• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Anageen fase

De anageen fase van het haar wordt ook wel de groeifase van de haargroeicyclus genoemd. Het haar groeit in een normaal tempo ongeveer 1,25 cm per maand en ongeveer 90% van het haar zal zich altijd in deze fase bevinden. Iedere individuele haar kan gemiddeld zo’n 3 tot 5 jaar in de anageen fase zijn […]

De anageen fase van het haar wordt ook wel de groeifase van de haargroeicyclus genoemd. Het haar groeit in een normaal tempo ongeveer 1,25 cm per maand en ongeveer 90% van het haar zal zich altijd in deze fase bevinden. Iedere individuele haar kan gemiddeld zo’n 3 tot 5 jaar in de anageen fase zijn en in sommige gevallen is deze periode zelfs 10 jaar (voor wenkbrauwen en wimpers is deze fase slechts 1 tot 6 maanden).

Andere fases zijn de overgangsfase (catageen/katageen), de rustfase of uitvalfase (telogeen).

Hoe snel groeit haar?

Haar groeit ca. 1,25 cm per jaar.

Wat is de anageen fase?

De anageen fase is de groeifase van haar in de haargroeicyclus.

Hoe lang bevindt haar zich in de anageen fase?

Meestal bevind haar zich ca. 90% van de tijd in de groeifase.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij