• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haarkliniek Rotterdam

Sinds 1976 is Zantman Kliniek als haarkliniek het vertrouwde adres voor haartransplantatie behandelingen. Als eerste privé kliniek van Nederland staan we voor bewezen haartransplantatie technieken en behandelingen met persoonlijke aandacht.

Specialist in haartransplantatie

De kortere term voor haartransplantatiekliniek of haarimplantatiekliniek is haarkliniek. Zantman Kliniek was in 1976 de eerste privékliniek voor haartransplantatie in Nederland. Voor die tijd werden in de Verenigde Staten en in andere landen al wel behandelingen gedaan.

Inmiddels, 45 jaar later, is er veel veranderd op het gebied van haartransplantatie. Op deze pagina vindt u meer informatie over haarklinieken in het algemeen, wat de meest voorkomende haaruitval problemen zijn en wat Zantman Kliniek te bieden heeft als haarkliniek.

”Trekt mijn haar nog verder terug, dan kom ik terug om dat deel bij te laten werken.”
Dennis Schouten

De jarenlange ervaring en deskundigheid van Zantman Kliniek is voor Dennis Schouten belangrijk.

Wat u moet weten over haarklinieken

Niet iedere haarkliniek is een haartransplantatiekliniek. Wel kan iedere haartransplantatiekliniek soms verkort haarkliniek genoemd worden. Een haarkliniek kan daarom meer of iets anders aanbieden dan haartransplantatie. De meeste mensen bedoelen met een haarkliniek een medische instellingen die haartransplantaties verzorgt. Een haarkliniek kan daarnaast behandelingen aanbieden die mogelijk de haarkwaliteit verbeteren of onderzoek doen naar de oorzaak van haaruitval. Een haarkliniek maakt geen haarwerken of pruiken. Wel bieden ze soms behandelingen aan voor haaruitvalpreventie of behandelingen met bloedplasma. Zantman Kliniek is een haarkliniek die uitsluitend haartransplantaties aanbiedt.

Een haartransplantatie is een medische ingreep, daarom is Zantman Kliniek ook een medische kliniek die onder toezicht van de Nederlandse gezondheidsinspectie valt. Dit is niet altijd het geval voor haarklinieken die geen haartransplantatie aanbieden.

Lees meer over behandelingen die wel te maken hebben met haaruitval, maar niet door Zantman Kliniek aangeboden worden:

De problemen door haaruitval

Een haarkliniek biedt behandelingen aan voor het herstel of het voorkomen van haaruitval. Haaruitval is een probleem waar de meeste mensen in hun leven mee te maken zullen krijgen. Het kan voor mensen zelfs beangstigend zijn of hun zelfvertrouwen beschadigen. Daarom is het niet alleen een lichamelijk probleem, maar het heeft ook te maken met het welzijn van mensen. De meest voorkomende vorm van haaruitval is de erfelijke vorm. Deze wordt veroorzaakt door een mannelijk hormoon. Toch komt dit type haaruitval bij zowel mannen als vrouwen voor. Bij mannen en vrouwen verschilt het patroon van erfelijk haarverlies. Bij vrouwen begint haaruitval rond de middenlijn en breidt de uitdunnende strook zich geleidelijk uit. Bij mannen begint erfelijk haarverlies meestal met inhammen of haarverlies op de kruin. Daarnaast komt dit type haaruitval veruit vaker voor mij mannen dan bij vrouwen.

Wilt u meer lezen over haaruitval? U kunt dan terecht op de pagina: Haaruitval en de verschillende oorzaken.

Zantman haarkliniek

Zantman Kliniek, of eigenlijk Theo Zantman, was een echte pionier en zijn tijd ver vooruit. Hij bracht als haarwerkspecialist de haartransplantatie voor het eerst naar Nederland door in eerste instantie een samenwerking met een Engelse kliniek. Inmiddels, 45 jaar later, is er veel gebeurd op het gebied van haartransplantatie in Nederland. Tegenwoordig zijn er in Nederland meerdere haarklinieken te vinden en is de haartransplantatie behandeling met de komst van de FUE techniek nog toegankelijker geworden. Zantman Kliniek is als haarkliniek volledig gespecialiseerd in dit vakgebied. In combinatie met jarenlange ervaring, maakt het dat Zantman Kliniek een vertrouwd adres is voor het oplossen van haaruitval problemen.

Zantman Kliniek biedt ook meer de specialistische haartransplantatie behandelingen aan, zoals een wenkbrauw- en baardtransplantatie. Maar ook reconstructieve- en kroeshaartransplantaties. De kwaliteit van een haartransplantatie kliniek in Nederland is afhankelijk van veel factoren. De belangrijkste overweging is dat u er zelf een goed gevoel bij heeft. Wanneer u daaraan twijfelt, is het beter om een haartransplantatie behandeling uit te stellen. Het resultaat van de behandeling is blijvend en het maken van een goede keuze is daarom van groot belang.

Lees op de pagina: ‘haartransplantatie ervaringen haarkliniek Zantman‘ verder waarom Zantman haarkliniek één van de beste klinieken van Nederland genoemd wordt.

Wat is het beste advies?

Wanneer u last heeft van haaruitval, is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen voordat u naar een haarkliniek toe stapt. Vaker bij vrouwen dan bij mannen, is er een medische oorzaak van het haaruitval. Het is dan van belang dat dit behandeld wordt alvorens het haaruitval zelf te herstellen met haartransplantatie. Volgt het haaruitval het voorspelbare patroon van kruin en/of inhammen die dunner worden dan is de kans groot dat het erfelijke haaruitval betreft en dat er verder geen medische oorzaak is. Het is dan gewoon pech dat u erfelijk belast bent. Het goede nieuws is dan wel dat door de voorspelbaarheid van het haaruitval een haartransplantatie behandeling goed mogelijk is. Tijden het consult zal gekeken worden naar de kwaliteit van het donorgebied en een inschatting worden gemaakt van toekomstig haaruitval en wat op dit moment de beste keuze is qua behandeling.

Veelgestelde vragen

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist

Persoonlijk en deskundig

Zantman Kliniek is aangesloten bij