5. Het maken van de incisies
Vervolgens worden, opnieuw onder plaatselijke verdoving, in het te behandelen gebied minuscule incisies gemaakt. Deze incisies worden gemaakt met een naald of een mesje, afhankelijk van de huid en het te behandelen gebied en de grafts. De breedte van de mesjes varieert van 1.0 tot 1.2 millimeter. Bij Zantman Kliniek wordt gebruik gemaakt van een naald, een chirurgisch mesje (blade) of saphir mesje, afhankelijk van het gewenste resultaat.
Incisies met laser
De laser is een aantal jaren in trek geweest, maar heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken. Met name op precisie en natuurlijke inplant, laat deze methode het afweten. Daarnaast geeft een laser vaak onnodig veel schade aan het huidweefsel van het te behandelen gebied.
Incisies en implantaten combineren
Met het gebruik van een direct-hair-implanter (DHI) is het eenvoudiger om grafts te plaatsen. De implanter bestaat uit een houder, waar de graft in geplaatst wordt, met daaraan een holle naald, die de incisie maakt. Bij het maken van de incisies kan de graft direct in de huid worden geplaatst. Er kunnen daardoor meer handelingen tegelijkertijd gedaan worden door het medisch team. Het vullen van de implanter kan ook door iemand met weinig ervaring gedaan worden. Het grootste nadeel van deze methode is dat grafts onnodig beschadigen, omdat ze eerst in de implanter gedaan worden en daarna mechanisch in de huid geplaatst worden. Bij Zantman Kliniek wordt er daarom zelden gebruik gemaakt van deze manier van grafts plaatsen bij de FUE haartransplantatie.
Het maken van de incisies heeft een grote impact op het resultaat. Het mooiste resultaat sluit goed aan bij het bestaande haar en geeft een natuurlijk beeld. Bij een voorlijn is bijvoorbeeld een meer willekeurige zigzaglijn mooier dan een strakke, rechte lijn.