Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

Wat is een anamnese en waarom moet dat?

Een anamnese is een medische term die verwijst naar het proces van het verzamelen van informatie over de medische geschiedenis en symptomen van een patiënt. Het omvat het stellen van gerichte vragen aan de patiënt om inzicht te krijgen in zijn of haar klachten, voorgeschiedenis, familiegeschiedenis, leefstijlfactoren en andere relevante informatie.

Tijdens een anamnese zal de zorgverlener vragen stellen over de aard van de klachten, wanneer deze zijn begonnen, hoe lang ze hebben geduurd, of er iets is dat de klachten verbetert of verergert, en of er andere symptomen zijn opgemerkt. Daarnaast kan de zorgverlener vragen stellen over eerdere medische aandoeningen, operaties, medicatiegebruik, allergieën en andere relevante aspecten van de medische geschiedenis.

De anamnese vormt een belangrijk onderdeel van het diagnostisch proces, omdat het de zorgverlener helpt om een beter begrip te krijgen van de situatie van de patiënt, mogelijke oorzaken van de klachten te identificeren en de juiste diagnose en behandelplan te bepalen. Het is belangrijk om tijdens een anamnese open en eerlijk te zijn en alle relevante informatie te verstrekken om de zorgverlener te helpen een accurate beoordeling te maken.

De stappen bij een anamnese

Een anamnese wordt meestal afgenomen door een zorgverlener, zoals een arts of verpleegkundige. Het proces van het afnemen van een anamnese omvat meestal de volgende stappen:

  1. Introductie: De zorgverlener stelt zichzelf voor en legt uit dat hij/zij de medische geschiedenis en symptomen van de patiënt zal bespreken.
  2. Open vragen stellen: De zorgverlener begint met het stellen van open vragen om de patiënt de gelegenheid te geven vrijuit te praten over zijn/haar klachten en ervaringen. Deze vragen kunnen betrekking hebben op de aard van de klachten, wanneer ze zijn begonnen en hoe ze zijn veranderd in de loop van de tijd.
  3. Gerichte vragen stellen: Na de initiële open vragen zal de zorgverlener meer gerichte vragen stellen om specifieke informatie te verkrijgen. Dit kunnen vragen zijn over symptomen die verband houden met de klachten, eerdere medische aandoeningen, medicatiegebruik, allergieën, operaties, familiegeschiedenis en leefstijlfactoren.
  4. Systematische benadering: Om ervoor te zorgen dat er geen belangrijke informatie wordt gemist, kan de zorgverlener een systematische benadering volgen, waarbij verschillende systemen van het lichaam worden doorgenomen, zoals het cardiovasculaire systeem, het ademhalingssysteem, het maag-darmstelsel, etc. Hierbij worden specifieke vragen gesteld over eventuele symptomen of problemen die verband houden met die systemen.
  5. Samenvatten en verifiëren: Aan het einde van de anamnese zal de zorgverlener de belangrijkste punten samenvatten en deze ter verificatie aan de patiënt voorleggen. Dit is om ervoor te zorgen dat alle informatie correct is begrepen en vastgelegd.

Het is belangrijk voor de patiënt om tijdens de anamnese eerlijk en volledig te antwoorden op de gestelde vragen. Dit helpt de zorgverlener om een nauwkeurige beoordeling te maken en de juiste diagnose en behandelplan op te stellen.

Anamnese bij een haartransplantatie

De anamnese, of medische voorgeschiedenis, wordt doorgaans afgenomen tijdens het eerste consult voor een haartransplantatie. Tijdens deze sessie zal de arts of specialist vragen stellen over uw gezondheidsgeschiedenis, inclusief eventuele medische aandoeningen, medicijngebruik, allergieën en eerdere chirurgische ingrepen. Deze informatie is essentieel om te beoordelen of u een goede kandidaat bent voor een haartransplantatie en om mogelijke risico’s of complicaties te identificeren. Het is belangrijk om tijdens deze fase eerlijk en open te zijn om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg en resultaten krijgt.

Bij het afnemen van een anamnese voor een haartransplantatie zijn er verschillende aspecten die van belang kunnen zijn. Hier zijn enkele vragen die relevant kunnen zijn en van invloed kunnen zijn op de haartransplantatie:

Voorgeschiedenis van haarverlies

Het is belangrijk om te weten wanneer het haarverlies is begonnen, hoe lang het heeft geduurd en of er specifieke patronen of progressie zijn opgemerkt. Dit helpt bij het beoordelen van de geschiktheid voor een haartransplantatie en het bepalen van het te verwachten resultaat.

Medische aandoeningen

Het is relevant om te vragen naar eventuele onderliggende medische aandoeningen, zoals diabetes, hypertensie of auto-immuunziekten, omdat deze van invloed kunnen zijn op de haargroei en het genezingsproces na de transplantatie.

Medicatiegebruik

Het gebruik van bepaalde medicijnen kan haarverlies veroorzaken of beïnvloeden. Het is belangrijk om te weten of de patiënt medicijnen gebruikt die van invloed kunnen zijn op de haargroei, zoals immunosuppressiva of bloeddrukmedicatie.

Eerdere behandelingen

Het is relevant om te vragen of de patiënt eerder medische of chirurgische behandelingen heeft ondergaan voor haarverlies, zoals eerdere haartransplantaties, laserbehandelingen of PRP (plaatjesrijk plasma) -therapieën.

Allergieën en gevoeligheden

Het is belangrijk om te weten of de patiënt bekend is met allergieën of gevoeligheden voor bepaalde medicijnen, zoals lokale anesthetica of antibiotica, die tijdens de haartransplantatie kunnen worden gebruikt.

Leefstijl en verwachtingen

Het is ook van belang om de leefstijl van de patiënt te bespreken, inclusief eventueel roken, alcoholgebruik en het gebruik van voedingssupplementen. Daarnaast is het belangrijk om te achterhalen wat de verwachtingen van de patiënt zijn ten aanzien van het resultaat van de haartransplantatie.

Het verzamelen van deze informatie tijdens de anamnese helpt de arts om een grondige beoordeling te maken van de geschiktheid voor een haartransplantatie, het plannen van de procedure en het bieden van passend advies aan de patiënt.

Haartransplantatie arts
BIG Number: 59023398801

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto's van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U ontvangt binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Eerlijk consult, eerlijk in verwachtingen, deskundig en erg vriendelijk personeel. In goede handen.
, Utrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vooraf alles goed uitgelegd. Tijdens de behandeling word je goed op de hoogte gehouden over waar ze zich momenteel mee bezighouden. Super !
, Hegelsom
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Heel goed ontvangen en het viel ontzettend mee, super leuk personeel.
, Avenhorn
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Duidelijke uitleg, en vriendelijk personeel.
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Erg vriendelijk personeel, alles was duidelijk, de lunch was lekker en het ging nog sneller dan verwacht.
, London
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Alles vanaf begin tot eind goed geregeld. Vriendelijk personeel dat goed voor je zorgt.
, Haarlem
8
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijk en deskundig personeel. Duidelijke uitleg en je voelt je geheel op je gemak.
, IJmuiden
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ich bin zum zweiten mal in dieser Klinik zur Haartransplantation. Ich empfehle diese Kliniek jeder weiter.
, Deutschland
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het viel 100% mee
, 's Heerenberg
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Good service, efficient and great hospitality
, Bleiswijk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het is te vergelijken met de tandarts en een operatie, erg positief hoe alles is gegaan. Voor niks zitten twijfelen.
, Den Haag
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Een hele prettige persoonlijke behandeling tijdens een vreemdsoortige ''ontspannen'' dag
, Barendrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer duidelijk, geduldig, vriendelijk en professioneel, reeële verwachtingen, perfecte begeleiding.
, Badhoevendorp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Uitermate prettig en vakbekwaam. Zeer vriendelijk en gast gericht.
, Waddinxveen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ontzettend vriendelijk en deskundig personeel. Iedereen nam alle tijd om een optimaal resultaat te garanderen.
, Stroe
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb het hier heel fijn ervaren. Iedereen was super vriendelijk
, Badhoevedorp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Top ervaring. Aanbevelingswaardig !
, Noordwijk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijke,deskudige en vakkundige behandeling met goede voorlichting.
, Zoetermeer
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Hele sympathieke mensen, korte pijn zo gepiept. Professionele begeleiding
, Gent
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het was iets heftiger dan ik had verwacht. Ben wel tevreden over de behandeling.
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De hele ervaring was top! Consult en behandeling verliepen uiterst soepel. Personeel en behandelend artsen waren heel deskundig en vriendelijk ! Absoluut aan te raden !
, Voorburg
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Very clean. Very friendly. Very professional.
, Germany
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling was van intake tot en met uitvoering deskundig en voelde vertrouwd. Daarnaast is het team gezellig wat de tijd doet vliegen en de (minimale) pijn doet verzachten.
, Wassenaar
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Top ! Fantastische medewerkers
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen