• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Aderans fase 2

NA REPLICEL GAAT DE RESEARCH VAN ADERANS NU OOK NAAR FASE 2 In de wereld van haarproblemen is Aderans niet over het hoofd te zien. Het is een beursgenoteerde Japanse onderneming die met “Cyberhair” groot is geworden op het gebied van synthetische vezels voor haarwerken. Onder de naam ARI (Aderans Research Institute) zijn ze al […]

NA REPLICEL GAAT DE RESEARCH VAN ADERANS NU OOK NAAR FASE 2

In de wereld van haarproblemen is Aderans niet over het hoofd te zien.

Het is een beursgenoteerde Japanse onderneming die met “Cyberhair” groot is geworden op het gebied van synthetische vezels voor haarwerken. Onder de naam ARI (Aderans Research Institute) zijn ze al een tijdje bezig met het onderzoek naar “Hairmultiplication” door middel van celtherapie. In dat kader hebben ze ook de Engelse firma Intercytex uit Engeland overgenomen die het onderzoek financieel niet meer kon bolwerken. De laatste aankoop van Aderans zijn de Bosley klinieken in de Verenigde Staten zodat ze die kunnen gebruiken voor hun proefnemingen buiten de laboratoria.

 

Doel van het onderzoek

Aderans heeft een paar gepatenteerde celproducten die uiteindelijk bedoeld zijn om via injecties weer haar te laten groeien, zowel bij mannen als bij vrouwen.

 

Dit specifieke deel van het onderzoek

Eerdere proefnemingen in hun laboratorium toonde aan dat met alleen “dermal” cellen de resultaten niet om over naar huis te schrijven waren. Na het toevoegen van ‘epidermal”cellen werden de resultaten beter. Om nu uit te zoeken wat het verschil is in “vivo”( op mensen) gaan ze de effectiviteit van injecties met een mix van gecultiveerde “dermal”en “epidermal” cellen vergelijken ten opzichte van het gebruik van alleen “dermal” cellen, beiden geplaatst in een gebied met haarverlies van de proefpersonen.

De voorwaarden voor proefpersonen

 • Leeftijd 18 tot 65 jaar
 • Mannen en vrouwen
 • In goede gezondheid
 • Haaruitval Graad 3-vertex, 4-5-5a en 6 op de Hamilton-Norwood schaal.

Wie kan thuisblijven

 • Als je allergisch bent voor bepaalde stoffen
 • Als je in de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek Minoxidil of Finasteride hebt gebruikt
 • Bij misbruik van alcohol en drugs ook 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek.
 • Een ziekte, ook psychisch, in de 30 dagen voorafgaand aan de studie
 • En nog een paar andere voorwaarden

Tot wanneer gaat de studie duren?

Het probleem bij dit soort studies is dat de resultaten pas na maanden zichtbaar zijn. In dit geval wil men tot oktober 2012 wachten om met een voorlopige uitslag te komen. En dan nog is het niet klaar om in de praktijk te worden gebruikt. Dan moet je eerder over 2015 denken. Wij houden u op de hoogte.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. F.Y. van Osnabrugge, MSc
Haartransplantatie arts
BIG 49929106401
Drs. F.Y van Osnabrugge werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. "Het persoonlijke contact met mensen en de precieze manier van werken, spreken mij erg aan in het haartransplantatie vak." Met haar eerdere ervaring als huisarts, begrijpt ze hoe belangrijk vertrouwen en zekerheid is voor mensen die een medische behandeling ondergaan. De artikelen die ze schrijft, dragen bij aan een goede voorbereiding op een haartransplantatie en maken duidelijk wat belangrijk is voor de nazorg. Daarnaast schrijft ze over belangrijke onderzoeken op het gebied van haar, haaruitval en haartransplantatie.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij