• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Extra haaruitval na een haartransplantatie

EXTRA HAARUITVAL NA EEN HAARTRANSPLANTATIE Het mooie van “haar” is dat het constant groeit, een rustpauze neemt, uitvalt en weer gaat groeien. Althans als alles normaal is. Gelukkig heeft iedere haar een ander tijdschema want anders waren wij mensen regelmatig tijdelijk helemaal kaal. Bij dieren komt dat wel voor. Dan zijn ze in de rui. […]

EXTRA HAARUITVAL NA EEN HAARTRANSPLANTATIE

Het mooie van “haar” is dat het constant groeit, een rustpauze neemt, uitvalt en weer gaat groeien. Althans als alles normaal is.

Gelukkig heeft iedere haar een ander tijdschema want anders waren wij mensen regelmatig tijdelijk helemaal kaal. Bij dieren komt dat wel voor. Dan zijn ze in de rui. Bij mensen gelukkig niet dus. Wanneer het haar, het lichaam of de hoofdhuid onderhevig is aan stress kan haar echter in de rustfase schieten. Door de shock van het verplaatsen van haar bij een haartransplantatie is dit zeer wel mogelijk. Wanneer die rustfase voorbij is vallen die haren alsnog uit. De gevolgen hiervan noemen we Telogeen haaruitval. Er zijn dan dus meer haren in de rust/uitvalfase dan normaal.

Stress bij een haartransplantatie

De natuur heeft nooit voorzien dat er een tijd zou komen dat we haren uit het achterhoofd gingen halen, op het bovenhoofd gaatjes maken en in die gaatjes weer haren gingen stoppen. Logisch dus dat de haarfollikels in de stress schieten.

Is die haaruitval tijdelijk?

Haaruitval door stress in verband met een haartransplantatie is een tijdelijk probleem. De haarfollikels nemen op een gegeven moment weer hun oude tijdschema op. Meestal merkt alleen de cliënt er iets van maar zijn omgeving niet.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op de kennisbank.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij