Willem's ervaring met haartransplantatie: ‘Kaal was ik tevreden, met haar ben ik gelukkig.’

Vrienden en familie van Willem Langenberg zijn hem niet anders gewend dan kaal. Zo loopt hij immers al heel wat jaren rond. Willem: “Ik was altijd heel tevreden met mijn look. Tot een vriend mij vorig jaar vertelde over zijn ervaring met een haartransplantatie. Door het resultaat raakte ik enthousiast. Het zag er zo goed uit dat ik in gesprek wilde met Zantman Kliniek.” Hij vertelt over zijn ervaring met een haartransplantatie.

Aanloop naar de haartransplantatie

“Ik heb nooit met een dikke bos haar rondgelopen. Het werd daarnaast alsmaar dunner waardoor ik acht jaar geleden besloot alles eraf te halen. Om zo het proces van steeds kaler worden maar gewoon over te slaan. En met dat uiterlijk was ik eigenlijk heel tevreden.” Eerder had Willem weleens een haartransplantatie overwogen, maar een ingreep waarbij een stripje huid wordt weggenomen aan de achterkant van uw hoofd, trok hem niet aan.

Totdat hij dus die ene vriend sprak. “Ik ontdekte dat de methode waarbij de donorhaartjes één voor één worden verwijderd en teruggeplaatst, een relatief simpele ingreep is. Dat zette mij aan het denken.” In januari 2020 onderging hij de ingreep.

 

“Het is weer wennen met haar. Behalve dat het grijs is in plaats van lichtblond, moet ik ook opeens weer naar de kapper.”

 

Verwachtingen en ervaring haartransplantatie

De haargroei verandert net als de rest van het uiterlijk naarmate er meer jaren verstrijken. Dat merkte Willem ook. “Voordat ik kaal ging, had ik lichtblonde lokken en nog aardig wat haar. Maar de tijd heeft natuurlijk niet stilgestaan. Gelukkig scheppen ze bij Zantman Kliniek realistische verwachtingen. Dat zorgt niet alleen voor vertrouwen, maar ook dat ik nu erg tevreden ben over het resultaat. Ik wist namelijk wat ik kon verwachten.”

 

 

Eerlijk advies

In het eerste gesprek met de kliniek, werd Willem meegenomen in het gehele proces. “En ik kwam er meteen achter dat ik een perfecte kandidaat ben. Mijn donorgebied bevatte genoeg haar om te verwijderen en in een nieuw gebied te plaatsen. Verder spatte de ervaring ervan af, wat voor mij heel belangrijk is. Het was geen verkooppraatje, maar er werden feiten benoemd en realistische verwachtingen geschept over het resultaat.”

Heel even twijfelde Willem om de ingreep in het buitenland te doen. “Je leest zoveel verschillende ervaringen op het internet. Maar de expertise van Zantman en de ervaring van anderen trok mij over de streep. Bovendien is het fijn om ’s avonds na de behandeling snel weer thuis te zijn.”

Tip van Willem

Overweegt u een soortgelijke ingreep, dan is het prettig om de ervaring met een haartransplantatie van iemand anders te horen. Daar haalde Willem ook veel steun uit. “Het is belangrijk dat de ingreep gebeurt bij een kliniek waar je op je gemak bent. Maar daarnaast vond ik het heel prettig dat ik met iemand kon praten die het al had doorstaan. Daarom mag iedereen mij er ook altijd wat over vragen.

Ik raad ook aan het niet te overanalyseren en tientallen artikelen te lezen. Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken”, aldus Willem over zijn ervaring met een haartransplantatie.

‘IN EEN EERSTE CONSULT LEGGEN WE ALLES ZORGVULDIG uIT’

Angela Eijskoot
Angela Eijskoot
DIRECT CONSULT AANVRAGEN
Angela Eijskoot