• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Is een slechte haartransplantatie te voorkomen?

Helaas komt het regelmatig voor dat er een slechte haartransplantatie wordt uitgevoerd. Dit kan verschillende redenen hebben. Wellicht was de arts of het medisch team niet voldoende ervaren of missen ze de benodigde kennis om de behandeling goed uit te kunnen voeren. Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ kan bij een haartransplantatie behandeling zeker opgaan. Een […]

Helaas komt het regelmatig voor dat er een slechte haartransplantatie wordt uitgevoerd. Dit kan verschillende redenen hebben. Wellicht was de arts of het medisch team niet voldoende ervaren of missen ze de benodigde kennis om de behandeling goed uit te kunnen voeren. Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ kan bij een haartransplantatie behandeling zeker opgaan. Een belangrijke reden hiervan is dat iedereen slechts een beperkt donorgebied heeft. Wanneer een haartransplantatie slecht wordt uitgevoerd en er weinig tot geen hergroei is, neemt het donorgebied direct af. Dit gaat ten koste van eventuele toekomstige behandelingen.

Hoe kunt u dit dan voorkomen? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn hierbij een aantal zaken die een rol spelen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u dit zo veel mogelijk kunt voorkomen.

Zoek naar haartransplantatie ervaringen van anderen

U kunt beginnen met een kort onderzoek dat u zelf online kunt uitvoeren. Kijk bijvoorbeeld eens op Haarweb of Kliniekervaringen.nl. Als u de haartransplantatie ervaringen heeft gevonden, valt u waarschijnlijk direct op dat de ervaringen zowel positief als negatief kunnen zijn. Een positieve ervaring met haartransplantatie kunt u gebruiken om een beeld te krijgen van verschillende haarklinieken in binnen- en buitenland. Soms is het echter ook juist verstandig om te zoeken op negatieve ervaringen. Door hierop te zoeken, kunt u zien welke haarklinieken u mogelijk beter kunt weren.

Plan minimaal 2 consulten in

Om niet alleen online onderzoek te doen, maar ook op locatie, raden we aan altijd bij minimaal 2 haarklinieken op consult te komen. U kunt de verschillende klinieken dan ook vergelijken, wanneer u er zelf bent. Wordt u goed ontvangen? Komt de kliniek professioneel en betrouwbaar over? Er zijn verschillende redenen waarom u een bepaalde kliniek verkiest boven een andere.

Het is daarnaast verstandig om van tevoren een lijstje op te stellen met vragen die u heeft. Heeft uw behandelend arts bijvoorbeeld al een aantal jaar ervaring? En hoe zit het met het medisch team?

Goede voorlichting

Een slecht resultaat wordt niet altijd veroorzaakt door een slechte haartransplantatie behandeling. Het is ook mogelijk dat er geen goede voorlichting wordt gegeven of dat u zich niet houdt aan de voorschriften. Het is essentieel dat u direct na de haartransplantatie heel voorzichtig met uw hoofd doet. Wanneer u uw hoofd stoot, kunnen de getransplanteerde haren namelijk verloren gaan. Dit kan ook gebeuren, wanneer u voor of na de haartransplantatie te veel drinkt of rookt. Informeer daarom altijd goed bij de haarkliniek wat wel of juist niet mag.

De arts moet u daarnaast een reëel resultaat voorschotelen. Wanneer u een groot kalend gebied heeft en er 1.000 grafts worden getransplanteerd, mag u niet verwachten dat dit volledig dekt. Het is onder andere mogelijk om voor en na foto’s te bekijken van mensen die u voor zijn gegaan, met ongeveer dezelfde haarsituatie. U kunt dan een betere inschatting maken van het haartransplantatie resultaat dat u mag verwachten.

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij