• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Een nieuwe studie tegen haaruitval

EEN NIEUWE STUDIE MET POTENTIE TEGEN HAARUITVAL. De eer voor deze research gaat naar Dr. George Cotsarelis en zijn mensen van de universiteit van Pennsylvania, Verenigde Staten. Proteïne Door het met elkaar vergelijken van biopsies (huidmonsters) van kale huid en behaarde huid ontdekten de onderzoekers dat in de kale huid de proteïne “Prostaglandine D2 (PGD2) […]

EEN NIEUWE STUDIE MET POTENTIE TEGEN HAARUITVAL.

De eer voor deze research gaat naar Dr. George Cotsarelis en zijn mensen van de universiteit van Pennsylvania, Verenigde Staten.

Proteïne

Door het met elkaar vergelijken van biopsies (huidmonsters) van kale huid en behaarde huid ontdekten de onderzoekers dat in de kale huid de proteïne “Prostaglandine D2 (PGD2) bijna 3 maal meer voorkwam als in de biopsie van de behaarde huid.

Verdere studie

Toen het proteïne eenmaal geïdentificeerd was, zijn er nog meer tests gedaan op muizen en op haarzakjes die in het laboratorium waren gekweekt. Toen bleek dat PGD2 de haargroei echt vertraagde.

Wat nu

We wisten tot dan toe niet dat PGD2 iets te maken had met haargroei,” vertelt Dr. Cotsarelis. “Wel wisten we dat andere proteïnen haargroei konden bevorderen zoals is vastgesteld met Latisse”. In Latisse zit het prostaglandine F2alpha dat wimperhaar langer kan laten groeien. Zoals veel gebeurd werd ook dat bij toeval gevonden bij mensen die oogdruppels tegen glaucoom gebruikten waar dat prostaglandine in zat. De gebruikers bemerkten dat hun wimpers langer werden. PGD2 werkt dus tegenovergesteld als de F2alpha in Latisse. De een verminderd haargroei de ander bevordert haargroei.

Hoe zit het dan met het beroemde DHT (Dihydrotestosteron)?

Tot nu toe werd gedacht dat haaruitval werd veroorzaakt door een overgevoeligheid voor DHT en als je dat kan verlagen kan je haaruitval voorkomen (Propecia). Dat helpt in ongeveer 50% van de gevallen. Nu heeft Dr. Cotsarelis een andere complicerende factor, zijnde PGD2 toegevoegd.

Op het goede spoor

Enig bewijs dat de onderzoekers op het goede spoor zijn is Minoxidil. Minoxidil activeert een enzym dat, ja u raadt het al, prostaglandine produceert.

Stamcellen, DHT, F2alpha, Acell, PRP

Verwarrend vindt u niet? Toch zijn we al veel verder gekomen in de laatste jaren. Het lijkt wel of het aantal nieuwe vindingen per jaar groter wordt. Dat heeft ook te maken met het feit dat haaruitval de laatste jaren serieuzer wordt bekeken. Laten we hopen dat u niet meer van uw behandelende arts hoort: “Daar moet u maar mee leren leven”.

Wanneer beschikbaar?

Regelmatig zijn er nieuwe vindingen die de hoop op een definitieve oplossing tegen haarverlies verhogen. Maar dan komt meestal de boodschap dat toepassing in de praktijk nog wel even op zich laat wachten. In dit geval zegt Dr. Cotsarelis: “Door de vinding van deze receptor is er een goede kans dat toepassing in de praktijk niet ver weg meer is.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij