentieel is dat het getransplanteerde haar niet van het eigen haar te onderscheiden is. Om dit te bereiken, hanteren we een zorgvuldige en gepersonaliseerde aanpak. Eén van de sleutelfactoren voor het creëren van een natuurlijke uitstraling is het zorgvuldig plaatsen van de getransplanteerde grafts. Onze ervaren specialisten hebben veel ervaring met het plaatsen van natuurlijke haargroeipatronen. Ze zorgen ervoor dat de grafts op een manier worden geïmplanteerd die overeenkomt met de natuurlijke haargroei van de cliënt. Daarbij wordt de richting en de plaatsingshoek van de getransplanteerde haren afgestemd op het bestaande haar, wat resulteert in een harmonieus geheel.

Naast de richting van inplanten, besteden we ook veel aandacht aan de dichtheid en de overgangen tussen het eigen haar en het getransplanteerde haar. Het is van cruciaal belang dat de overgangen geleidelijk verlopen en dat er geen opvallende abrupte veranderingen in dichtheid te zien zijn. Onze specialisten creëren een natuurlijke haardichtheid en passen de transplantatietechnieken aan om ervoor te zorgen dat de geïmplanteerde haren op een manier worden verdeeld die resulteert in een gelijkmatige en natuurlijk ogende haargroei.

Lees verder op deze blog: Wat wordt verstaan onder een natuurlijke haartransplantatie?

4. Persoonlijke zorg

Bij Zantman Kliniek hechten we grote waarde aan persoonlijke voor- en nazorg en blijven we graag in nauw contact met onze cliënten, ook na de behandeling. Na de haartransplantatie blijven we beschikbaar voor onze cliënten door middel van nacontroles en belafspraken. Deze nazorgafspraken stellen ons in staat om de voortgang van het genezingsproces te volgen, eventuele vragen of zorgen te bespreken en verdere begeleiding te bieden indien nodig. We willen er zeker van zijn dat onze cliënten zich comfortabel voelen tijdens het herstelproces en dat dit voorspoedig verloopt. Bovendien staat goede voor- en nazorg in direct verband met een succesvol behandelresultaat.

Lees meer over kwaliteit in onze blog artikelen:

De nieuwste technieken

Een transplantatie is een medische procedure om de gevolgen van haarverlies blijvend te herstellen. In de afgelopen decennia zijn de haartransplantatietechnieken steeds meer verfijnd en daardoor beter geworden.

Waarom de beste haartransplantatiekliniek in Nederland?

Kiezen voor een haartransplantatie doet u niet zomaar. U wilt kiezen voor de beste haartransplantatiekliniek die aansluit bij uw wensen. Over een haartransplantatie en alles wat daarbij komt kijken, wilt u goed en volledig voorgelicht worden. Ook wanneer dit betekent dat een haartransplantatie niet de beste oplossing voor u is. Bij Zantman Kliniek besteden we daarom veel tijd aan het afstemmen van uw verwachtingen met de mogelijkheden van een eventuele behandeling, zodat u precies weet waar u aan toe bent en een goed geïnformeerde keuze kunt maken. Daarnaast wordt u voordat u de behandeldag start, ingelicht over hoe u zich kunt voorbereiden en wat u moet meenemen of regelen. Bijvoorbeeld dat wij voor uw lunch zorgen en dat het prettig is om opgehaald te worden aan het einde van de behandeldag.

Nieuwste technieken

Bij Zantman Kliniek werken we voornamelijk met de FUE techniek. Dit is een methode die is ontwikkeld om het genezingsproces prettiger te laten verlopen. Daarom wordt dit tegenwoordig gezien als de beste techniek voor haartransplantatie. Vroeger werd de FUT techniek gebruikt voor haartransplantaties. Wereldwijd wordt de FUT methode ingehaald door de FUE methode. Deze blijvende verandering vindt ook plaats in Nederland. Als één van de beste haartransplantatieklinieken van Nederland volgen we de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatietechnieken met aandacht.

De kwaliteit en veiligheid

Om de kwaliteit en veiligheid van Zantman Kliniek extern te borgen is de kliniek aangesloten bij verschillende organisaties. Deze organisaties hebben ieder een eigen functie en rol in de kwaliteit en veiligheid van de kliniek.

De branche organisatie ISHRS

De verschillende haartransplantatieartsen die werkzaam zijn bij de kliniek, zijn aangesloten bij The International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS). Dit is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de kennis en kunde van de haartransplantatie branche. Met een focus op onderwijs, onderzoek en ethiek brengt ISHRS toonaangevende haartransplantatiechirurgen en professionals over de hele wereld samen. Door middel van internationale conferenties, workshops en publicaties bevordert ISHRS kennisuitwisseling en promoot kwaliteitverbeteringen in haarhersteltechnieken. Als vertrouwde autoriteit stelt ISHRS hoge eisen aan veiligheid en kwaliteitszorg. Met zijn toewijding aan innovatie en uitmuntendheid speelt ISHRS een cruciale rol in de vooruitgang van haarherstel, waar mensen die op zoek zijn naar effectieve oplossingen voor haarverlies baat bij hebben. Daarnaast zet de organisatie zich in om misstanden binnen het vakgebied aan banden te leggen. 

Infectiepreventie Tensen & Nolte

Door een samenwerking met Tensen & Nolte verankert Zantman Kliniek infectiepreventie in de hele organisatie. Er wordt in deze samenwerking continue naar nieuwe en effectieve manieren om infectiepreventie ‘tussen de oren’ van zorgmedewerkers te krijgen. Dit gebeurt door routinematige ondersteuning en scholing tot outbreakmanagement en Inspectie-toezichttrajecten. Op systematische wijze wordt er daardoor gewerkt aan infectiepreventie, volgens de laatste normen, richtlijnen en opvattingen.

Zantman Kliniek

Zantman Kliniek is specialist in haartransplantatie behandelingen. Als focuskliniek is Zantman Kliniek ook deskundig in complexere behandelingen zoals de haarsparende FUE methode, wenkbrauw- en baardbehandelingen, kroeshaartransplantaties en reconstructieve ingrepen.

 • Meer dan
  45 jaar ervaring
 • Betrouwbaar en
  deskundig
 • Zorgvuldig en
  persoonlijk
 • Natuurlijke
  resultaten

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Maak een weloverwogen keuze

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het aan te raden meerdere consulten te plannen. Dat is de beste manier om een indruk te krijgen van de verschillen tussen klinieken en de mogelijkheden van haartransplantatie. De behandeling lijkt misschien in eerste instantie weinig te omvatten, maar het is en blijft een medische ingreep. Daarnaast is de manier van werken echt van belang voor het uiteindelijke resultaat op de korte en lange termijn.

Artikelen over de kwaliteit van klinieken

Bij Zantman Kliniek schrijven we regelmatig blogs die gaan over kwaliteit en veiligheid. Bijvoorbeeld deze artikelen:

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist

Persoonlijk en deskundig

Zantman Kliniek is aangesloten bij