Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

CHRISTIAN VISSER

Een goede bos haar op uw hoofd geeft zelfvertrouwen. Zo ook bij Christian. Rond zijn 45e kon hij nog met zijn haarstijl variëren, maar daarna merkte hij dat zijn haar langzaamaan steeds dunner werd. “Ik ging er niet aan onderdoor dat ik haaruitval had, maar was er wel mee bezig”, vertelt hij. Na het intakegesprek besloot Christian vlak voor de zomervakantie zijn behandeling te plannen.

“Na 5 jaar vond ik het tijd, omdat ik steeds kaler werd en het geld ervoor opzij had gezet.”

Christian Visser

Haartransplantatie technieken

Er zijn grofweg twee technieken voor haartransplantatie; de FUE en de oudere FUT methode. Bij de FUT methode wordt er een strip huid aan de achterzijde van uw hoofd weggenomen. Die haarwortels worden gebruikt om te implanteren. De tweede en minder ingrijpende techniek is de FUE methode. Christian onderging deze. “Ik werd volledig kaalgeschoren en met kleine prikken werden de haarwortels aan de achterkant van mijn hoofd gehaald en geïmplanteerd op het gedeelte waar ik kalend was.”

Overweging haartransplantatie

Kiezen voor een haartransplantatie doet u niet van de een op de andere dag. Ook voor Christian was het een weloverwogen beslissing. “Ik vind het belangrijk hoe ik eruit zie, maar twijfelde lang of het wel het geld waard was. Ik heb natuurlijk ook een gezin om te onderhouden.” Dus spaarde Christian langzaam maar zeker. Na een aantal jaar twijfelen en sparen, hakte de docent Mediavormgeving de knoop door en koos voor een haartransplantatie bij Zantman Kliniek.

Goed gevoel

Vertrouwen was voor Christian een belangrijk onderdeel bij het kiezen van een haartransplantatiekliniek. Zijn haar is tenslotte een belangrijk kenmerk van zijn uiterlijk. “Het vrijblijvende intakegesprek gaf meteen een goed gevoel. Ik kreeg geen loze beloftes, maar eerlijke verwachtingen. Ze waren transparant over de haartransplantatie kosten en andere mogelijkheden. En ik leerde dat er een genezingsproces bij hoort. Ik zou dus niet de volgende maand al met een volle bos haar rondlopen.”

Verwachtingen

Op de dag van de haartransplantatie kwam niets als een verrassing voor Christian. “Ik wist exact hoe de dag zou verlopen en hoe ik mij erop kon voorbereiden. Dat gaf mij vooraf veel rust. Toch blijft een ingreep spannend en wandelde ik enigszins zenuwachtig naar binnen. Gelukkig stelde de arts mij direct op mijn gemak. Zij zorgde voor een fijne en ontspannen sfeer door mij stap voor stap door het proces te begeleiden. Het was ook fijn dat we gezellig konden kletsen. Je zit immers een hele dag in de stoel.”

Eindresultaat

De haartransplantatie viel Christian uiteindelijk mee. “In mijn beleving vloog de dag voorbij. Nu is mijn huid aan het genezen. Dat jeukt wat, maar doet geen pijn. En ik heb het er wel voor over.”  Het kan 10 tot 12 maanden duren voordat u resultaat ziet. Voor Christian is het dus nog even afwachten hoe de volle haardos hem straks weer bevalt. “Volgende jaar weet ik meer, maar vrienden zeggen nu al resultaat te zien. Dat is leuk om te horen.”


DELEN

Lees ook deze ervaringen

De haartransplantatie ervaring van

Sjors Ultee

“Het consult was professioneel. Inhoudelijk vertelde de specialist mij veel over de transplantatie”

De haartransplantatie ervaring van

Demy De zeeuw

“Het haar is nog heel kort, maar ik zie al wel verschil. Dat geeft mezelf meteen een beter gevoel.”

De haartransplantatie ervaring van

DENNIS SCHOUTEN

“Ik denk dat iedereen onzeker over bepaalde dingen is.. gelukkig heb ik dit kunnen oplossen.”

PLAN GRATIS EN VRIJBLIJVEND EEN CONSULTGESPREK