• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

De verschillen in haaruitval bij mannen en vrouwen

HAARUITVAL BIJ MANNEN EN VROUWEN. DE VERSCHILLEN Er zijn bij vrouwen over het algemeen meer oorzaken aan te wijzen dan bij mannen. Ookal zijn de oorzaken hetzelfde, haaruitval bij mannen ziet er optisch anders uit als bij vrouwen. De verschillen in patroon Bij mannen begint de haaruitval meestal aan de voorkant. De haarlijn gaat langzamerhand […]

HAARUITVAL BIJ MANNEN EN VROUWEN. DE VERSCHILLEN

Er zijn bij vrouwen over het algemeen meer oorzaken aan te wijzen dan bij mannen. Ookal zijn de oorzaken hetzelfde, haaruitval bij mannen ziet er optisch anders uit als bij vrouwen.

De verschillen in patroon

  • Bij mannen begint de haaruitval meestal aan de voorkant. De haarlijn gaat langzamerhand naar achteren en dat gaat door tot de kruin. Een andere vorm van haaruitval begint meestal bij de inhammen, dan komt het kruintje er bij en langzamerhand groeit dat (of juist niet) naar elkaar toe.
  • Vrouwen houden over het algemeen wel hun haarlijn, maar het gebied erachter wordt dunner. In veel gevallen wordt het haar op het achterhoofd niet aangetast.

De verschillen in oorzaken

  • Bij mannen kunnen de oorzaken zijn:

Erfelijk in verband met het dihydrotestosteron (DHT)

Hoge bloeddruk

Diabetes

  • Bij vrouwen kunnen de oorzaken zijn:

Menopauze

Tekort aan vitamines

Schildklierproblemen

De laatste tijd ook steeds meer erfelijk

Psychologische effecten zijn bij mannen ook anders dan bij vrouwen. Vrouwen kunnen meestal slechter met haaruitval omgaan dan mannen, omdat haaruitval bij mannen min of meer geaccepteerd is en bij vrouwen veel minder. Voor de vrouw is het haar “Crown of beauty”. Wel is het zo dat de vrouw de haaruitval langer kan verbergen door middel van verandering van het kapsel.

Waarom zie je zo weinig vrouwen met haaruitval?

Ingeschat wordt dat 60% van de mannen en 40% van de vrouwen last heeft van haaruitval. Toch is de 40% vrouwen niet zichtbaar in het straatbeeld. Dat komt omdat de vrouw in staat is om haar probleem heel lang te camoufleren. Zij beschikt over heel wat trucjes om haarverlies te verbergen.

Waarin zijn mannen en vrouwen gelijk?

Dat kan de stress zijn die hun haaruitval veroorzaakt. Heel veel mannen zeggen dat het ze niet kan schelen, maar als er dan een behandeling zou zijn die heel goedkoop is, geen pijn doet en (tijdelijk) onzichtbaar is voor de omgeving, zullen heel veel van deze mannen alsnog tot behandeling overgaan. Vrouwen komen er meestal ruiterlijk voor uit dat ze een groot probleem hebben met hun haaruitval.

De oplossingen

  • Mannen: Haartransplantatie

Minoxidil om verdere haaruitval te voorkomen

Finasteride (idem als boven)

Low Level Laser. Een preventiemiddel tegen haarverlies

Haarwerken – pruiken

  • Vrouwen: Haartransplantatie (Opgepast, voor vrouwen gelden andere normen)

Minoxidil om verder haarverlies te voorkomen

Low Level Laser. Een preventiemiddel tegen haarverlies

Hormoontherapie

Haarwerken – pruiken

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij