• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Finasteride vrouwen

WAT ALS VROUWEN FINASTERIDE GAAN GEBRUIKEN? Finasteride is getest op mannen en als zodanig goedgekeurd door de gezondsheidsautoriteiten voor gebruik bij mannen met haaruitval. Wel is er een recept voor nodig. Nu zijn er artsen die finasteride ook bij vrouwen voorschrijven. Kan dat zomaar? Ja, in pricipe kan een medicus alle medische handelingen uitvoeren waarvan […]

WAT ALS VROUWEN FINASTERIDE GAAN GEBRUIKEN?

Finasteride is getest op mannen en als zodanig goedgekeurd door de gezondsheidsautoriteiten voor gebruik bij mannen met haaruitval. Wel is er een recept voor nodig. Nu zijn er artsen die finasteride ook bij vrouwen voorschrijven.

Kan dat zomaar?

Ja, in pricipe kan een medicus alle medische handelingen uitvoeren waarvan hij/zij denkt dat het de patiënt kan helpen. Wel is het zo dat een basisarts zich niet zal laten verleiden tot het uitvoeren van een open hartoperatie maar in pricipe is hij bevoegd. Uiteraard als er problemen komen door zijn/haar handelen weet de tuchtraad wel raad met hem of haar.

De resultaten van finasteride bij vrouwen.

Twee artsen in de Verenigde Staten hebben een studie gedaan over haaruitval bij vrouwen. Het was al bekend dat vrouwen na de overgang niet reageren op het gebruik van finasteride. Door deze bevindingen gingen de onderzoekers zich afvragen of ze in dit geval wel te maken hadden met Alopecia Androgenetica (erfelijke haaruitval). Andere studies wezen echter weer op het tegendeel. Dus toch een erfelijke factor?

HairDX test.

Omdat finasteride een hormonaal middel is moet voorkomen worden dat men het onnodig gaat slikken. Om dat te voorkomen is er een test, de HairDX test, die kan aantonen of de haaruitval een erfelijke oorzaak heeft of niet. Die test was er al voor mannen maar is nu ook beschikbaar gekomen voor vrouwen.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws . 

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij