• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Hoe verloopt een haartransplantatie?

Wanneer u nadenkt over een haartransplantatie, omdat u merkt dat inhammen krijgt of kaler wordt dan wilt u ook graag weten een behandeldag verloopt. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Er worden haarzakjes weggehaald aan de achterkant van uw hoofd (het donorgebied) en daarna geplaatst op de plekken waar u weer meer haar wilt laten groeien.

Hoe verloopt een haartransplantatiebehandeling?

Stap 1. Het consult

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig uw haaruitval situatie. We leggen u de verschillende technieken uit, bespreken welke behandeling het best bij uw wensen past en wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens, de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume. Dit consult verloopt voor zowel vrouwen en mannen nagenoeg gelijk. U kunt een vrijblijvend consult inplannen via de online consultagenda.

Stap 2. Donormateriaal

bij de FUE methode

Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit één tot drie haren met een holle naald één voor één uit het donorgebied gehaald. De naaldjes die gebruikt worden om de follicular units los te maken zijn 0,5 mm tot 0,75 mm dun. Wereldwijd zijn er nog drie methoden voor het uithalen van de grafts, dat zijn laser, een holle boor en mesjes. Het belangrijkste nadeel van deze alternatieven is het beschadigen van de huid en en nog aanwezige haarwortels in het te transplanteren gebied. Bovendien is het genezingsproces veel sneller en mooier bij het gebruik van een fijne naald.

bij de FUT methode

Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit is in alle gevallen de achterkant van het hoofd. Daarna wordt een strook huid van maximaal 1 centimeter hoog en 15 centimeter breed verwijderd. Eén vierkante centimeter huid bevat gemiddeld 175 grafts. Voor 1750 grafts is de lengte van de huid die hiervoor gebruikt wordt ongeveer 10 centimeter. Na het verwijderen van de huid, worden de wondranden gehecht. Het strookje huid wordt verdeeld in kleine transplantaten (grafts).

Stap 3. Het inzetten van het haar

In de huidoppervlakten waar het haar getransplanteerd wordt, maken we met een naald zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts stuk voor stuk naar deze geprepareerde incisies getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haren groeien vervolgens binnen enkele dagen vast. In de meeste gevallen zullen de getransplanteerde haren twee weken na de behandeling uitvallen. Daarna zullen de getransplanteerde haarzakjes nieuwe haren gaan produceren. Het definitieve resultaat van een behandeling is na een jaar volledig zichtbaar.

Stap 4. Nazorg & controle

Na uw haartransplantatie krijgt u een mobiel nummer van de behandelend arts mee voor urgente vragen. Verder kunt u indien gewenst een tussentijdse controleafspraak plannen met de behandelend arts. De eindcontrole is een jaar na de behandeling, dan worden ook de voor- en nafoto’s beoordeeld. Er zijn aan de controleafspraken geen extra kosten verbonden.

‘GEWELDIG DAT DEZE BEHANDELINGEN VANDAAG DE DAG MOGELIJK ZIJN’

Sjors Ultee

Lees de ervaring van Sjors

Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.
U ontvangt binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULTGESPREK

DIRECT CONSULT PLANNEN

Zantman Kliniek is aangesloten bij