Inhammen

Het ontstaan van inhammen is vaak het eerste teken van mannelijk haaruitval. De inhammen worden zichtbaar doordat het haar van de voorlijn naar achteren schuift. Dat begint vaak aan de zijkanten ter hoogte van de slapen. Inhammen haar dat uitvalt is in de meeste gevallen een teken van beginnende kaalheid. Bij sommige mannen begint het uitval van inhammen haar rond de leeftijd van 20 jaar. Bij anderen pas rond de leeftijd van 50 jaar. De oorzaak is in de meeste gevallen Alopecia Androgenetica. Dit type haaruitval wordt veroorzaakt door het mannelijk hormoon. De inhammen haarzakjes zijn gevoelig voor het mannelijk DHT hormoon. Daardoor gaan de inhammen haarzakjes een steeds slechtere kwaliteit haren en steeds minder snel haren produceren. Tot uiteindelijk het inhammen haar alleen uit minuscule donshaartjes bestaat.

DIRECT CONSULT AANVRAGEN

Inhammen opvullen door haartransplantatie

Het behandelen van een inham of inhammen met een haartransplantatie is een blijvende oplossing. De behandeling d.m.v. haartransplantatie herstelt de oorspronkelijke haarlijn. Het inhammen haar opvullen is een gezichtsbepalende behandeling. Het doet iets met de vorm van je gezicht. Het terugbrengen van het inhammen haar zorgt daardoor voor een jaren jonger uiterlijk.

191121 Zantman Kliniek 1000x666

Steeds vaker toegepast

De behandeling komt ook steeds vaker voor. Dat komt vooral doordat mannen steeds eerder hun haaruitval probleem willen oplossen. Mannen wachten niet meer totdat al het haar is uitgevallen voordat ze zich laten behandelen. Wanneer het inhammen haar verdwijnt raadplegen ze meteen al een kliniek. Het voordeel hiervan is dat er dan ook nog mogelijkheden zijn voor verdere haaruitval preventie.

Zonder scheren

De inhammen opvullen met een haartransplantatie is een relatief kleine haartransplantatie behandeling. Deze haartransplantatie kan daardoor ook gemakkelijk haarsparend uitgevoerd worden. Door inhammen te behandelen volgens de FUE haarsparende methode hoeft niet het hele haar geschoren te worden. Een behandeling zonder scheren is bij inhammen een groot voordeel. Dat geldt zeker voor vrouwen die vaker lang haar dragen. Ook de man zonder inhammen haar is hier erg mee geholpen.

‘Geweldig dat deze behandelingen vandaag de dag mogelijk zijn’

Sjors Ultee
LEES DE ERVARING VAN SJORS
Zantman_20200424_-8LowRes

HAARTRANSPLANTATIE BEHANDELING VAN INHAMMEN IN 4 STAPPEN

Met een inhammen haartransplantatie worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van uw hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen.

01

doc

Het consult

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig uw haaruitval situatie van de inhammen. We leggen u de verschillende technieken uit, bespreken welke behandeling het best bij uw wensen past en wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens van de inhammen, de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume.

02

flask

Donormateriaal

Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit één tot drie haren met een holle naald van ca 0,5 mm tot 0,75 mm dun, één voor één uit het donorgebied gehaald.

03

injection

Het inzetten van het haar

In het te behandelen gebied maakt de arts met een naald zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts één voor één naar de geprepareerde incisies getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen van de inhammen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haren groeien vervolgens binnen enkele dagen vast.

04

hands

Nazorg & controle

Na uw behandeling van uw inhammen krijgt u een mobiel nummer van de behandelend arts mee voor urgente vragen. Verder kunt u indien gewenst een controle afspraak plannen met de behandelend arts. De eindcontrole is een jaar na de behandeling, dan worden ook de voor- en nafoto’s beoordeeld. Er zijn aan de controle afspraken geen extra kosten verbonden.

