• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Alles over de DHI haartransplantatie

Een DHI haartransplantatie is een techniek die steeds vaker wordt toegepast. Voordat u een haartransplantatie ondergaat, is het belangrijk om voor de juiste behandeling te kiezen die voor u het beste resultaat geeft. We vertellen u daarom graag meer over de DHI behandeling. Wat de verschillen zijn met FUE en wat de voor- en nadelen van de DHI techniek zijn.

Wat is DHI haartransplantatie?

De afkorting DHI staat voor Direct Hair Implantation. De techniek is anders in de manier van terugplaatsen van de grafts (groepjes haarzakjes). DHI is een variant op de FUE-methode. Het uithalen gebeurt, zoals bij iedere FUE-behandeling met een micromotor. Bij DHI worden de grafts daarna direct op de ontvangstlocatie getransplanteerd met een Choi Pen (een penachtig apparaat met een holle naald). Het maken van de incisie (het sneetje in de huid) en het plaatsen, gebeurt daardoor met één handeling.

De resultaten van de DHI haartransplantatie zijn net zoals bij FUT of reguliere FUE blijvend. Het grootste verschil met de DHI haartransplantatie techniek, vergeleken met andere technieken, is dat met speciale apparatuur, de haarzakjes direct geoogst en geïmplanteerd kunnen worden.

Hoe werkt de DHI behandeling?

Net als bij iedere haartransplantatie, wordt ook bij deze aanpak het donorgebied en het transplantatiegebied vooraf plaatselijk verdoofd. De hoeveelheid grafts die getransplanteerd wordt, is afhankelijk per persoon en per situatie. Tijdens een consultgesprek bij Zantman Kliniek kijken we naar uw situatie en geven we u een persoonlijk advies. Zodra de grafts zijn geoogst worden ze indien nodig gesplitst naar grafts met een enkel haarzakje, zodat ze in de Choi-pen passen. De geoogste grafts worden in de DHI-implantor geplaatst. Daarna worden ze in het ontvangstgebied geplaatst.

Behandelduur en resultaat

De duur van de DHI haartransplantatie is afhankelijk van het aantal te transplanteren grafts. Hoe meer grafts er worden getransplanteerd, hoe langer de behandeling duurt. De gemiddelde behandelduur voor de DHI haartransplantatie ligt tussen de zes en negen uur. Na de haartransplantatie zijn de resultaten niet direct zichtbaar. Dat komt omdat de getransplanteerde haren na ongeveer drie weken uitvallen. Daarna wordt de nieuwe haargroei pas zichtbaar. Het duurt ongeveer een jaar voordat het eindresultaat zichtbaar is.

Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een haartransplantatie prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, (eventueel) uw telefoonnummer en geboortedatum.

U ontvangt dan binnen één werkdag een prijs- en behandelindicatie door een specialist per e-mail. Deze indicatie kunt u combineren met een telefonisch consult voor een persoonlijk advies.

FUE versus DHI: wat is het verschil?

FUE versus DHI: de twee haartransplantatietechnieken worden regelmatig met elkaar verward. Dat is begrijpelijk, want eigenlijk is DHI een variatie van de FUE techniek. Bij FUE worden alle grafts uit het donorgebied geoogst. Daarna maakt de arts de incisies op de plaats waar de grafts ingezet zullen gaan worden. Als de grafts zijn gecontroleerd en gesorteerd, worden ze één voor één met een pincet in het transplantatiegebied geplaatst. Bij DHI worden alle grafts op dezelfde manier uit het donorgebied geoogst. Bij deze techniek worden de grafts na het oogsten in een implantatiepen geplaatst en daarna meteen in het te transplanteren gebied geplaatst. Voor het plaatsen en het maken van de incisie wordt gebruik gemaakt van hetzelfde instrument.

DHI haartransplantatie ervaringen

Om u meer vertellen over de haartransplantatie ervaringen volgens deze aanpak, zetten we de voor- en nadelen voor u op een rij.

Voordelen

Dankzij de DHI haartransplantatie is het mogelijk om de haarzakjes direct te implanteren. Er worden dus geen aparte incisies gemaakt in de ontvangende zone. Er kan met een groter team assistentes gewerkt, omdat het vullen van het instrument en het plaatsen door verschillende mensen gedaan kan worden. Daardoor kan er in korte tijd meer geplaatst worden. Voor het vullen van de pen is weinig ervaring vereist en dit is eenvoudig te leren door een assistententeam. Het kan voor het medisch team een voordeel zijn bij een haartransplantatie met lang haar, omdat de incisie dan moeilijker te zien kan zijn tussen het lange haar.

Nadelen

Om een goede keuze te kunnen maken, is het bij iedere methode ook van belang om te kijken naar de nadelen. Bij de DHI haartransplantatie zijn over het algemeen meer grafts nodig dan bij een reguliere FUE behandeling. Dit komt omdat de haarzakjes moeten bestaan uit enkele haarzakjes. Grafts met meerdere haarzakjes passen niet in de pen. De pennen die bij deze ingreep gebruikt worden, worden slechts één keer gebruikt. Door deze twee factoren is de prijs van een DHI haartransplantatie hoger. Verder is een belangrijk nadeel van het gebruik van een implanter, dat het de kans vergroot om grafts te beschadigen als ze door de pen worden geduwd. Als dat gebeurt worden de grafts onbruikbaar of lopen ze trauma op tijdens het haartransplantatie proces. Het combineren van incisies maken en het plaatsen van de grafts, is het een minder zorgvuldige behandeltechniek, dan wanneer het maken van de incisies en het plaatsen afzonderlijke handelingen zijn.

Heeft u nog vragen?

Bent u benieuwd of de DHI haartransplantatie geschikt is voor u? Of wilt u meer weten welke variaties op de FUE behandeling er nog meer mogelijk zijn? Plan dan een gratis en vrijblijvend consultgesprek in met een van onze specialisten of bel ons om een afspraak te maken. Of bekijk de technieken pagina en ontdek nog meer mogelijke variaties op de FUE haartransplantatie.

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist

Persoonlijk en deskundig

Zantman Kliniek is aangesloten bij