<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1057282981511170&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Inhammen

Het ontstaan van inhammen is vaak het eerste teken van mannelijk haaruitval. De inhammen onstaan doordat het haar van de voorlijn ter hoogte van de slapen naar achteren schuift. Bij sommigen begint de haaruitval al rond de leeftijd van 20 jaar. Bij anderen pas rond de leeftijd van 50 jaar. De oorzaak is in de meeste gevallen Alopecia Androgenetica. Dit type haaruitval is erfelijk en wordt veroorzaakt door het mannelijk DHT hormoon. De haarzakjes rond de inhammen kunnen gevoelig zijn voor het mannelijk DHT hormoon. Daardoor gaan deze haarzakjes een steeds mindere kwaliteit haren en steeds minder snel haren produceren. 

MEER INFORMATIE OVER HET CONSULTGESPREK

De inhammen opvullen met haartransplantatie

Met de komst van de FUE methode is haartransplantatie een meer toegankelijke behandeling geworden. Dat zorgt ervoor dat veel mensen ervoor kiezen om beginnende haaruitval, zoals bij de inhammen, al direct te behandelen.  De behandeling van inhammen door middel van haartransplantatie herstelt de oorspronkelijke haarlijn. Omdat het de haarlijn is die langs het gezicht loopt, is het haar van de inhammen opvullen van invloed op de vorm van het gezicht. Het terugbrengen van het haar van de inhammen doet niet alleen iets met het model van het haar, maar brengt ook de verhoudingen in het gezicht weer terug. 

191121 Zantman Kliniek 1000x666

Een haartransplantatie behandeling in stappen

Omdat haartransplantatie veel minder ingrijpend is dan het vroeger was, kiezen veel mensen ervoor om in stappen te transplanteren. De haarproblemen worden eerder aangepakt en de behandeling wordt opgedeeld in meerdere kleinere behandelingen. Er wordt niet gewacht tot al het haar is uitgevallen. Een bijkomend voordeel daarvan is dat er dan ook nog mogelijkheden zijn voor verdere haaruitval preventie en dat mensen langer plezier hebben van het resultaat. 

FUE behandeling zonder scheren

De inhammen opvullen met een haartransplantatie is een relatief kleine haartransplantatie behandeling. Deze haartransplantatie kan daardoor ook meestal haarsparend uitgevoerd worden. Door inhammen te behandelen volgens de FUE haarsparende methode hoeft niet het hele haar geschoren te worden. Een behandeling zonder scheren is bij inhammen een groot voordeel. Dat geldt zeker voor vrouwen die vaker lang haar dragen, maar ook bij mannen met langer haar of opgeschoren haar (semi-haarsparend) is deze behandeling populair..

“Ik denk dat iedereen onzeker over bepaalde dingen is.. gelukkig heb ik dit kunnen oplossen. Vaarwel inhammen!”

Dennis Schouten
LEES DE ERVARING VAN DENNIS
191121 Zantman Kliniek low res-35-1

HAARTRANSPLANTATIE BEHANDELING VAN INHAMMEN 

Met een inhammen haartransplantatie worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van uw hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen. Een haartransplantatie duurt in ieder geval een jaar. Dit begint bij het eerste contact met een kliniek en duurt tot een jaar na de behandeling. Dan is het volledige resultaat van de haartransplantatie zichtbaar. Belangrijke stappen in het verloop van een behandeling zijn:

01

doc

Het consult

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig uw haaruitval situatie van de inhammen. We leggen u de verschillende technieken uit, bespreken welke behandeling het best bij uw wensen past en wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens van de inhammen, de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume.

02

flask

Donormateriaal

Het eerste deel van de behandeling staat in het teken van het uithalen van de grafts (groepjes haarzakjes). Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit één tot drie haren met een holle naald van ca 0,5 mm tot 0,75 mm dun, één voor één uit het donorgebied gehaald.

03

injection

Het inzetten van het haar

Tijdens het tweede deel van de behandeling worden de grafts ingezet. In het te behandelen gebied maakt de arts met een naald zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts één voor één getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen van de inhammen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn.

04

hands

Nazorg & controle

Na de behandeling van uw inhammen krijgt u nazorginstructies en nazorgproducten mee naar huis. Het herstel is gemiddeld 7 tot 10 dagen. Dat is wanneer de wondjes door de incisies volledig genezen zijn. De eindcontrole is een jaar na de behandeling. Na de behandeling kunt u voor vragen altijd een extra controleafspraak inplannen of telefonisch overleggen met uw behandelend arts.

VEELGESTELDE VRAGEN

Is het ontstaan van inhammen een voorteken van volledige kaalheid?

Het ontstaan van inhammen is  meestal een voorteken van erfelijke haaruitval. Het haarverlies dat volgt heeft bijna altijd een vast patroon waarbij de inhammen of de kruin als eerste haren verliezen. Hoe snel en hoe ver de haaruitval zich zal ontwikkelen is voor iedereen anders en er zijn nog mogelijkheden voor verdere haaruitval preventie. Het hoeft daarom niet te betekenen dat u helemaal kaal gaat worden. Tijdens het consult wordt het te verwachten haaruitval patroon ook met u in kaart gebracht.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar kale gebieden die ontstaan zijn door haaruitval. De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze haartransplantatie behandeling worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één uit het donorgebied weggehaald. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Daarna worden deze geplaatst in het gebied waar het haar is uitgevallen.  

In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd, zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en zullen na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor een blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval.

Welke haartransplantatiemethode is het beste voor de inhammen?

Een inhammen haartransplantatie kan zowel als FUT als FUE behandeling worden gedaan. De FUE is wereldwijd de meest populaire behandelmethode. Bij de FUE methode is het voor de inhammen vaak mogelijk om de behandeling haarsparend (zonder scheren) uit te voeren.

Zijn er risico's verbonden aan een haartransplantatie behandeling?

De kans op medische complicaties bij een haartransplantatie is minimaal. De oppervlakkige wondjes in de huid herstellen over het algemeen zeer voorspoedig.

Een kanttekening daarbij is dat de behandeling uitgevoerd wordt in een daarvoor bestemde medische omgeving en volgens de juiste behandelprotocollen. Bij een goede haarkliniek zal dit op orde zijn.

Hoe lang is het zichtbaar dat er een inhammen haartransplantatie heeft plaats gevonden?

Direct na de haartransplantatie

Direct na de behandeling zijn er kleine korstjes zichtbaar tot ongeveer 7 tot 10 dagen na de behandeling. Daarna kunnen anderen niet meer zien dat u een behandeling aan de hoofdhuid heeft ondergaan.

Daarop volgende maanden

Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder geen haar had. Dit gaat heel geleidelijk en zal daardoor onopvallend zijn. De eerste haren zijn iets fijner van structuur dan de volgende haren die door de getransplanteerde haarzakjes geproduceerd worden. Een jaar na de behandeling is het resultaat volledig zichtbaar.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie van de inhammen?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts.

De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op de pagina 'kosten haartransplantatie' die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina staan ook de beschikbare Last Minute data en zijn de overige lopende aanbiedingen te vinden.

Hoeveel grafts (groepjes haarzakjes) heb ik nodig voor een inhammen haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd).

Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts.

Ontvang vandaag nog een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto's van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U hoort dan zo snel mogelijk van ons.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET EEN SPECIALIST

DIRECT CONSULT PLANNEN