Het stylen van haar met inhammen

Bij verlies van inhammen haar is er zeker in het begin nog veel te camoufleren. Dit kan bijvoorbeeld door het dragen van een baard, om zo de terugtrekkende haarlijn op het hoofd te compenseren. Verder helpt het om haren te stylen op een manier waarbij de zijkant kort opgeschoren wordt. Een pompadour is een goed voorbeeld van een kapsel dat inhammen camoufleert. Of door het haar nonchalant of één kant op te dragen en daarbij de inhammen te bedekken. Het is daarbij te adviseren om geen wet-look haarproducten te gebruiken, maar haarproducten met een matte look. Daardoor is de hoofdhuid minder snel zichtbaar en is het haaruitval optisch minder zichtbaar.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik heb nu last van inhammen, word ik nu helemaal kaal?

Het ontstaan van inhammen is  een voorteken van erfelijke haaruitval. Het haar verlies dat volgt heeft bijna altijd een vast patroon waarbij de inhammen of de kruin het eerst haren verliezen zijn. Hoe snel en hoe ver het haaruitval zich zal ontwikkelen is voor iedereen anders en er zijn nog mogelijkheden voor verdere haaruitval preventie. Het hoeft daarom niet te betekenen dat u helemaal kaal gaat worden.

Komen de inhammen later weer terug?

Nee, want inhammen zijn een eerste teken van erfelijke haaruitval. Dit wordt veroorzaakt door beschadigde haarzakjes die niet meer hersteld kunnen worden. Het is wel mogelijk, indien het donorgebied het toelaat, om in het haaruitvalgebied gezonde haarzakjes te transplanteren.

Wat kost het laten transplanteren van de inhammen?

Dat hangt af van het aantal grafts. Lees ook onze pagina over kosten haartransplantatie.

Welk (donor) haar wordt gebruikt voor de inhammen?

Het donorhaar voor inhammen komt bijna altijd van de achterzijde van uw hoofd. 

Welke haartransplantatiemethode wordt het meest gebruikt voor inhammen?

Een inhammen haartransplantatie kan met zowel de FUT als de FUE methode worden uitgevoerd hoewel de FUE methode de meest populaire behandeling is. 

Is het te zien dat er een inhammen haartransplantatie heeft plaats gevonden?

Direct na de inhammen transplantatie

Direct na de behandeling zijn er wondjes en korstjes zichtbaar bij de inhammen tot ca 10 tot 14 dagen na de behandeling. Dan zouden anderen inderdaad kunnen zien dat u een behandeling aan de inhammen heeft ondergaan.

Na twee weken

Na twee weken zijn de wondjes bij de inhammen verdwenen maar zal het getransplanteerde haar weer zijn verdwenen. Dat valt eerst uit. U ziet er dan weer eventjes uit als voor de behandeling.

Volgende maanden

In de volgende maanden zal er weer haar beginnen te groeien bij de inhammen. Hoewel dit haar fijner en dunner is dan uw normale haar zijn dit de eerste resultaten.

Na een jaar

In uw directe omgeving zullen mensen zich afvragen waarom u er weer jonger uitziet en hoe het komt dat u geen inhammen meer heeft. Maar "men" kan niet "zien" dat u een haartransplantatie aan de inhammen hebt ondergaan. Een gespecialiseerde kliniek als de Zantmankliniek kan de haartransplantatie zo uitvoeren dat het resultaat volkomen natuurlijk is en volledig opgaat in de natuurlijke haarval.

Niet te onderscheiden

Bij een haartransplantatie is het uw eigen haar dat op de plaats van de inhammen weer verder groeit. Wanneer de behandeling afgerond is, zal het getransplanteerde haar niet van uw oorspronkelijke haar te onderscheiden zijn. U hoeft er nooit meer iets aan te doen en kunt u nieuwe haren gewoon stylen en knippen zoals uw andere haren.

Hoeveel grafts heb ik nodig?

Dat hangt af van de mate van haarverlies. Als je er vroeg bij bent kan je meerdere sessies met een kleiner aantal grafts over meerdere jaren laten uitvoeren. Is het haarverlies al verder gevorderd dan zullen er meer grafts gebruikt moeten worden. 

Nog vragen over deze behandelingen?
Vraag het aan een specialist.

DIRECT CONSULT AANVRAGEN