Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

Haarkliniek Rotterdam: AL 45 Jaar DE VERTROUWDE SPECIALIST IN HAARTRANSPLANTATIE

Sinds 1976 is Zantman Kliniek als haarkliniek het vertrouwde adres voor haartransplantatie behandelingen. Als eerste privé kliniek van Nederland staan we voor bewezen haartransplantatie technieken en behandelingen met persoonlijke aandacht.

Specialist in haartransplantatie

De kortere term voor haartransplantatiekliniek of haarimplantatiekliniek is haarkliniek. Zantman Kliniek was in 1976 de eerste privékliniek voor haartransplantatie in Nederland. Voor die tijd werden in de Verenigde Staten en in andere landen al wel behandelingen gedaan.

Inmiddels, 45 jaar later, is er veel veranderd op het gebied van haartransplantatie. Op deze pagina vindt u meer informatie over haarklinieken in het algemeen, wat de meest voorkomende haaruitval problemen zijn en wat Zantman Kliniek te bieden heeft als haarkliniek.

“Dichtbij huis, super klantvriendelijk en je kan snel terecht. Ik raad het anderen zeker aan.”

Stijn van Dongen, fulltime model

haarkliniek

Wat u moet weten over haarklinieken

Niet iedere haarkliniek is een haartransplantatiekliniek. Wel kan iedere haartransplantatiekliniek soms verkort haarkliniek genoemd worden. Een haarkliniek kan daarom meer of iets anders aanbieden dan haartransplantatie. De meeste mensen bedoelen met een haarkliniek een medische instellingen die haartransplantaties verzorgt. Een haarkliniek kan daarnaast behandelingen aanbieden die mogelijk de haarkwaliteit verbeteren of onderzoek doen naar de oorzaak van haaruitval. Een haarkliniek maakt geen haarwerken of pruiken. Wel bieden ze soms behandelingen aan voor haaruitvalpreventie of behandelingen met bloedplasma. Zantman Kliniek is een haarkliniek die uitsluitend haartransplantaties aanbiedt.

Een haartransplantatie is een medische ingreep, daarom is Zantman Kliniek ook een medische kliniek die onder toezicht van de Nederlandse gezondheidsinspectie valt. Dit is niet altijd het geval voor haarklinieken die geen haartransplantatie aanbieden.

Lees meer over behandelingen die wel te maken hebben met haaruitval, maar niet door Zantman Kliniek aangeboden worden:

Micro haar pigmentatie prijzen.

PRP behandelingen tegen haaruitval.

De problemen door haaruitval

Een haarkliniek biedt behandelingen aan voor het herstel of het voorkomen van haaruitval. Haaruitval is een probleem waar de meeste mensen in hun leven mee te maken zullen krijgen. Het kan voor mensen zelfs beangstigend zijn of hun zelfvertrouwen beschadigen. Daarom is het niet alleen een lichamelijk probleem, maar het heeft ook te maken met het welzijn van mensen. De meest voorkomende vorm van haaruitval is de erfelijke vorm. Deze wordt veroorzaakt door een mannelijk hormoon. Toch komt dit type haaruitval bij zowel mannen als vrouwen voor. Bij mannen en vrouwen verschilt het patroon van erfelijk haarverlies. Bij vrouwen begint haaruitval rond de middenlijn en breidt de uitdunnende strook zich geleidelijk uit. Bij mannen begint erfelijk haarverlies meestal met inhammen of haarverlies op de kruin. Daarnaast komt dit type haaruitval veruit vaker voor mij mannen dan bij vrouwen.

Wilt u meer lezen over haaruitval? U kunt dan terecht op de pagina: Haaruitval en de verschillende oorzaken.

Zantman haarkliniek

Zantman Kliniek, of eigenlijk Theo Zantman, was een echte pionier en zijn tijd ver vooruit. Hij bracht als haarwerkspecialist de haartransplantatie voor het eerst naar Nederland door in eerste instantie een samenwerking met een Engelse kliniek. Inmiddels, 45 jaar later, is er veel gebeurd op het gebied van haartransplantatie in Nederland. Tegenwoordig zijn er in Nederland meerdere haarklinieken te vinden en is de haartransplantatie behandeling met de komst van de FUE techniek nog toegankelijker geworden. Zantman Kliniek is als haarkliniek volledig gespecialiseerd in dit vakgebied. In combinatie met jarenlange ervaring, maakt het dat Zantman Kliniek een vertrouwd adres is voor het oplossen van haaruitval problemen.

Zantman Kliniek biedt ook meer de specialistische haartransplantatie behandelingen aan, zoals een wenkbrauw- en baardtransplantatie. Maar ook reconstructieve- en kroeshaartransplantaties. De kwaliteit van een haartransplantatie kliniek in Nederland is afhankelijk van veel factoren. De belangrijkste overweging is dat u er zelf een goed gevoel bij heeft. Wanneer u daaraan twijfelt, is het beter om een haartransplantatie behandeling uit te stellen. Het resultaat van de behandeling is blijvend en het maken van een goede keuze is daarom van groot belang.

Lees op de pagina: ‘haartransplantatie ervaringen haarkliniek Zantman‘ verder waarom Zantman haarkliniek één van de beste klinieken van Nederland genoemd wordt.

Het is te vergelijken met de tandarts en een operatie, erg positief hoe alles is gegaan. Voor niks zitten twijfelen.
, Den Haag
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Een hele prettige persoonlijke behandeling tijdens een vreemdsoortige ''ontspannen'' dag
, Barendrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer duidelijk, geduldig, vriendelijk en professioneel, reeële verwachtingen, perfecte begeleiding.
, Badhoevendorp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Uitermate prettig en vakbekwaam. Zeer vriendelijk en gast gericht.
, Waddinxveen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ontzettend vriendelijk en deskundig personeel. Iedereen nam alle tijd om een optimaal resultaat te garanderen.
, Stroe
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb het hier heel fijn ervaren. Iedereen was super vriendelijk
, Badhoevedorp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Top ervaring. Aanbevelingswaardig !
, Noordwijk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijke,deskudige en vakkundige behandeling met goede voorlichting.
, Zoetermeer
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Hele sympathieke mensen, korte pijn zo gepiept. Professionele begeleiding
, Gent
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het was iets heftiger dan ik had verwacht. Ben wel tevreden over de behandeling.
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De hele ervaring was top! Consult en behandeling verliepen uiterst soepel. Personeel en behandelend artsen waren heel deskundig en vriendelijk ! Absoluut aan te raden !
, Voorburg
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Very clean. Very friendly. Very professional.
, Germany
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling was van intake tot en met uitvoering deskundig en voelde vertrouwd. Daarnaast is het team gezellig wat de tijd doet vliegen en de (minimale) pijn doet verzachten.
, Wassenaar
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Top ! Fantastische medewerkers
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Erg vriendelijk personeel. Erg op m'n gemak gesteld bij vragen.
, Rosmalen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professioneel team en goede voorlichting. Snelle behandeling en beperkte ongemakken.
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Mijn ervaring bij Zantman Kliniek was professioneel, vriendelijk/warm. De service was fantastisch
, Bergschenhoek
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer attent, oog voor klant/patiënt, duidelijke communicatie rondom behandeling. Iedereen in het team is zeer vriendelijk en deskundig.
, Pijnacker
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer tevreden
, Capelle aan den IJssel
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het is een hecht team met een fijne sfeer. Deskundig, attent en het resultaat is super.
, Soesterberg
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Enorm fijne kliniek met deskundige en behulpzame mensen. Eentje die ik zeker aan zal raden aan bekenden.
, Delden
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Oke ervaring.
, Strijen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb de behandeling als professioneel, empatisch en efficiënt ervaren. Goede uitleg over alles wat gedaan werd.
, Doorn
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer deskundig en vriendelijk personeel. Ze stelde mij goed op. mijn gemak en gingen heel professioneel te werk. Echt een aanrader
, Lichtenvoorde
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen

Wat is het beste advies?

Wanneer u last heeft van haaruitval, is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen voordat u naar een haarkliniek toe stapt. Vaker bij vrouwen dan bij mannen, is er een medische oorzaak van het haaruitval. Het is dan van belang dat dit behandeld wordt alvorens het haaruitval zelf te herstellen met haartransplantatie. Volgt het haaruitval het voorspelbare patroon van kruin en/of inhammen die dunner worden dan is de kans groot dat het erfelijke haaruitval betreft en dat er verder geen medische oorzaak is. Het is dan gewoon pech dat u erfelijk belast bent. Het goede nieuws is dan wel dat door de voorspelbaarheid van het haaruitval een haartransplantatie behandeling goed mogelijk is. Tijden het consult zal gekeken worden naar de kwaliteit van het donorgebied en een inschatting worden gemaakt van toekomstig haaruitval en wat op dit moment de beste keuze is qua behandeling.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULTGESPREK

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar kale gebieden die ontstaan zijn door haaruitval. De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze haartransplantatie behandeling worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één uit het donorgebied weggehaald. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Daarna worden deze geplaatst in het gebied waar het haar is uitgevallen.
In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd, zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en zullen na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts.
De haartransplantatie kosten beschreven per aantal grafts staan overzichtelijk op een de pagina kosten haartransplantatie die te vinden is in het hoofdmenu.

Hoeveel grafts (groepjes haarzakjes) heb ik nodig voor een haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd).
Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts.
Ontvang vandaag nog een persoonlijke behandelindicatie
Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U ontvangt dan binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail.