Haartransplantatie: het behandeltraject

De keuze voor haarimplantatie maakt u niet zomaar. U zoekt een goede oplossing voor beginnende haaruitval, zoals een terugtrekkende haarlijn of inhammen. Een haarimplantatie kan dan een mooie oplossing zijn, mits u daarvoor in aanmerking komt en daarin goed begeleid wordt. Dat begint al bij het eerste gesprek met een kliniek.

Haarimplantatie behandeling bij Zantman Kliniek

Met 45 jaar aan ervaring weten we bij Zantman Kliniek wat ervoor nodig is om de dag van de behandeling zo prettig mogelijk te laten verkopen. En hoe u tot een goed resultaat komt bij een haarimplantatie in Nederland.

Het consultgesprek met een specialist

Voordat u een haarimplantatie behandeling gaat plannen, wordt u uitgenodigd voor een consultgesprek op locatie met een van onze specialisten. Tijdens dit consultgesprek worden de verschillende behandelmethodes met u doorgenomen. We begrijpen dat u ook vragen heeft, zoals: ‘Hoe werken haarimplantaten?’. Voor deze vragen nemen we graag de tijd. Er wordt ook een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dat is gebaseerd op het beschikbare aantal haarimplantaten (groepjes haarzakjes) en uw wensen.

Voorzorginstructies

Na het plannen van de behandeling ontvangt u voorzorginstructies voor de behandeldag. Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld het niet drinken van alcohol en het tijdelijk niet gebruiken van andere bloedverdunnende middelen. Het zijn instructies om het verloop van de haarimplantatie en het resultaat van de behandeling zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Intakegesprek

De behandeling begint met een intakegesprek met de behandelend arts, waarbij uw medisch dossier met u wordt doorgenomen en het te behandelen gebied wordt afgetekend. Daarnaast wordt de behandeldag met u doorgenomen en is er ruimte voor vragen die u misschien heeft over de haar implantaten.

De behandeling

Een haarimplantatie in Nederland is bij ons een dagbehandeling van gemiddeld zes tot zeven uur. Tijdens de behandeling wordt er plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. Na de verdoving wordt het donorgebied (de achterzijde van het hoofd) door de haartransplantatie assistentes behandeld. Zij transplanteren de haarimplantaten één voor één. Een haarimplantaat wordt ook wel graft genoemd. Het is een groepje haarzakjes. Aansluitend maakt de arts incisies in het te behandelen gebied, om te bepalen waar en hoe de te transplanteren haarimplantaten worden geplaatst. De haartransplantatie assistentes plaatsen vervolgens de haarimplantaten één voor één in het te behandelen gebied. Tussentijds is er tijd voor een uitgebreide lunch. Deze wordt door Zantman Kliniek verzorgd.

Nazorginstructies

Na de behandeling ontvangt u van de arts nazorginstructies en nazorgproducten voor thuis. Het is niet aanbevolen om zelf naar huis te rijden aan het einde van een behandeldag. U kunt vermoeid zijn en dan is het prettig als u opgehaald kunt worden. Voor wat betreft het herstel is het maximaal 10 tot 14 dagen na een haarimplantatie niet meer te zien dat u een behandeling heeft gedaan. Afhankelijk van hoe goed de conditie van uw huid is, kan dit ook met vijf dagen al het geval zijn. De kleine korstjes (door het plaatsen van de haarimplantaten) zullen zijn verdwenen en de huid is hersteld van de behandeling. In de meeste gevallen zullen de haren in de haarzakjes die getransplanteerd zijn, na twee weken uitvallen. In de maanden daarna gaan de verplaatste haarzakjes nieuwe haren produceren. Deze haargroei zal na twee tot vier maanden zichtbaar zijn. Na ongeveer negen maanden krijgen de haren hun oorspronkelijke structuur en stevigheid. Het definitieve resultaat van de behandeling is een jaar na de haartransplantatie volledig zichtbaar. Dat is ook het moment dat de eindcontrole afspraak met de behandelend arts gepland wordt.

Controleafspraak

Een jaar na de behandeling wordt u uitgenodigd voor een eindcontrole. Het resultaat van de behandeling en het donorgebied wordt dan beoordeeld door de behandelend arts. Het is altijd mogelijk om binnen een jaar langs te komen voor een tussentijdse controle bij uw behandelend arts, mocht u dat prettig vinden. Daarnaast zijn we benieuwd naar uw haarimplantatie ervaringen.

Technieken

In de afgelopen decennia zijn de technieken voor het verrichten van een haarimplantatie steeds meer verfijnd en verbeterd, maar voor een goed resultaat van uw haarimplantatie is nog steeds voldoende goed donormateriaal nodig. Daarnaast is er ervaring van de specialist nodig om de techniek goed uit te voeren. Bij een haarimplantatie is het uw eigen haar dat op een andere plaats verder groeit. Wanneer de behandeling afgerond is, zal het getransplanteerde haar niet van uw oorspronkelijke haar te onderscheiden zijn. U hoeft er nooit meer iets aan te doen en u kunt uw nieuwe haren gewoon stylen en knippen zoals uw andere haren.

Binnen de FUE techniek is er variatie mogelijk in de instrumentaria die gebruikt worden door de specialisten. Met soms eigen benamingen zoals DHI (Direct Hair Implantation), HST (Haar Stamcel Transplantatie) of micro FUE. Uiteindelijk staat of valt de kwaliteit van een haarimplantatie met hoe deskundig en ervaren de medisch specialisten zijn en met welke afweging zij de behandeling uitvoeren. Bij Zantman Kliniek kiezen we voor zorgvuldige behandelingen met aandacht voor het donorgebied en gericht op een natuurlijk resultaat.

U leest meer over de FUT en de FUE methode en de variaties daarvan op de technieken pagina.

Haarimplantatie bij vrouwen

Ook vrouwen kunnen kiezen voor een haartransplantatie wanneer ze merken dat hun haarlijn terugtrekt of de scheiding op het hoofd breder wordt. De haartransplantatietechnieken voor vrouwen zijn hetzelfde als bij mannen. Vaak wordt er gekozen voor een haarsparende behandeling, waarbij uw haar niet afgeschoren wordt en het kapsel zoveel mogelijk intact blijft.

Fue haarsparend is bij lang haar de beste behandelmethode

Haarimplantatie voor mannen

Wanneer mannen beginnende kaalheid ervaren of merken dat hun haar uitvalt, is de meest voorkomende oorzaak daarvan erfelijke haaruitval. De manier waarop uw haar uitvalt, zit in de genen en gaat volgens een bepaald patroon. Aan de hand van dat patroon kunnen onze specialisten voorspellen hoe uw haaruitval zich verder zal ontwikkelen.

FUE behandeling voor haarimplantatie

Voor een haarimplantatie maken we gebruik van de FUE techniek (Follicular Unit Extraction). Bij deze methode worden de haarzakjes één voor één uitgehaald voor de haarimplantatie. Dat maakt de FUE techniek minder ingrijpend dan de FUT method. Daarnaast blijven er minimale littekens achter in het donorgebied en de genezingsperiode na de behandeling is veel korter dan bij de FUT methode.

‘Niet omdat ik me schaamde, maar omdat ik het een mooie oplossing vind om wat haar op te vullen.’

Sjors Ultee

Alles over haarimplantatie

Deze vragen worden veel gesteld over het onderwerp haarimplantatie. 

01

Wat is een haarimplantatie?

Een haarimplantatie is het resultaat van het transplanteren van haarimplantaten. De afzonderlijke haarzakjes die geplaatst worden heten grafts. Alle getransplanteerde grafts bij elkaar zijn een haarimplantatie.

02

Wat kost een haarimplantatie?

De kosten van een haarimplantaat zijn afhankelijk van het aantal grafts dat geplaatst moet worden. De prijs van een haarimplantaat is daarmee niet voor iedereen hetzelfde. Boek een consult om de kosten voor uw haarimplantaat inzichtelijk te krijgen.

03

Wat zijn de haarimplantatie technieken?

Er zijn twee belangrijke methodes. Dit zijn de FUE en FUT methode. De verschillen tussen beiden methodes zitten in de manier van het uithalen van de grafts.

04

Wat bepaalt de kwaliteit van een haarimplantatie?

De kwaliteit van een haarimplantatie wordt vooral bepaald door de expertise van de behandelend arts en assistentes.

Veelgestelde vragen

Is een haarimplantatie pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt u plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. Eigenlijk zijn de verdovingsprikjes het meest pijnlijke van de hele behandeling.
Na een behandeling kunt u, in een heel enkel geval, last krijgen van napijn of jeuk. Deze pijn of jeuk kan gemakkelijk verholpen worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Hoe lang blijven haarimplantaten zitten?

De haarimplantaten blijven levenslang nieuwe haren produceren. Daarom is het een natuurlijke en blijvende oplossing voor het herstellen van haaruitval.

Hoeveel kost een haarimplantatie?

De kosten van een haarimplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts.
De haarimplantatie kosten staan overzichtelijk op de pagina ‘kosten haartransplantatie’ die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina staan ook de beschikbare Last Minute data en zijn de overige lopende aanbiedingen te vinden.

Hoeveel haarimplantaten (groepjes haarzakjes) heb ik nodig voor een haarimplantatie?

Het aantal benodigde haarimplantaten voor een haarimplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd).
Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts.
Ontvang vandaag nog een persoonlijke behandelindicatie
Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

Wat zijn de overwegingen voor een haarimplantatie in Nederland versus in het buitenland?

Een haarimplantatie is bij uitstek een behandeling waar mensen bereidt zijn om voor te reizen. Het is een behandeling die meestal in één dag gedaan kan worden en het is een behandeling die mensen persoonlijk veel aangaat. Het gaat om een blijvende verandering aan het uiterlijk. In het maken van de keuze voor een goede kliniek zijn kwaliteit en prijs de belangrijkste factoren.
In ieder land zijn klinieken te vinden met een focus op kwaliteit of een lage prijs en alles daartussenin. Wanneer het een overweging is om verder te reizen voor de behandeling, betekent dit dat de keuze voor een goede kliniek ruimer, maar soms ook complexer wordt. De beste methode om een goede keuze te kunnen maken, is om consultafspraken te plannen bij meerdere haarklinieken.
In lage loonlanden zijn meer budgetaanbieders gevestigd voor haartransplantatie en in westerse landen meer kwaliteitsaanbieders. Bij Zantman Kliniek komt 20% van de cliënten uit het buitenland en dan met name uit België en Duitsland.

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist