• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Diabetes en haaruitval

KAN DIABETES (SUIKERZIEKTE) HAARUITVAL VEROORZAKEN? Diabetes mellitus (in de volksmond suikerziekte genoemd) is een ziekte die de suikerregulatie in het lichaam verstoord. Bekend is dat deze ziekte blindheid, nierproblemen en hart- en vaatziektes kan veroorzaken. Nu vragen onderzoekers zich af of het ook haarverlies kan veroorzaken. Volgens endocrinologen en experts op het gebied van haarverlies, […]

KAN DIABETES (SUIKERZIEKTE) HAARUITVAL VEROORZAKEN?

Diabetes mellitus (in de volksmond suikerziekte genoemd) is een ziekte die de suikerregulatie in het lichaam verstoord. Bekend is dat deze ziekte blindheid, nierproblemen en hart- en vaatziektes kan veroorzaken.

Nu vragen onderzoekers zich af of het ook haarverlies kan veroorzaken.

diabetes

Volgens endocrinologen en experts op het gebied van haarverlies, kan diabetes er voor zorgen dat uw haar dunner wordt. Dit wordt veroorzaakt door een aantal zaken, te weten:

1.Diabetes veroorzaakt schade aan bloedvaten. Chronische diabetes kan na verloop van tijd de bloedtoevoer naar uw hoofdhuid verkleinen. Wanneer er niet voldoende zuurstof en voedingsstoffen die in het bloed aanwezig zijn, naar de haarfollikels worden doorgelaten voor een langere periode, kunnen deze miniaturiseren en afsterven.

2. Sommige experts denken dat diabetes hormonale onevenwichtigheden geven in het lichaam. Wanneer deze onevenwichtigheden effect hebben op het testosteron of dihydrotestosteron, kan dit kaalheid opleveren.

3. Veel diabetes patiënten geven aan dat zij periodes hebben dat het haar uitvalt nadat zij met nieuwe medicijnen zijn begonnen. Hoewel dit wetenschappelijk niet is bewezen geloven veel patiënten dat kaal worden een bijwerking is van sommige diabetes medicijnen.

4. Chronische diabetes kan het lichaam in oxidatieve stress plaatsen. Deze stress vergroot de vrije radicalen in het lichaam wat weefsel beschadiging kan opleveren, veel van deze vrije radicalen kunnen de haarfollikels beschadigen.

Wat ook belangrijk is, is dat diabetes er voor zorgt dat wondjes langzamer en soms niet geheel genezen. De wondjes na een haartransplantatie bij cliënten met diabetes hebben daarom ook langer de tijd nodig om te helen.

Diabetes is een serieus gezondheidsprobleem waarbij men alert moet zijn op problemen van de bloedvaten, de nieren, het hart en de ogen. Sommigen houden misschien hun hoofdhuid ook scherp in de gaten. Natuurlijk is de eventuele schade aan de vitale organen het meest verontrustend maar sommige diabeten kunnen geïnteresseerd zijn in het verband met hun lichamelijke conditie en hun haaruitval.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij