• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Afrohaar en haartransplantatie

AFROHAAR EN HAARTRANSPLANTATIE Zoals bij iedere andere haartransplantatie is voor haartransplantatie bij afrohaar een arts nodig met ervaring en in dit specifieke geval ook ervaring in haartransplantaties met afro haar. Het verschil Afroharen krullen sterk. Niet alleen op de huid, maar ook in de huid. We hebben hier dus te maken met krullende grafts. Dat […]

AFROHAAR EN HAARTRANSPLANTATIE


Zoals bij iedere andere haartransplantatie is voor haartransplantatie bij afrohaar een arts nodig met ervaring en in dit specifieke geval ook ervaring in haartransplantaties met afro haar.

Het verschil

Afroharen krullen sterk. Niet alleen op de huid, maar ook in de huid. We hebben hier dus te maken met krullende grafts. Dat maakt het oogsten van de grafts extra moeilijk. Je kunt de moeilijkheid van deze behandeling vergelijken met het insteken van een krullende draad door het oog van een naald.

Littekens en Kiloïd

Nog een probleem is het feit dat een donkere huid meer kans geeft op littekenvorming of kiloïd. De behandelaar zal van te voren dienen te bepalen of men daar gevoelig voor is. Doorgaans is een controle van eerdere verwondingen daarvoor afdoende.

Voordelen afrohaar

Afrohaar heeft, naast de hierboven genoemde nadelen, ook voordelen. Doordat het haar sterk krult, dekt het ook beter. Een afrohaar bedekt meer hoofdhuid dan steil haar, omdat het niet alleen omhoog groeit, maar ook in de breedte.

Haartransplantatie bij vrouwen met afro haar

Bij vrouwen spelen nog meer problemen mee als het gaat om een haartransplantatie. Dat komt mede omdat het haaruitvalpatroon bij vrouwen anders is dan bij mannen.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij