Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

De beste haartransplantatiekliniek van Nederland

In Nederland bevinden zich tientallen haartransplantatieklinieken. Het kan uitdagend zijn om een goede vergelijking te maken en de juiste kliniek te selecteren. Er is goed nieuws voor wie bij de beste haartransplantatiekliniek van Nederland behandeld wil worden. Er zijn namelijk een aantal kwaliteitsfactoren waar u op kunt letten bij het selecteren van een kliniek. Hoe dan ook is het behulpzaam om bij meerdere klinieken een eerste gesprek (consult) te plannen. Dat maakt de verschillen al duidelijker en het vergelijken daardoor veel makkelijker.

De nieuwste technieken

Een transplantatie is een medische procedure om de gevolgen van haarverlies blijvend te herstellen. In de afgelopen decennia zijn de haartransplantatietechnieken steeds meer verfijnd en daardoor beter geworden. 

Haartransplantatie Zantman Kliniek

Kiezen voor een transplantatie

Zoals bij veel medische ingrepen, geldt ook voor een haartransplantatie: focus maakt verschil. Het is daarom beter wanneer een behandeling door een daarin gespecialiseerde kliniek wordt uitgevoerd. Of in ieder geval door een medisch team wat dagelijks deze behandeling verricht. Er bestaan meerdere klinieken in Nederland die zich volledig richten op haartransplantaties. Daarvan was Zantman Kliniek, opgericht in 1976, de eerste van Nederland. Sindsdien is er gekozen voor een volledige focus op deze specifieke behandeling. De vakkundigheid van het medisch team en de organisatie van de kliniek is helemaal gericht op haartransplantaties. De passie voor kwaliteit en een uitzonderlijke klantervaring zijn vanaf de oprichting door Theo Zantman de drijfveren van de organisatie geweest. Zantman Kliniek heeft alle kennis en vaardigheden op het gebied van haartransplantatietechnieken in huis. Dit resulteert in een hoge kwaliteit van zorg en uitstekende behandelresultaten.

“Dichtbij huis, super klantvriendelijk en je kan snel terecht. Ik raad het anderen zeker aan.”

STIJN VAN DONGEN

De 4 sterke punten van een kwaliteitskliniek

De uitspraak ‘beste haartransplantatiekliniek’ is behoorlijk subjectief en kan op verschillende manieren uitgelegd worden. Er zijn in Nederland veel klinieken te vinden die zich de beste van Nederland noemen om zeer uiteenlopende redenen. De belangrijkste factoren waarop vergeleken worden zijn de kwaliteit van werken en het aantal grafts wat in een zo kort mogelijke tijd en/of tegen een zo laag mogelijke tarief verplaatst kan worden. De vier kwaliteitsfactoren waar we bij Zantman Kliniek rekening mee houden zijn vooral:

1. Zorgvuldigheid

Bij Zantman Kliniek is het uitgangspunt dat er zorgvuldig omgegaan wordt met het donormateriaal. Bij het leeuwendeel van de haartransplantaties is er nu of op langere termijn sprake van een beperkte hoeveelheid donormateriaal. Om die reden is een zo groot mogelijk aantal grafts voor ieder behandelgebied geen verstandige aanpak.

Bij de meeste cliënten is het beschikbare donormateriaal op de korte en/of lange termijn beperkt. Daarom is bij de meeste haartransplantaties een verstandige aanpak om niet een zo groot mogelijk aantal grafts te verplaatsen, maar om strategisch te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het donorgebied voldoende grafts behoudt voor toekomstige behandelingen, mocht dat nodig zijn. Het vermijden van uitputting van het donormateriaal is van groot belang om teleurstellingen op de lange termijn te voorkomen.

Veel persoonlijke aandacht en zeer vriendelijke behandelaars, goede ervaring.
, Culemborg
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Behandeling werd rustig en met zorg uitgevoerd. Er wordt persoonlijk aandacht gegeven en heb geen pijn gehad. Helemaal top.
, Heemstede
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer vriendelijk en gastvrij personeel en een voorspoedige behandeling!
, Drachten
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Consultgesprek heeft echt doorslag gegeven vanwege eerlijke verhaal. Vandaag was heel relaxed: gaf vertrouwen!!
, Naarden
8
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Heel erg fijn en duidelijk geholpen en geïnformeerd. Veel kennis opgedaan tijdens , voor en na de behandeling.
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Erg prettige ervaring, alles viel reuze mee, ontvangst tot einde op mijn gemak gevoeld.
, Wateringen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer professioneel en vriendelijke sfeer!
, Breda
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Alleen maar positief, vriendelijk en duidelijk,
, Leiden
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professioneel, vriendelijk en betrouwbaar
, Alkmaar
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ontspannen, persoonlijk en deskundig!
, Harderwijk
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Rustig, uitleg van procedure, prettige vriendelijke behandelaars.
, Groningen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Als prettig ervaren.
, Mussel
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professionele behandelaars. Vriendelijk, zorgzaam, deskundig.
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Een combi tussen bijna in slaap vallen en hier en daar het gevoel hebben dat je bij de tandarts zit.Maar de pijn viel erg mee, fijn contact en goede begeleiding.
, Utrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling als positief ervaren.
, Bosch en Duin
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijk,kundig personeel, goede zorg, prettig dar er genoeg/steeds gevraagd wordt of je nog ok bent.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Door de positief kritische adviezen voelde het vertrouwd aan.
, Roosendaal
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De dag vloog voorbij; dat zegt alles over dat de behandeling vlekkeloos is verlopen. Jullie kenmerken mij als een loyale, betrokken organisatie. Alsof je bij familie of vrienden bent.
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Uit bovenstaande blijkt dat ik het als heel prettig en deskundig heb ervaren (cijfer 10). Fijne, persoonlijke sfeer! Je vragen worden allemaal beantwoord.
, Hoogvliet
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer prettige no nonsens kliniek. Zeer vriendelijke behandelaars, zeer aan te bevelen.
, Voorthuizen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Sehr kompetent, freundlich, toll.
, Munchen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Mooie dag, goed geholpen, gewoon super geholpen.
, Haarlem
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professioneel, vriendelijk, deskundig.
, Dronten
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb de behandeling dag als heel prettig ervaren door het medische team. Top gedaan!
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen

2. Kwalitatief advies

Daarnaast hechten we veel waarde aan het afstemmen van de verwachtingen en het schetsen van een realistisch beeld van het te verwachten resultaat. Bij Zantman Kliniek staan we voor kwaliteit, ethiek en de tevredenheid van onze cliënten. We geloven in het leveren van op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met de individuele behoeften en mogelijkheden van elke cliënt. Ons doel is om een natuurlijke haargroei te herstellen op een verantwoorde en kwalitatieve manier. Er zijn iedere dag ruime mogelijkheden om een consultafspraak te plannen. Dit is eventueel ook mogelijk als telefonisch consult in eerste instantie indien u ver van de kliniek woont. Zeker in combinatie met het insturen van foto’s, kunt u dan al een helder eerste advies ontvangen.

“Ik heb mij goed ingelezen over het onderwerp haartransplantatie en kwam uiteindelijk terecht bij Zantman Kliniek.”

Hein Otterspeer

3. Natuurlijke resultaten

Bij Zantman Kliniek streven we naar natuurlijke resultaten bij haartransplantaties. We begrijpen dat het essentieel is dat het getransplanteerde haar niet van het eigen haar te onderscheiden is. Om dit te bereiken, hanteren we een zorgvuldige en gepersonaliseerde aanpak. Eén van de sleutelfactoren voor het creëren van een natuurlijke uitstraling is het zorgvuldig plaatsen van de getransplanteerde grafts. Onze ervaren specialisten hebben veel ervaring met het plaatsen van natuurlijke haargroeipatronen. Ze zorgen ervoor dat de grafts op een manier worden geïmplanteerd die overeenkomt met de natuurlijke haargroei van de cliënt. Daarbij wordt de richting en de plaatsingshoek van de getransplanteerde haren afgestemd op het bestaande haar, wat resulteert in een harmonieus geheel.

Naast de richting van inplanten, besteden we ook veel aandacht aan de dichtheid en de overgangen tussen het eigen haar en het getransplanteerde haar. Het is van cruciaal belang dat de overgangen geleidelijk verlopen en dat er geen opvallende abrupte veranderingen in dichtheid te zien zijn. Onze specialisten creëren een natuurlijke haardichtheid en passen de transplantatietechnieken aan om ervoor te zorgen dat de geïmplanteerde haren op een manier worden verdeeld die resulteert in een gelijkmatige en natuurlijk ogende haargroei.

Lees verder op deze blog: Wat wordt verstaan onder een natuurlijke haartransplantatie?

Last Minute data

Plan uw behandeling op één van de beschikbare Last Minute data en ontvang een aantrekkelijke extra korting van 10%. Deze aanbieding is geldig in combinatie met andere lopende acties.

4. Persoonlijke zorg

Bij Zantman Kliniek hechten we grote waarde aan persoonlijke voor- en nazorg en blijven we graag in nauw contact met onze cliënten, ook na de behandeling. Na de haartransplantatie blijven we beschikbaar voor onze cliënten door middel van nacontroles en belafspraken. Deze nazorgafspraken stellen ons in staat om de voortgang van het genezingsproces te volgen, eventuele vragen of zorgen te bespreken en verdere begeleiding te bieden indien nodig. We willen er zeker van zijn dat onze cliënten zich comfortabel voelen tijdens het herstelproces en dat dit voorspoedig verloopt. Bovendien staat goede voor- en nazorg in direct verband met een succesvol behandelresultaat.

Lees meer over kwaliteit in onze blog artikelen:

De kracht van focus.

Welke haartransplantatiekliniek kies ik?

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND GESPREK MET EEN SPECIALIST

Waarom de beste haartransplantatiekliniek in Nederland?

Kiezen voor een haartransplantatie doet u niet zomaar. U wilt kiezen voor de beste haartransplantatiekliniek die aansluit bij uw wensen. Over een haartransplantatie en alles wat daarbij komt kijken, wilt u goed en volledig voorgelicht worden. Ook wanneer dit betekent dat een haartransplantatie niet de beste oplossing voor u is. Bij Zantman Kliniek besteden we daarom veel tijd aan het afstemmen van uw verwachtingen met de mogelijkheden van een eventuele behandeling, zodat u precies weet waar u aan toe bent en een goed geïnformeerde keuze kunt maken. Daarnaast wordt u voordat u de behandeldag start, ingelicht over hoe u zich kunt voorbereiden en wat u moet meenemen of regelen. Bijvoorbeeld dat wij voor uw lunch zorgen en dat het prettig is om opgehaald te worden aan het einde van de behandeldag.

Nieuwste technieken

Bij Zantman Kliniek werken we voornamelijk met de FUE techniek. Dit is een methode die is ontwikkeld om het genezingsproces prettiger te laten verlopen. Daarom wordt dit tegenwoordig gezien als de beste techniek voor haartransplantatie. Vroeger werd de FUT techniek gebruikt voor haartransplantaties. Wereldwijd wordt de FUT methode ingehaald door de FUE methode. Deze blijvende verandering vindt ook plaats in Nederland. Als één van de beste haartransplantatieklinieken van Nederland volgen we de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatietechnieken met aandacht.

“De persoonlijke benadering en de natuurlijke resultaten maakten voor mij het verschil.”

Willem Langenberg

De kwaliteit en veiligheid

Om de kwaliteit en veiligheid van Zantman Kliniek extern te borgen is de kliniek aangesloten bij verschillende organisaties. Deze organisaties hebben ieder een eigen functie en rol in de kwaliteit en veiligheid van de kliniek.

De branche organisatie ISHRS

De verschillende haartransplantatieartsen die werkzaam zijn bij de kliniek, zijn aangesloten bij The International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS). Dit is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de kennis en kunde van de haartransplantatie branche. Met een focus op onderwijs, onderzoek en ethiek brengt ISHRS toonaangevende haartransplantatiechirurgen en professionals over de hele wereld samen. Door middel van internationale conferenties, workshops en publicaties bevordert ISHRS kennisuitwisseling en promoot best practices in haarhersteltechnieken. Als vertrouwde autoriteit stelt ISHRS hoge eisen aan veiligheid en kwaliteitszorg. Met zijn toewijding aan innovatie en uitmuntendheid speelt ISHRS een cruciale rol in de vooruitgang van haarherstel, waar mensen die op zoek zijn naar effectieve oplossingen voor haarverlies baat bij hebben. Daarnaast zet de organisatie zich in om misstanden binnen het vakgebied aan banden te leggen.

Infectiepreventie Tensen & Nolte

Door een samenwerking met Tensen & Nolte verankert Zantman Kliniek infectiepreventie in de hele organisatie. Er wordt in deze samenwerking continue naar nieuwe en effectieve manieren om infectiepreventie ‘tussen de oren’ van zorgmedewerkers te krijgen. Dit gebeurt door routinematige ondersteuning en scholing tot outbreakmanagement en Inspectie-toezichttrajecten. Op systematische wijze wordt er daardoor gewerkt aan infectiepreventie, volgens de laatste normen, richtlijnen en opvattingen.

‘Niet omdat ik me schaamde, maar omdat ik het een mooie oplossing vind om wat haar op te vullen.’

Sjors Ultee

ZANTMAN KLINIEK ALS BESTE HAARTRANSPLANTATIEKLINIEK

Op basis van onderstaande punten kan Zantman Kliniek de beste haartransplantatieklinieken van Nederland genoemd worden.

01

Eerlijk advies

Onze uitleg van beste haartransplantatiekliniek, betekent dat wij u graag het beste advies geven voor uw behandeling. Dat betekent een eerlijk advies met het ook op de lange termijn, waardoor u de voor- en nadelen van behandelen goed voor uzelf kunt afwegen.

02

45 jaar ervaring

Theo Zantman bracht in 1976 de haartransplantatie naar Nederland. Dat is inmiddels meer dan 45 jaar geleden. Daarmee is Zantman Kliniek de eerste Nederlandse haarkliniek. Dankzij deze jarenlange ervaring is Zantman Kliniek uitgegroeid tot de meest ervaren haartransplantatiekliniek van Nederland.

03

Nieuwste technieken

We werken met verschillende toepassingen van de FUE techniek. Uw behandeling wordt afgestemd op uw wensen en uw (toekomstige) haarproblemen. We bieden een passende oplossing voor ieder haaruitval probleem.

04

Deskundigheid

De artsen en assistentes van Zantman Kliniek hebben meer dan tienduizenden succesvolle haartransplantaties uitgevoerd en zich volledig in deze behandelingen hebben gespecialiseerd.

Behandelen in Nederland of in het buitenland

Een eenmalige medische ingreep is bij uitstek een ingreep waar mensen het waard vinden om er een reis voor maken. Dat kan een reis vanuit Nederland zijn, maar er zijn ook mensen die vanuit het buitenland juist naar Nederland komen. Het is met de komst van FUE ook niet meer nodig om in de week na de behandeling terug te komen voor nacontrole. Dat was bij de FUT behandelmethode nog wel gebruikelijk. Dat maakt het makkelijker om een behandeling te combineren met een kort verblijf in het land van bestemming.

Wat is het beste land voor een behandeling?

De zoektocht naar de goedkoopste prijs is veelal de overweging om een haartransplantatie buiten Nederland te overwegen. De landen waar dan voor gekozen worden zijn dan met name Polen en Turkije. Voor andere mensen is de kwaliteit van een haartransplantatiekliniek juist een rede om naar Nederland te komen. Voor hen is Nederland de betere optie in het buitenland vanwege het beperkte aanbod in eigen land. Daarom verwelkomt Zantman Kliniek naast Nederlanders al sinds vele jaren ook regelmatig Belgen en Duitsers voor een haartransplantatie. In de vergelijking van prijs en kwaliteit is het overigens niet zo dat alle klinieken in lage loonlanden goedkoop zijn en dat alle klinieken in Nederland kwaliteit bieden. Naast het risico dat u te veel betaald voor de ingreep, is er een groot risico dat er te veel donorgebied gebruikt wordt, of in het slechtste geval verloren gaat, bij een behandeling. Wees hierop bedacht bij een aanbod van een (te) laag tarief voor zoveel mogelijk grafts (groepjes haarzakjes). Bovendien is het vergelijken op aantal grafts soms misleidend, omdat de aantallen tussen klinieken onderling zeer uiteenlopend kunnen zijn. Een betere vergelijking is te maken op basis van het te verwachten resultaat en het specifieke behandelgebied.

Maak een weloverwogen keuze

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het aan te raden meerdere consulten te plannen. Dat is de beste manier om een indruk te krijgen van de verschillen tussen klinieken en de mogelijkheden van haartransplantatie. De behandeling lijkt misschien in eerste instantie weinig te omvatten, maar het is en blijft een medische ingreep. Daarnaast is de manier van werken echt van belang voor het uiteindelijke resultaat op de korte en lange termijn.

Artikelen over de kwaliteit van klinieken

Bij Zantman Kliniek schrijven we regelmatig blogs die gaan over kwaliteit en veiligheid. Bijvoorbeeld deze artikelen:

De beste haartransplantatie van Nederland.

Haarinplanten: waar moet ik op letten?

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULTGESPREK