Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

BEHANDELING MANNEN EN VROUWEN MET LANG HAAR

Een haartransplantatie met lang haar is een specialistische behandeling. Het is een variant op de standaard FUE techniek waarbij het mogelijk is om met behoud van het lange haar te transplanteren. Normaal gesproken wordt voorafgaand aan een haartransplantatiebehandeling al het hoofdhaar gemillimeterd. Sinds de ontwikkeling van de FUE haarsparende methode is dat verleden tijd. Laat u tijdens een consult voorlichten over de beste behandeling voor uw situatie.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een medische procedure die wordt uitgevoerd om haarverlies te behandelen en de effecten van haaruitval te herstellen. Het is een aantrekkelijke oplossing voor mensen die last hebben van kaalheid of dunner wordend haar en graag hun eigen haar willen herstellen.

Tijdens een haartransplantatie worden gezonde haarzakjes één voor één verplaatst, vanaf de achterkant van het hoofd, naar gebieden waar het haar dunner is of waar helemaal geen haar meer groeit. Deze getransplanteerde haarzakjes zijn genetisch bestand tegen het hormoon dat haarverlies veroorzaakt en zullen blijven groeien op hun nieuwe locatie. Het resultaat is 100% natuurlijk met eigen haar en levenslang blijvend.

Het is een wonderlijke behandeling die prachtige resultaten oplevert. Het getransplanteerde haar is vrijwel niet te onderscheiden van het niet-getransplanteerde haar. Toch zijn de mogelijkheden niet eindeloos. Het is namelijk bij bijna alle behandelingen de uitdaging om zo goed om te gaan met het beschikbare donormateriaal. Het donormateriaal zijn de haren die beschikbaar zijn om te transplanteren. In de meeste situaties is het nu of later een uitdaging om met het beschikbare materiaal een goed resultaat te bereiken. Om die reden is zoveel mogelijk grafts (haarzakjes) per behandeling gebruiken niet het ideale uitgangspunt. Veel beter is het om een meerjarenplan te maken op basis van het beschikbare materiaal en de gewenste resultaten.

Alles over haartransplantatie

Een transplantatie is een medische procedure om haarverlies te behandelen en de effecten van haaruitval te herstellen. Na een behandeling is het getransplanteerde haar niet van het eigen haar te onderscheiden.

Haartransplantatie Zantman Kliniek

Wat is het meest voorkomende haaruitvalpatroon?

Het meest voorkomende gebied voor haaruitval of kaalheid bij mannen is de kruin en de inhammen. Bij vrouwen komt haaruitval vaker voor bovenop het hoofd, langs de scheiding in het midden van het hoofd. Om deze haaruitvalgebieden te kunnen behandelen is het een voorwaarde dat het verloop van het verdere haaruitval voorspelbaar is. Daarom is het behandelen van haaruitval met een onvoorspelbaar patroon meestal niet geschikt om te herstellen met haartransplantatie.

“DE PERSOONLIJKE BENADERING EN de NATUURLIJKE RESULTAten MAaktEN VOOR MIJ HET VERSCHIL.”

Willem Langenberg

DE FUE behandeling in 4 stappen

Bij een haartransplantatiebehandeling wordt meestal gebruik gemaakt van de FUE methode. Daarbij worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd) naar het te transplanteren gebied. De haartransplantatie bij vrouwen ervaringen zijn positief. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen, blijvend te herstellen.

“Ik heb mij goed ingelezen over het onderwerp haartransplantatie en kwam uiteindelijk terecht bij Zantman Kliniek.”

Hein Otterspeer

01

Het consult

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig uw haaruitval situatie. We leggen u de verschillende technieken uit en we bespreken welke behandeling het beste bij uw wensen past. Ook bespreken we wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens, de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume.

02

Donormateriaal

Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit in de meeste gevallen, bij een haartransplantatie bij vrouwen, de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) met een holle naald van circa 0,5 millimeter tot 0,8 millimeter dun, één voor één uit het donorgebied gehaald. De follicular units bestaan uit een tot drie haren.

03

Het inzetten van het haar

In de huidoppervlakten waar het haar getransplanteerd wordt, maken we met een micro mesje zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts stuk voor stuk naar deze geprepareerde incisies getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen van het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haren groeien vervolgens binnen enkele dagen vast.

04

Nazorg & controle

Na de behandeling krijgt u een mobiel nummer van de behandelend arts mee. Hiermee bereikt u ons voor dringende vragen. Verder kunt u, wanneer gewenst, een controleafspraak plannen met de behandelend arts. De eindcontrole is een jaar na de behandeling. Ook worden dan de haartransplantatie bij vrouwen voor en na foto’s beoordeeld. Net als voor de consultgesprekken, zijn er ook aan de controleafspraken geen extra kosten verbonden.

Ontvang vandaag nog een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan voor een haartransplantatie voor vrouwen. De foto’s van het te behandelen gebied, bijvoorbeeld voor een haartransplantatie voor vrouwen met dun haar, kunt u e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een haartransplantatie? +
Een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar kale gebieden die ontstaan zijn door haaruitval. De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze haartransplantatie behandeling worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één uit het donorgebied weggehaald. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Daarna worden deze geplaatst in het gebied waar het haar is uitgevallen. In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd, zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en zullen na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor een blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval.
Hoe lang duurt een behandeling? +
Een haartransplantatie is een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 6 tot 7 uur.
Wat zijn de kosten van een haartransplantatie voor vrouwen? +
De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts. De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op de pagina ‘kosten haartransplantatie’ die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina staan ook de beschikbare Last Minute data en zijn de overige lopende aanbiedingen te vinden. Ontvang vandaag nog een persoonlijke behandelindicatie Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U hoort dan zo snel mogelijk van ons.
Is een haartransplantatie pijnlijk? +
Tijdens de behandeling wordt u plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. Eigenlijk zijn de verdovingsprikjes het meest pijnlijke van de hele behandeling. Na een behandeling kunt u, in een heel enkel geval, last krijgen van napijn of jeuk. Deze pijn of jeuk kan gemakkelijk verholpen worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist