Haartransplantatie Technieken

In de afgelopen decennia zijn de haartransplantatie technieken steeds meer verfijnd en beter geworden. Voor een goed resultaat zijn niet alleen de haartransplantatie technieken van belang, er is namelijk nog steeds voldoende goed donormateriaal nodig. Zantman Kliniek verricht behandelingen volgens de FUE techniek. Daarbinnen zijn veel variaties mogelijk zoals bijvoorbeeld, micro FUE en DHI. We vertellen u graag meer over de verschillende haartransplantatie technieken en wat het inhoudt.

FUE techniek

De Follicular Unit Extraction (FUE) is de nieuwste techniek voor haartransplantatie. Het wordt beschouwd als de beste techniek, omdat het de minst ingrijpende variant is van de beschikbare technieken. Daarnaast is het de verbeterde versie van de oudere FUT techniek. Dat is ook de reden dat FUE wereldwijd inmiddels de meest toegepaste methode is voor haartransplantatie. En deze methode blijft terrein winnen op de haartransplantatie FUT techniek. Het verschil tussen beiden is de manier van het uithalen van de grafts (groepjes haarzakjes) vanuit het donorgebied (de achterzijde van het hoofd). Bij FUT wordt daarvoor een strip huid verwijderd. Bij FUE worden de grafts een voor een geoogst. Dit verschil zorgt ervoor dat het herstel bij een FUE behandeling sneller en beter verloopt. Dit is het grootste verschil tussen de twee verschillende haartransplantatie technieken. De FUE techniek heeft ervoor gezorgd dat een haartransplantatie een toegankelijkere ingreep is geworden, die is gegroeid in populariteit.

‘Niet omdat ik me schaamde, maar omdat ik het een mooie oplossing vind om wat haar op te vullen.’

Sjors Ultee

FUT techniek

De FUT techniek is de oudere versie van de haartransplantatie technieken. FUT staat voor Follicular Unit Transplantation. Voor de komst van de FUE was dit de standaard techniek op het gebied van haartransplantatie.

De behandeling

Er wordt bij de FUT techniek een strook huid weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van uw hoofd. Dit donorgebied is niet vatbaar voor hormonale veranderingen of andere oorzaken van haaruitval, zodat deze haarwortels gebruikt kunnen worden om elders op de hoofdhuid opnieuw te worden geïmplanteerd. De haarwortels behouden ook na verwijdering uit de haarkrans hun genetische eigenschappen, met als gevolg dat er nieuwe haargroei kan ontstaan op de plekken die kaal zijn geworden.

Na de behandeling

Tijdens een dagbehandeling kunnen dankzij de haartransplantatie technieken veel grafts worden geplaatst, waardoor in de meeste gevallen een enkele behandeling volstaat. Een groot nadeel is dat er als gevolg van de wondhechting na het wegnemen van het reepje huid een zichtbaar litteken achterblijft ter grootte van een potloodstreep. Bij een kapsel met langer haar is het litteken prima te camoufleren.

Waarom kiezen voor FUT?

Het kan soms zijn dat een behandeling met de FUT methode beter past bij de wensen van een cliënt. Bijvoorbeeld bij rugklachten, dan is de houding bij de FUE methode een nadeel die meeweegt in de keuze. Het is daarom belangrijk om te kiezen welke van de verschillende haartransplantatie technieken aansluit bij uw wensen.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND GESPREK MET EEN SPECIALIST