• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Follikel, Follikel Unit of Follikel Unit Graft?

WAT IS HET VERSCHIL BIJ EEN HAARTRANSPLANTATIE TUSSEN: EEN FOLLIKEL EEN FOLLIKEL UNIT EN EEN FOLLIKEL UNIT GRAFT? Deze termen kunnen al snel verwarrend zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een haartransplantatie. Zeker gezien het feit dat zowel een follikel, een follikel unit als een follikel unit graft verschillend zijn. Een follikel Een follikel […]

WAT IS HET VERSCHIL BIJ EEN HAARTRANSPLANTATIE TUSSEN:

  • EEN FOLLIKEL
  • EEN FOLLIKEL UNIT EN EEN
  • FOLLIKEL UNIT GRAFT?

Deze termen kunnen al snel verwarrend zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een haartransplantatie. Zeker gezien het feit dat zowel een follikel, een follikel unit als een follikel unit graft verschillend zijn.

tmgefig2Een follikel

Een follikel is het groeicentrum van een enkele haar. De follikel bestaat uit cellen, klieren, bloedvaten en de haarschacht. De follikel gaat door 3 fasen:

  • De Anageen fase (groeifase)
  • De Catageen fase (uitvalfase)
  • De Telogeen fase (rustfase)

Follikels zijn verantwoordelijk voor de enkele zichtbare haren op de hoofdhuid.

Follikel units

In de hoofdhuid groeit het haar in zogenaamde clusters, 1 tot 4 haren per cluster. Dit wordt een follikel unit genoemd. De meeste follikel units bevatten 2-3 follikels. Deze follikel units vormen de natuurlijke verdeling en haargroei in de hoofdhuid. Voor een natuurlijk resultaat zal de behandelend arts deze follikel units dan ook in takt houden bij het verwijderen en plaatsen van de te implanteren haren.

Follikel unit graft (ook wel graft genoemd).

Wanneer een natuurlijk groeiende follikel unit is geoogst uit het donorgebied en geïmplanteerd in het te behandelen gebied, wordt het een follikel unit graft (of wel: graft) genoemd.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij