• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

De geschiedenis van haartransplantatie

De eerste tekenen van wat men verstaat onder een geslaagde haartransplantatie dateert uit het jaar 1822. De medisch student Diffenbach voerde in Würzburg (Duitsland) samen met de professor Dom Unger experimentele behandelingen uit. Dit deden zij bij zowel mensen als dieren. Ze transplanteeerden op een bepaald moment haren van het behaarde gebied naar een kaal […]

De eerste tekenen van wat men verstaat onder een geslaagde haartransplantatie dateert uit het jaar 1822. De medisch student Diffenbach voerde in Würzburg (Duitsland) samen met de professor Dom Unger experimentele behandelingen uit. Dit deden zij bij zowel mensen als dieren. Ze transplanteeerden op een bepaald moment haren van het behaarde gebied naar een kaal gebied.

De professor Unger en de student Diffenbach waren toen al van mening dat kaalheid, mede danzij haartransplantatie, op den duur zeldzaam zou zijn.

Een flink aantal jaren vestreken zonder al te veel ontwikkeling op het gebied van haartransplantatie. Na professor Unger’s succes worden er nauwelijks haartransplantaties uitgevoerd. In het geval van van erfelijke kaalheid is dit zeer weinig tot zelfs helemaal niet het geval. Er zijn in ieder geval geen gevallen bekend van geslaagde haartransplantaties uit die tijd.

Toch is er wel aandacht voor erfelijke kaalheid bij mannen. Medicijnmannen en kwakzalvers spelen hier handig op in door met verschillende brouwsels en wondermiddelen te beweren erfelijke haaruitval te kunnen genezen.

Haartransplantatie in de jaren 30 en 40

In de jaren 30 en 40 werden in Japan modernere chirurgische technieken van haartransplantatie ontwikkeld. De Japanse dermatoloog S. Okuda ontdekt in 1939 dat door gebruik te maken van dikke grafts of stukjes haardragende huid kale gebieden op de hoofhuid kunnen worden bedekt. De resultaten waren in die tijd echter nog niet zo natuurlijk als tegenwoordig.

Aan Okuda’s onderzoek deden 200 clienten mee die in meer of minder mate leden aan traumatische alopecia (kaalheid door lichamelijk letsel of brandwonden)

Haartransplantatie van het jaar 1959 tot heden

In 1959 ontdekte dr Orentreich dat het succes van een haartransplantatie voor een groot deel afhankelijk is van het te transplanteren donorhaar. Uit onderzoek bleek dat mannelijke of klassieke kaalheid wordt bepaald door een grote mate van erfelijkheid. Met gevarieerde uitkomsten kon dit met haartransplantatie worden behandeld.

Dr Orentriech heeft in zijn tijd de basis gelegd van haartransplantatie hoe we dit tegenwoordig kennen.

De wetenschap en kunst van perfect uitgevoerde haar transplantaties gaat gepaard met de ontwikkeling en techniek voor het oogsten van goede grafts (of haarzakjes) en het transplanteren op de juiste wijze.

Natuurlijke resultaten worden tegenwoordig behaald door het verfijnen van grafts van één tot vijf haren. De densiteit van geïmplanteerde haren neemt toe en het haarverlies van haren tijdens het uitvoeren van de haartransplantatie af.

De techniek voor het uitvoeren van haartransplantatie blijft zich nog steeds ontwikkelen en verbeteren.

FUE haartransplantatie

De laatste jaren is voor de fue haartransplantatie methode erg populair geworden. Deze methode is nagenoeg pijnloos, laat geen littekens achter en geeft een mooi natuurlijk resultaat.

Fue haartransplantatie is een comfortabele en innovatieve haar transplantatie methode. Bij deze methode worden de grafts één voor één uit het behaarde gedeelte van de hoofdhuid gehaald en teruggeplaatst op dunbehaarde of kale plekken.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij