HAARTRANSPLANTATIE VROUWEN

Ook vrouwen krijgen te maken met haarproblemen. En hoewel een haartransplantatie vaker bij mannen wordt uitgevoerd, is het bij vrouwen ook mogelijk. De meeste vrouwen kiezen er voor om de FUE haarsparende methode, omdat hierbij het haar lang gehouden kan worden.

Meest voorkomend bij vrouwen

Het meest voorkomende gebied voor haaruitval of kaalheid bij vrouwen is bovenop het hoofd, langs de scheiding in het midden van het hoofd. Om dit gebied te behandelen met een haartransplantatie bij vrouwen, worden er haren van achterop het hoofd verplaatst. Hierdoor kunnen we haaruitval bij vrouwen tegengaan.

Behandeling vrouwen met een hoge haarlijn

Een veelvoorkomende esthetische reden voor een haartransplantatie bij vrouwen is het verlagen van de voorlijn. Door het verlagen van de haarlijn komen de verhoudingen van het gezicht in evenwicht. Dit is een haartransplantatie behandeling waarbij het heel belangrijk is dat de haarinplant door de arts op een natuurlijke manier gemaakt wordt. Over het algemeen is er voor dit type behandeling voldoende donormateriaal aanwezig. Dit in tegenstelling tot behandelingen waarbij extreme haaruitval bij vrouwen hersteld moet worden, bijvoorbeeld haaruitval met kale plekken bij vrouwen.

Ontvang vandaag nog een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan voor een haartransplantatie voor vrouwen. De foto’s van het te behandelen gebied, bijvoorbeeld voor een haartransplantatie voor vrouwen met dun haar, kunt u e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U hoort dan zo snel mogelijk van ons.

DE FUE behandeling in 4 stappen

Bij een haartransplantatie voor vrouwen wordt meestal gebruik gemaakt van de FUE methode. Daarbij worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd) naar het te transplanteren gebied. De haartransplantatie bij vrouwen ervaringen zijn positief. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen, blijvend te herstellen.

01

Het consult

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig uw haaruitval situatie. We leggen u de verschillende technieken uit en we bespreken welke behandeling het beste bij uw wensen past. Ook bespreken we wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens, de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume.

02

Donormateriaal

Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit in de meeste gevallen, bij een haartransplantatie bij vrouwen, de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) met een holle naald van circa 0,5 millimeter tot 0,8 millimeter dun, één voor één uit het donorgebied gehaald. De follicular units bestaan uit een tot drie haren.

03

Het inzetten van het haar

In de huidoppervlakten waar het haar getransplanteerd wordt, maken we met een micro mesje zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts stuk voor stuk naar deze geprepareerde incisies getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen van het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haren groeien vervolgens binnen enkele dagen vast.

04

Nazorg & controle

Na de behandeling krijgt u een mobiel nummer van de behandelend arts mee. Hiermee bereikt u ons voor dringende vragen. Verder kunt u, wanneer gewenst, een controleafspraak plannen met de behandelend arts. De eindcontrole is een jaar na de behandeling. Ook worden dan de haartransplantatie bij vrouwen voor en na foto’s beoordeeld. Net als voor de consultgesprekken, zijn er ook aan de controleafspraken geen extra kosten verbonden.

Wat houdt een haartransplantatie bij vrouwen in?

De behandeling

Een haartransplantatie bij vrouwen is voor wat betreft het verloop van de behandeling voor het grootste deel hetzelfde als bij mannen. Bij vrouwen worden er ook groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd) naar het te transplanteren gebied.

Blijvend resultaat

De nieuwe haargroei na een haartransplantatie behandeling zal niet meer uitvallen, wanneer de oorzaak genetisch is zoals bij Alopecia Androgenetica. De getransplanteerde haren vanaf het achterhoofd hebben dan een andere genetische aanleg. Daardoor zijn ze immuun voor het mannelijk DHT-hormoon dat het haarverlies bij Alopecia Androgenetica veroorzaakt.

Alopecia Areata

Het immuun worden voor het mannelijk DHT-hormoon is niet mogelijk als er geen sprake is van Alopecia Androgenetica, maar van Alopecia Areata, waarbij het haar op een pleksgewijze manier uitvalt. Dit haaruitval patroon is onvoorspelbaar en niet gerelateerd aan het DHT-hormoon. Daardoor is een groeigarantie op de getransplanteerde haren niet te geven. De getransplanteerde haren kunnen in een later stadium alsnog uitvallen na een haartransplantatie bij vrouwen.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een haartransplantatie? +
Een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar kale gebieden die ontstaan zijn door haaruitval. De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze haartransplantatie behandeling worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één uit het donorgebied weggehaald. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Daarna worden deze geplaatst in het gebied waar het haar is uitgevallen. In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd, zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en zullen na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor een blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval.
Hoe lang duurt een haartransplantatie behandeling? +
Een haartransplantatie is een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 6 tot 7 uur.
Wat zijn de kosten van een haartransplantatie voor vrouwen? +
De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts. De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op de pagina ‘kosten haartransplantatie’ die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina staan ook de beschikbare Last Minute data en zijn de overige lopende aanbiedingen te vinden. Ontvang vandaag nog een persoonlijke behandelindicatie Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U hoort dan zo snel mogelijk van ons.
Is haartransplantatie bij vrouwen anders dan bij mannen? +
Een haartransplantatie bij mannen en vrouwen wordt op dezelfde manier gedaan. Bij vrouwen wordt er wel vaker gekozen voor een haarsparende methode, omdat het haar vaak lang gedragen wordt. Bij een haarsparende behandeling hoeft het haar vooraafgaand aan de behandeling niet gemillimeterd te worden.
Is een haartransplantatie pijnlijk? +
Tijdens de behandeling wordt u plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. Eigenlijk zijn de verdovingsprikjes het meest pijnlijke van de hele behandeling. Na een behandeling kunt u, in een heel enkel geval, last krijgen van napijn of jeuk. Deze pijn of jeuk kan gemakkelijk verholpen worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist