• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Ethische code ISHRS

De ethische code van de ISHRS (International Society for Hair Restoration Surgery). “De ISHRS is een non-profit organisatie met als doel de techniek en wetenschap op het gebied van haartransplantatie te bevorderen. Leden zijn erkende en ervaren artsen en het doel is om hun kennisniveau te optimaliseren met betrekking tot de haartransplantatie technieken en aanverwante […]

De ethische code van de ISHRS (International Society for Hair Restoration Surgery).

“De ISHRS is een non-profit organisatie met als doel de techniek en wetenschap op het gebied van haartransplantatie te bevorderen. Leden zijn erkende en ervaren artsen en het doel is om hun kennisniveau te optimaliseren met betrekking tot de haartransplantatie technieken en aanverwante zaken.

Er dient een vrije uitwisseling van ideeën en kennis plaats te vinden tussen de leden. Dit alles in het teken van professionele behandelingen en de veiligheid van de patiënt.”

ishrs-logo

Met dit in gedachten heeft de ISHRS een ethische code opgesteld waarvan mag worden verwacht dat de leden deze code onderschrijven.

Het lidmaatschap van de ISHRS is een privilege voor artsen die een hoogstaand moraal en professionele standaarden hanteren. Het is geen recht. De ethische principes, aangenomen door de leden van de ISHRS, zijn essentieel en bepalend voor het (eerbaar) gedrag van de haartransplantatie arts.

 1. Leden herkennen de noodzaak voor een grote morele verantwoording in de cosmetische chirurgie, gezien het ontbreken van toezicht door de overheid en de emotionele betrokkenheid van de cliënt.
 2. Leden erkennen dat zij zich in een vertrouwenspositie bevinden en zullen dit vertrouwen niet beschamen.
 3. Leden zullen geen emotionele of financiële voordelen verlangen van de cliënt.
 4. Leden erkennen dat zij verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk, het zelfvertrouwen en mogelijk het succes van de cliënt voor het verdere leven. Met elke behandeling wordt het levenslange effect overwogen in het licht van de voortgaande haaruitval.
 5. Leden zullen elke cliënt een behandeling adviseren die zij zelf of een lid van hun familie ook zouden ondergaan onder dezelfde omstandigheden.
 6. Leden zullen in hun advertenties de waarheid en integriteit laten prevaleren en onware uitingen vermijden.
 7. Leden zullen geen misleidende informatie geven over hun collega’s met de bedoeling om de reputatie of de kliniek van een ander lid van de ISHRS te beschadigen, zowel direct als indirect, zowel in print, radio, televisie, internet advertenties, internet website activiteiten of een andere publieke verklaring door zowel leden als hun vertegenwoordigers. Het overtreden van deze code wordt niet geaccepteerd en is grond voor disciplinaire actie.
 8. Leden met wetenschap van een illegale of onwelvoeglijke actie van een andere arts dient deze activiteit te rapporteren.
 9. Leden dienen doorlopend te studeren en vooruitstrevende kennis toe te passen. Leden dienen deze kennis door te geven aan collega’s.
 10. Vertrouwelijke informatie van de cliënt zal privé worden gehouden. Informatie kan alleen worden doorgegeven met de uitdrukkelijke toestemming van de cliënt, behalve wanneer de Wet anders voorschrijft.
 11. Leden dienen zich aan de sluiten bij de ethische codes van de medische organisaties in hun respectievelijke landen.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. F.Y. van Osnabrugge, MSc
Haartransplantatie arts
BIG 49929106401
Drs. F.Y van Osnabrugge werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. "Het persoonlijke contact met mensen en de precieze manier van werken, spreken mij erg aan in het haartransplantatie vak." Met haar eerdere ervaring als huisarts, begrijpt ze hoe belangrijk vertrouwen en zekerheid is voor mensen die een medische behandeling ondergaan. De artikelen die ze schrijft, dragen bij aan een goede voorbereiding op een haartransplantatie en maken duidelijk wat belangrijk is voor de nazorg. Daarnaast schrijft ze over belangrijke onderzoeken op het gebied van haar, haaruitval en haartransplantatie.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij