• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Amerikaanse wetenschappers genezen kaalheid op celniveau

Onderzoekers van de Columbia University hebben bij een experiment nieuw haar laten groeien uit klompjes cellen. Deze klompjes cellen waren afkomstig uit de hoofdhuid van mannen die kaal waren. In een kweekschaaltje werden de cellen vermenigvuldigd om vervolgens in de huid van muizen te worden geplaatst. In het nieuwe weefsel ontstonden uiteindelijk haarzakjes, waar echte […]

Onderzoekers van de Columbia University hebben bij een experiment nieuw haar laten groeien uit klompjes cellen. Deze klompjes cellen waren afkomstig uit de hoofdhuid van mannen die kaal waren.

In een kweekschaaltje werden de cellen vermenigvuldigd om vervolgens in de huid van muizen te worden geplaatst. In het nieuwe weefsel ontstonden uiteindelijk haarzakjes, waar echte haren uit groeiden.

De onderzoekers zijn van mening dat het gezien kan worden als de eerste stap naar een antwoord op haaruitval of kaalheid.

Er is momenteel nog geen techniek om echt haar te kweken. Ook niet met de zogeheten haarstamceltechniek. Wel kan er gekozen worden voor een haartransplantatie waarbij een goed werkend haarzakje op een goed behaarde plaats weg wordt gehaald en op een minder goed behaarde plaats wordt aangebracht. Zantman kliniek heeft jarenlange ervaring in haartransplantaties en heeft daarnaast een goede reputatie opgebouwd.

Het onderzoek zal nog verder moeten worden uitgebreid, maar met de bevindingen in het onderzoek is het straks mogelijk om nieuwe cellen met haarzakjes te kweken. Dit kan betekenen dat de haardos van iemand na een dergelijke therapie in volume kan toenemen.

Een speciaal soort kweekschaaltje ligt aan dit onderzoek ten grondslag. Hierin kunnen huidcellen zich niet alleen vermenigvuldigen, maar ook driedimensionale klompjes vormen, net als in de hoofdhuid. Door dit proces ontstaan er mogelijk haarzakjes in de cellen.

Met de methode slaagden onderzoekers er (deels) in om haar te laten groeien uit cellen die geoogst waren uit de mannelijke voorhuid. Een deel van het lichaam waar normaliter geen haargroei is.

Volgroeid waren de echter haren niet. Daarnaast hadden de haren vaak een witte kleur en groeide de haren uit vreemde hoeken uit de huid. Je kan dus wel stellen dat de kwaliteit nog te wensen overlaat.

Binnen drie tot vijf jaar hopen de onderzoekers met de eerste testen op mensen te beginnen. Zal dit voor een doorbraak zorgen bij kalende mensen? De tijd zal het leren.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij