• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Fue haartransplantatie methode

Afgelopen jaren heeft de haartransplantatie behandeling veel interessante ontwikkelingen doorgemaakt. Jaren geleden werd een haartransplantatie uitgevoerd met een zogenaamde “appelboor”. Bij deze haartransplantatie methode bleven verschillende ontsierende gaten in het donorgebied achter. Om deze reden werd de FUT methode ontwikkeld. Omdat deze haartransplantatie methode ook veel nadelen had, is vervolgens de FUE methode ontwikkeld. Tegenwoordig […]

Afgelopen jaren heeft de haartransplantatie behandeling veel interessante ontwikkelingen doorgemaakt. Jaren geleden werd een haartransplantatie uitgevoerd met een zogenaamde “appelboor”. Bij deze haartransplantatie methode bleven verschillende ontsierende gaten in het donorgebied achter. Om deze reden werd de FUT methode ontwikkeld.

fue-methodeOmdat deze haartransplantatie methode ook veel nadelen had, is vervolgens de FUE methode ontwikkeld. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor de gespecialiseerde FUE methode. Deze haartransplantatie methode heeft een groot aantal voordelen.

Wat is de FUE methode?

De FUE methode is een innovatieve haartransplantatie methode. Deze haartransplantatie methode bestaat inmiddels langer dan 10 jaar. Veel haartransplantatie klinieken hebben zich afgelopen jaren steeds verder gespecialiseerd in deze manier van haren transplanteren. Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de FUE methode precies inhoudt? Bij deze haartransplantatie methode wordt uit het gebied achteraan het hoofd 1 voor 1 grafts weggenomen. Deze grafts zijn haarzakjes waar 1 tot 4 haren uit kunnen groeien. Omdat de achterkant van het hoofd niet gevoelig is voor haaruitval, zullen deze haren nooit gaan uitvallen. De getransplanteerde haren zullen dus altijd blijven doorgroeien. De grafts worden uitgenomen met een holle naald of een hol boortje. Dit is een zeer intensieve en tijdrovende klus. Er moet namelijk precies worden bepaald hoe de haarwortel zich in de hoofdhuid bevindt. Wanneer de grafts op de juiste manier worden uitgenomen, worden de haren er omheen zo min mogelijk beschadigd. Dit is belangrijk voor het behoud van het donorgebied.
Na het uitnemen van de grafts, worden incisies in het gebied gemaakt dat kalend is. U kunt het gebied waar u nieuw haar wilt zelf bepalen. Dit doet u altijd in samenspraak met de arts. In de incisies worden de grafts geplaatst. Na ongeveer 2 weken vallen de getransplanteerde haren vaak uit. Na ongeveer 3 maanden beginnen de getransplanteerde haren opnieuw te groeien. Na 9 tot 12 maanden is het haartransplantatie resultaat optimaal.

FUE methode voordelen

Veel mensen zijn geïnteresseerd in de FUE methode voordelen. Wanneer de FUE methode met de FUT methode wordt vergeleken, zijn erg een groot aantal voordelen.

  • Bij de FUE methode blijft er geen groot litteken achter. Bij de FUT methode wordt een reep huid weggehaald uit de achterkant van het hoofd. Dankzij de vernieuwde FUE methode is dit niet meer nodig. Er wordt met een boortje of holle naald met zeer kleine diameter haar 1 voor 1 weggehaald. De diameter is zo dun, dat er niet of nauwelijks een litteken achterblijft.
  • Bij de FUE methode is de hersteltijd veel korter. Omdat er minuscule gaatjes in de hoofdhuid gemaakt worden, hersteld dit zeer snel. Veel mensen gaan binnen een week al weer aan het werk. Na zo’n 10 dagen is vaak al niets meer te zien van de haartransplantatie.
  • Er kunnen bij de FUE methode nu ook zeer grote behandelingen worden uitgevoerd. Soms kunnen er in 1 dag wel 3.000 grafts worden getransplanteerd.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij