• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

FUE haartransplantatie versus FUT haartransplantatie

FUE HAARTRANSPLANTATIE VERSUS FUT HAARTRANSPLANTATIE. Onderstaand verslag is een weergave van de ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery), gehouden op de Bahama’s in september 2012. U kunt het gehele verslag (Engelstalig) lezen op: http://regrowhair.com/hair-loss-blog/highlights-from-the-2012-ishrs-international-society-of-hair-restoration-surgery-scientific-meeting-in-the-bahamas/ De kwestie over welke van de 2 haartransplantatie technieken (FUE of FUT) het beste is blijft een hot item tussen […]

FUE HAARTRANSPLANTATIE VERSUS FUT HAARTRANSPLANTATIE.

Onderstaand verslag is een weergave van de ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery), gehouden op de Bahama’s in september 2012.

fue-haartransplantatie-vs-fut-haartransplantatie

U kunt het gehele verslag (Engelstalig) lezen op: http://regrowhair.com/hair-loss-blog/highlights-from-the-2012-ishrs-international-society-of-hair-restoration-surgery-scientific-meeting-in-the-bahamas/

De kwestie over welke van de 2 haartransplantatie technieken (FUE of FUT) het beste is blijft een hot item tussen (toekomstige) haartransplantatie patiënten en haartransplantatie artsen. De patiënt kiest voor de minder ingrijpende FUE haartansplantatie behandeling vanwege de minimale littekens en de snelle genezing, maar de artsen blijven verdeeld over de levensvatbaarheid van de grafts in vergelijking met de FUT haartransplantatie.

Dit jaar heeft de ISHRS een FUE Wetenschappelijk Comité opgericht met het doel de FUE haartranplantatie behandeling te verbeteren door middel van wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Op dit moment worden in Europa en Azië meer en meer FUE haartransplantaties uitgevoerd terwijl in de Verenigde Staten de FUT haartransplantatie nog steeds de primaire keuze is van de artsen.

Hieronder een (ver) korte mening van sommige haartransplantatie artsen:

Dr. James Harris is van mening dat wanneer een FUE behandeling goed wordt uitgevoerd er dezelfde resultaten kunnen worden gehaald dan met de FUT behandeling.

Dr. Wen Yi Wu stelt, dat ondanks dat de FUE haartransplantatie door de jaren heen steeds populairder is geworden. deze behandeling nog steeds zijn eigen problemen heeft die nog geen optimaal resultaat geven. De problemen die hij benoemt zijn: doorsnijding van de grafts, uitdroging van de graft, verwijding van de graft en een toegenomen moeilijkheid om de grafts te behandelen. Hij denkt dat de FUE haartransplantatie de FUT haartransplantatie alleen zal vervangen wanneer de haartransplantatie artsen UNANIEM zullen verklaren dat FUE betere resultaten geeft dan FUT.

Dr. Robert True is het met de stelling eens dat de FUE haartransplantatie snel groeit zelfs sneller dan de FUT haartransplantatie. In sommige delen van de wereld wordt zelfs alleen de FUE behandeling aangeboden. Hij erkent dat sommige FUE haartransplantatie resultaten veel enthousiasme hebben gegeven maar hij denkt dat het enthousiasme sterk overdreven wordt wanneer je kijkt naar de tegenstrijdige resultaten van de FUE haartransplantatie. Hij vindt dat de focus van de haartransplantatie artsen moet liggen op hoe je de beste FUE resultaten kunt krijgen met een minimale impact voor het donorhaar de donorhaar optimalisatie en de optimale groei oplevering.

Op dit moment is de FUT haartransplantatie de “gouden standaard” en is de FUE haartransplantatie zich aan het ontwikkelen en verbeteren. Men is het er wel mee eens dat zowel de FUT als de FUE behandeling een plek hebben in de haartransplantatie chirurgie.

 

LEVENSVATBAARHEID VAN GRAFTS.

Dr. Parsa Mobebi bracht een rapport uit over de levensvatbaarheid van de grafts. De grafts werden over een periode van tijd bij 3 patiënten weggenomen. Tijdens dit onderzoek werden de grafts “aangeboord” en na respectievelijk 5, 30, 60 minuten en 4 uur. Dit is het enige onderzoek geweest om de levensvatbaarheid van grafts te vergelijken. Volgens dr. Mohebi blijkt het dat wanneer de grafts langer dan een paar minuten in de hoofdhuid blijven na aanboring, de overleving van de grafts kleiner is.

http://regrowhair.com/hair-loss-blog/highlights-from-the-2012-ishrs-international-society-of-hair-restoration-surgery-scientific-meeting-in-the-bahamas/

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij