• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

De Top 5 hot Topics in haaruitvalbestrijding

Er zijn onderwerpen rond het thema haaruitval en haartransplantatie die voor een hoop nieuws zorgen. Een voorbeeld daarvan is haar klonen. In dit artikel worden deze en andere onderwerpen besproken.

1. Haar klonen, de toekomst in de haartransplantatie?

  Hierbij worden 2 hoofdrolspelers zichtbaar en een kleinere speler.

  • Replicel. Deze Canadese firma heeft onlangs fase 2 van de studie beëindigd waarbij met proefpersonen werd gewerkt. Nu is het wachten op de resultaten die in het voorjaar van 2012 worden verwacht. Meer informatie op deze link. www.replicel.com
  • Aderans. De tweede hoofdpersoon. De studieresultaten van Aderans zijn een combinatie van wat zij zelf al hadden gevonden en de resultaten van een Engels laboratorium, Intercytex genaamd die de race financieel niet kon bijhouden en door Aderans is overgenomen. Inmiddels is bekend geworden dat Aderans proefpersonen rekruteert voor een verdere studie buiten het laboratorium. Aderans is tevens eigenaar van de bekende Bosley klinieken in de Verenigde Staten met meer dan 70 consultkantoren in het land. http://aderansresearch.com
  • Acell. Hier zit geen groot bedrijf achter. Dit is een toepassing in de praktijk, gepromoot door Dr. Gary Hitzig en Dr. Jerry Coolidge, beiden haartransplantatie artsen. Zij beweren dat het mogelijk is om haren die uit de hoofdhuid werden getrokken (plucked hairs) weer een nieuwe follikel in de huid konden ontwikken als ze na bewerking met Acell poeder weer in de huid werden geplaatst.

  Acell is een groeibevorderaar die gebruikt word bij wondheling en al “FDA approved” is waardoor er geen jarenlange onderzoeken nodig zijn. Er zijn nogal wat artsen sceptisch over deze methode maar de tijd zal ons leren of Acell enige waarde (misschien deels) kan toevoegen aan haartransplantaties (hier).

  http://thebaldtruth.com/news/spencer-kobren-interviews-jerry-cooley-acell-matristrem/

  http://iahrs.org/news/dr-jerry-cooley-acell-matristem-slide-presentation/

  http://youtube.com/watch?v=8ySHfpridYo&feature=player_embedded

  2. De automatisering van de haartransplantatie

  De Artas Robot

  Omdat het verwijderen van de follicle units (haarfollikels) een tijdrovend karwei kan zijn als het met de hand gebeurd, kan dit apparaat behulpzaam zijn bij het inkorten van de behandeltijd en de precisie van het weghalen van de follicle units. Daarmee kan of de behandelprijs omlaag of het aantal over te planten follicle units omhoog. Het inplanten in het bovenhoofd moet nog met de hand gebeuren maar ook daar wordt aan gewerkt. http://restorationrobotics.com/rr_technology.html

  De NeoGraft machine

  Deze machine is al langer op de markt maar had steeds nog teveel beperkingen. De laatste versie nu is voor veel artsen in de Verenigde Staten aanleiding om met de NeoGraft machine te gaan werken.

  http://youtube.com/watch?v=QPI20eMnCWI

  3. De geruchten over problemen met Finasteride (Propecia).

  Opeens was er de buzz op het internet. Van Finasteride (Propecia) werd je impotent ook al stopte je er mee. Er is nu een studie uit Japan met 3177 mannen die een en ander kan weerleggen.

  http://ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21980923

  4. Haar Stamcel Transplantatie (HST) door Drs. C.Gho

  Werkt het nu wel of werkt het niet? De vraag is eigenlijk niet of het werkt, maar of het wel echt anders is dan FUE. De algemene consensus is dat het FUE is met een kleinere boor om uit te halen met alle voor- en nadelen van dien.

  5. FUE of FUT transplantatie

  Wat is beter? FUE (follikel unit extraction) of FUT (follikel unit transplant). De strip of de “single follicle” methode bij een haartransplantatie. Hierbij wat links voor meer informatie.

  http://haarconsument.nl/2285/167/kunnen-follice-unit-extraction-fue-en-follicle-unit-tranplant-fut-vredig-naar-elkaar-blijven-bestaan-wp-145.html

  http://haarconsument.nl/2285/182/doorgesneden-follikels-bij-een-haartransplantatie.html

   

  Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

  Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

  Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

  Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
  Haartransplantatie arts
  BIG 59023398801
  Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

  Alles weten over haartransplantatie?

  Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

  Zantman Kliniek is aangesloten bij