• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

[blocksy_breadcrumbs]

Haarstamcelstransplantatie

De haarstamceltransplantatie is een variatie op de FUE methode. Deze techniek heeft te maken met de manier waarop de FUE methode wordt uitgevoerd. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van deze behandeling.

Wat is een haarstamceltransplantatie?

De term haarstamceltransplantatie is enigzinds verwarrend, omdat bij iedere haartransplantatie feitelijk haarstamcellen getransplanteerd worden. Heet buitenste deel van de huid, het epitheliale compartiment, bestaat uit de opperhuid en wat daarbij hoort; haarfollikels en talgklieren. De opperhuid bevat stamcellen die ervoor zorgen dat de huid zich kan herstellen. Deze stamcellen bevinden zich ook bij de haarfollikels zelf. Dat zijn haarfollikel stamcellen. Deze stamcellen zorgen ervoor dat het haarzakje nieuwe haren produceert.

Hoe werkt een haarstamceltransplantatie?

Voor het overgrote deel werkt een FUE haarstamceltransplantatie hetzelfde als een FUE haartransplantatie. Het verschil tussen een FUE behandeling en een haarstamcel FUE haartransplantatie is de manier van het uithalen van de grafts (haarzakjes). Bij een haarstamceltransplantatie worden standaard kleinere grafts uit te halen. Dat betekent dat een graft 1 tot 2 haren bevat. Gemiddeld is dat normaal gesproken 2 tot 3 haren per graft. Daarom zijn er bij deze behandeling vaak meer grafts nodig al dan niet verdeel over meerdere behandelingen.

Een stamceltransplantatie van het haar veroorzaakt weinig pijn en biedt een snel herstel. De haarstamceltransplantatie begint met het scheren van het donorgebied. Daarna wordt dit gebied verdoofd. Vervolgens worden er hele kleine stukjes grafts (weefsel) van de haarzakjes door middel van een speciale naald uit het hoofd onttrokken. Daarna worden de grafts één voor één naar het ontvangstgebied getransplanteerd. Er wordt maar een klein deel van de follikel weggehaald, daardoor zal een deel van de haarzakjes uit het donorgebied zich weer herstellen. U kunt het een vergelijken met haar klonen.

De voordelen van stamceltransplantatie van het haar

Een stamceltransplantatie van het haar heeft verschillende voordelen:

  • De impact op het donorgebied is minimaal.
  • Het biedt een snelle genezing van het donorgebied.
  • Met enkele grafts kan een heel fijne haarinplant gemaakt worden.
  • Een geschikte methode bij een grove haarstructuur, waarbij enkele grafts behoorlijk veel volume en vaak ook kleur hebben.

De nadelen van stamceltransplantatie voor het haar

Het belangrijkste nadeel van een stamceltransplantatie is dat er heel veel grafts (en behandeluren) nodig zijn om eenzelfde resultaat te behalen. Het verfijnen van het donormateriaal is niet altijd effectief en nodig.

Past een FUE haarstamceltransplantatie bij u?

Bent u benieuwd of de haarstamceltransplantatie geschikt is voor u? Of wilt u meer weten welke variaties op de FUE behandeling er nog meer mogelijk zijn? Plan dan een gratis en vrijblijvend consultgesprek in met een van onze specialisten of bel ons om een afspraak te maken.

Heeft u nog vragen?

Plan dan een gratis en vrijblijvend consultgesprek in met een van onze specialisten of bel ons om een afspraak te maken.

Consultgesprek

Zantman Kliniek is aangesloten bij