Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

Inhammen

HAARTRANSPLANTATIE VOOR DE BEHANDELING VAN INHAMMEN

Bij Zantman Kliniek kunt u inhammen laten behandeling door middel van haartransplantatie. Dit wordt gedaan volgens de FUE methode en daarbij bestaat de mogelijkheid om dit haarsparend te doen, dat betekent zonder het hele haar te millimeteren.

haartransplantatie inhammen

Haarherstel inhammen

Het herstellen van inhammen is heel goed mogelijk met een haartransplantatie. Op deze pagina vertellen we u meer over de oorzaak van het ontstaan van inhammen, hoe wat de procedure van de haartransplantatie behandeling is en wat er mogelijk is in uw situatie.

Oorzaak ontstaan inhammen

Het ontstaan van inhammen bij een man is vaak het eerste teken van mannelijke haaruitval. De inhammen ontstaan doordat het haar van de voorlijn ter hoogte van de slapen naar achteren schuift. Bij sommigen begint de haaruitval al rond de leeftijd van 20 jaar. Bij anderen is dit pas rond de leeftijd van 50 jaar. De oorzaak van het ontstaan van inhammen is in de meeste gevallen Alopecia Androgenetica. Dit type haaruitval is erfelijk en wordt veroorzaakt door het mannelijk DHT-hormoon. De haarzakjes rond de inhammen bij een man kunnen gevoelig zijn voor het DHT-hormoon. Daardoor gaan deze haarzakjes een steeds mindere kwaliteit haren produceren, maar produceren ze ook steeds minder snel haren.

Haartransplantatie: inhammen opvullen

Met de komst van de FUE methode is haartransplantatie een toegankelijkere behandeling geworden. Dit zorgt ervoor dat veel mensen ervoor kiezen om beginnende haaruitval, zoals bij de inhammen, direct te behandelen. De behandeling van een haartransplantatie bij de inhammen herstelt de oorspronkelijke haarlijn. Omdat de haarlijn langs het gezicht loopt, heeft inhammen opvullen veel invloed op de vorm van het gezicht. Het terugbrengen van het haar van de inhammen doet niet alleen iets met het model van het haar, maar brengt ook de verhoudingen in het gezicht weer terug.

Een haartransplantatie inhammen behandeling in stappen

Omdat een haartransplantatie veel minder ingrijpend is dan vroeger, kiezen veel mensen ervoor om in stappen te transplanteren. De haarproblemen worden eerder aangepakt en de behandeling wordt opgedeeld in kleinere behandelingen. Er wordt niet gewacht tot al het haar is uitgevallen. Een bijkomend voordeel daarvan is dat er dan ook nog mogelijkheden zijn voor verdere haaruitval preventie en dat mensen langer plezier hebben van het resultaat.

FUE behandeling zonder scheren

Met een haartransplantatie inhammen opvullen is een relatief kleine haartransplantatie behandeling. Deze haartransplantatie kan daardoor ook in veel gevallen haarsparend uitgevoerd worden. Door inhammen in het haar te behandelen volgens de FUE haarsparende methode, hoeft niet al het haar geschoren te worden. Een behandeling zonder scheren is bij inhammen een groot voordeel. Dat geldt zeker voor inhammen bij vrouwen, die vaker lang haar dragen. Maar ook bij mannen met langer haar of opgeschoren haar (semi-haarsparend) is deze behandeling populair.

“Ik heb mij goed ingelezen over het onderwerp haartransplantatie en kwam uiteindelijk terecht bij Zantman Kliniek.”

Hein Otterspeer, topschaatser

Stappen behandeling van inhammen

Met een haartransplantatie bij de inhammen worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen, blijvend te herstellen. Een haartransplantatie duurt in ieder geval een jaar. Dit begint bij het eerste contact met een kliniek en duurt tot een jaar na de behandeling. Dan is het volledige resultaat van de haartransplantatie zichtbaar. Belangrijke stappen in het verloop van een behandeling zijn:

Het consultgesprek

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig de situatie van uw haaruitval bij de inhammen. We leggen u de verschillende technieken uit, bespreken welke behandeling het beste bij uw wensen past en wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens van de inhammen. Daarnaast kijken we ook naar de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume. Ook bespreken we met u de kosten voor de haartransplantatie inhammen.

Het donormateriaal

Het eerste deel van de behandeling staat in het teken van het uithalen van de grafts (groepjes haarzakjes). Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen aan de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit een tot drie haren met een holle naald van circa 0,5 millimeter tot 0,8 millimeter dun, één voor één uit het donorgebied gehaald.

Het inzetten van het haar

Tijdens het tweede deel van de behandeling worden de grafts ingezet. In het te behandelen gebied maakt de arts zeer kleine openingen in de huid (incisies). Daarna worden de grafts één voor één getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgang van de inhammen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk is.

Nazorg & controle

Na de behandeling van uw inhammen krijgt u nazorginstructies en nazorgproducten mee naar huis. Het herstel is gemiddeld 7 tot 10 dagen. Dat is wanneer de wondjes door de incisies volledig genezen zijn. De eindcontrole is een jaar na de behandeling. Na de behandeling kunt u voor vragen altijd een extra controleafspraak inplannen, maar u kunt ook telefonisch overleggen met uw behandelend arts.

Het is te vergelijken met de tandarts en een operatie, erg positief hoe alles is gegaan. Voor niks zitten twijfelen.
, Den Haag
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Een hele prettige persoonlijke behandeling tijdens een vreemdsoortige ''ontspannen'' dag
, Barendrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer duidelijk, geduldig, vriendelijk en professioneel, reeële verwachtingen, perfecte begeleiding.
, Badhoevendorp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Uitermate prettig en vakbekwaam. Zeer vriendelijk en gast gericht.
, Waddinxveen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ontzettend vriendelijk en deskundig personeel. Iedereen nam alle tijd om een optimaal resultaat te garanderen.
, Stroe
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb het hier heel fijn ervaren. Iedereen was super vriendelijk
, Badhoevedorp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Top ervaring. Aanbevelingswaardig !
, Noordwijk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijke,deskudige en vakkundige behandeling met goede voorlichting.
, Zoetermeer
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Hele sympathieke mensen, korte pijn zo gepiept. Professionele begeleiding
, Gent
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het was iets heftiger dan ik had verwacht. Ben wel tevreden over de behandeling.
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De hele ervaring was top! Consult en behandeling verliepen uiterst soepel. Personeel en behandelend artsen waren heel deskundig en vriendelijk ! Absoluut aan te raden !
, Voorburg
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Very clean. Very friendly. Very professional.
, Germany
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling was van intake tot en met uitvoering deskundig en voelde vertrouwd. Daarnaast is het team gezellig wat de tijd doet vliegen en de (minimale) pijn doet verzachten.
, Wassenaar
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Top ! Fantastische medewerkers
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Erg vriendelijk personeel. Erg op m'n gemak gesteld bij vragen.
, Rosmalen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professioneel team en goede voorlichting. Snelle behandeling en beperkte ongemakken.
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Mijn ervaring bij Zantman Kliniek was professioneel, vriendelijk/warm. De service was fantastisch
, Bergschenhoek
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer attent, oog voor klant/patiënt, duidelijke communicatie rondom behandeling. Iedereen in het team is zeer vriendelijk en deskundig.
, Pijnacker
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer tevreden
, Capelle aan den IJssel
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het is een hecht team met een fijne sfeer. Deskundig, attent en het resultaat is super.
, Soesterberg
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Enorm fijne kliniek met deskundige en behulpzame mensen. Eentje die ik zeker aan zal raden aan bekenden.
, Delden
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Oke ervaring.
, Strijen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb de behandeling als professioneel, empatisch en efficiënt ervaren. Goede uitleg over alles wat gedaan werd.
, Doorn
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer deskundig en vriendelijk personeel. Ze stelde mij goed op. mijn gemak en gingen heel professioneel te werk. Echt een aanrader
, Lichtenvoorde
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen

De mogelijkheden voor uw situatie

Meestal zijn inhammen goed te behandelen door middel van een haartransplantatie. Bij beginnende inhammen is het van belang dat er een goede inschatting gemaakt wordt tijdens het consult over mogelijk toekomstig haaruitval. Op die manier kan voorkomen worden wat het oplossen van het huidige haarprobleem later een nieuw haarprobleem veroorzaakt. Dat is het grootste risico van een haartransplantatie; dat het beschikbare donormateriaal niet optimaal gebruikt en verdeeld wordt.

Benodigde aantal grafts voor inhammen

Het aantal benodigde grafts (groepjes haarzakjes) voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd). Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts. U kunt per e-mail een prijs- en behandelindicatie aanvragen. Stuurt u daarvoor foto’s van het te behandelen gebied naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Zichtbaarheid na de behandeling

Direct na de haartransplantatie
Direct na de behandeling zijn er kleine korstjes zichtbaar tot ongeveer 7 tot 10 dagen na de behandeling. Daarna kunnen anderen niet meer zien dat u een behandeling aan de hoofdhuid heeft ondergaan.
Daarop volgende maanden
Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder geen haar had. Dit gaat heel geleidelijk en zal daardoor onopvallend zijn. De eerste haren zijn iets fijner van structuur dan de volgende haren die door de getransplanteerde haarzakjes geproduceerd worden. Een jaar na de behandeling is het resultaat volledig zichtbaar.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar kale gebieden die ontstaan zijn door haaruitval. De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze haartransplantatie behandeling worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één uit het donorgebied weggehaald. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Daarna worden deze geplaatst in het gebied waar het haar is uitgevallen. In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd, zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en zullen na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor een blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval.

Welke haartransplantatiemethode is het beste voor de inhammen?

Een inhammen haartransplantatie kan zowel als FUT als FUE behandeling worden gedaan. De FUE is wereldwijd de meest populaire behandelmethode. Bij de FUE methode is het voor de inhammen vaak mogelijk om de behandeling haarsparend (zonder scheren) uit te voeren.

Zijn er risico’s verbonden aan een haartransplantatie behandeling?

De kans op medische complicaties bij een haartransplantatie is minimaal. De oppervlakkige wondjes in de huid herstellen over het algemeen zeer voorspoedig. Een kanttekening daarbij is dat de behandeling uitgevoerd wordt in een daarvoor bestemde medische omgeving en volgens de juiste behandelprotocollen. Bij een goede haarkliniek zal dit op orde zijn.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie van de inhammen?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling inhammen is 500 grafts. Een grote behandeling inhammen is 1750 grafts.
De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op de pagina ‘kosten haartransplantatie‘ die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina staan ook de beschikbare Last Minute data en zijn de overige lopende aanbiedingen te vinden.

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist