• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haartransplantatie voor de behandeling van inhammen

Haaruitval bij de inhammen is vaak een eerste teken van mannelijke kaalheid. Dit gebied is over het algemeen uitstekend te behandelen door middel van een haartransplantatie. De behandeling wordt dan gedaan volgens de FUE haarsparende methode. Bij deze techniek hoeft niet het hele haar gemillimeterd te worden voorafgaand aan de behandeling.

Haarherstel inhammen

Het herstellen van inhammen is heel goed mogelijk met een haartransplantatie. Op deze pagina vertellen we u meer over de oorzaak van het ontstaan van inhammen, hoe wat de procedure van de haartransplantatie behandeling is en wat er mogelijk is in uw situatie.

Oorzaak ontstaan inhammen

Het ontstaan van inhammen bij een man is vaak het eerste teken van mannelijke haaruitval. De inhammen ontstaan doordat het haar van de voorlijn ter hoogte van de slapen naar achteren schuift. Bij sommigen begint de haaruitval al rond de leeftijd van 20 jaar. Bij anderen is dit pas rond de leeftijd van 50 jaar. De oorzaak van het ontstaan van inhammen is in de meeste gevallen Alopecia Androgenetica. Dit type haaruitval is erfelijk en wordt veroorzaakt door het mannelijk DHT-hormoon. De haarzakjes rond de inhammen bij een man kunnen gevoelig zijn voor het DHT-hormoon. Daardoor gaan deze haarzakjes een steeds mindere kwaliteit haren produceren, maar produceren ze ook steeds minder snel haren.

Haartransplantatie: inhammen opvullen

Met de komst van de FUE methode is haartransplantatie een toegankelijkere behandeling geworden. Dit zorgt ervoor dat veel mensen ervoor kiezen om beginnende haaruitval, zoals bij de inhammen, direct te behandelen. De behandeling van een haartransplantatie bij de inhammen herstelt de oorspronkelijke haarlijn. Omdat de haarlijn langs het gezicht loopt, heeft inhammen opvullen veel invloed op de vorm van het gezicht. Het terugbrengen van het haar van de inhammen doet niet alleen iets met het model van het haar, maar brengt ook de verhoudingen in het gezicht weer terug.

Kiest u voor FUE of FUT?

Er zijn slechts twee methoden te onderscheiden, namelijk de FUE methode en de FUT methode. Bij de FUE behandeling worden de grafts (groepjes haarzakjes) per eenheid verplaatst. Bij de FUT methode is het nodig om een strook huid te verwijderen en die op te delen in grafts. Om die reden worden tegenwoordig bijna alle behandelingen uitgevoerd volgens de FUE methode.

Een haartransplantatie inhammen behandeling in stappen

Omdat een haartransplantatie veel minder ingrijpend is dan vroeger, kiezen veel mensen ervoor om in stappen te transplanteren. De haarproblemen worden eerder aangepakt en de behandeling wordt opgedeeld in kleinere behandelingen. Er wordt niet gewacht tot al het haar is uitgevallen. Een bijkomend voordeel daarvan is dat er dan ook nog mogelijkheden zijn voor verdere haaruitval preventie en dat mensen langer plezier hebben van het resultaat.

FUE behandeling zonder scheren

Met een haartransplantatie inhammen opvullen is een relatief kleine haartransplantatie behandeling. Deze haartransplantatie kan daardoor ook in veel gevallen haarsparend uitgevoerd worden. Door inhammen in het haar te behandelen volgens de FUE haarsparende methode, hoeft niet al het haar geschoren te worden. Een behandeling zonder scheren is bij inhammen een groot voordeel. Dat geldt zeker voor inhammen bij vrouwen, die vaker lang haar dragen. Maar ook bij mannen met langer haar of opgeschoren haar (semi-haarsparend) is deze behandeling populair.

Stappen behandeling van inhammen

Met een haartransplantatie bij de inhammen worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen, blijvend te herstellen. Een haartransplantatie duurt in ieder geval een jaar. Dit begint bij het eerste contact met een kliniek en duurt tot een jaar na de behandeling. Dan is het volledige resultaat van de haartransplantatie zichtbaar. De belangrijkste 4 stappen in het verloop van een behandeling zijn:

1. Het consultgesprek

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig de situatie van uw haaruitval bij de inhammen. We leggen u de verschillende technieken uit, bespreken welke behandeling het beste bij uw wensen past en wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens van de inhammen. Daarnaast kijken we ook naar de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume. Ook bespreken we met u de kosten voor de haartransplantatie inhammen.

2. Het donormateriaal

Het eerste deel van de behandeling staat in het teken van het uithalen van de grafts (groepjes haarzakjes). Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen aan de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit een tot drie haren met een holle naald van circa 0,5 millimeter tot 0,8 millimeter dun, één voor één uit het donorgebied gehaald.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

3. Het inzetten van het haar

Tijdens het tweede deel van de behandeling worden de grafts ingezet. In het te behandelen gebied maakt de arts zeer kleine openingen in de huid (incisies). Daarna worden de grafts één voor één getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgang van de inhammen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk is.

4. Nazorg & controle

Na de behandeling van uw inhammen krijgt u nazorginstructies en nazorgproducten mee naar huis. Het herstel is gemiddeld 7 tot 10 dagen. Dat is wanneer de wondjes door de incisies volledig genezen zijn. De eindcontrole is een jaar na de behandeling. Na de behandeling kunt u voor vragen altijd een extra controleafspraak inplannen, maar u kunt ook telefonisch overleggen met uw behandelend arts.

De mogelijkheden voor uw situatie

Meestal zijn inhammen goed te behandelen door middel van een haartransplantatie. Bij beginnende inhammen is het van belang dat er een goede inschatting gemaakt wordt tijdens het consult over mogelijk toekomstig haaruitval. Op die manier kan voorkomen worden wat het oplossen van het huidige haarprobleem later een nieuw haarprobleem veroorzaakt. Dat is het grootste risico van een haartransplantatie; dat het beschikbare donormateriaal niet optimaal gebruikt en verdeeld wordt.

Benodigde aantal grafts voor inhammen

Het aantal benodigde grafts (groepjes haarzakjes) voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd). Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts. U kunt per e-mail een prijs- en behandelindicatie aanvragen. Stuurt u daarvoor foto’s van het te behandelen gebied naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Zichtbaarheid na de behandeling

Direct na de haartransplantatie: 
Direct na de behandeling zijn er kleine korstjes zichtbaar tot ongeveer 7 tot 10 dagen na de behandeling. Daarna kunnen anderen niet meer zien dat u een behandeling aan de hoofdhuid heeft ondergaan.

Daarop volgende maanden:
Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder geen haar had. Dit gaat heel geleidelijk en zal daardoor onopvallend zijn. De eerste haren zijn iets fijner van structuur dan de volgende haren die door de getransplanteerde haarzakjes geproduceerd worden. Een jaar na de behandeling is het resultaat volledig zichtbaar.

Veelgestelde vragen

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met een ervaren specialist.

Zantman Kliniek is aangesloten bij