• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haar Germ

Haar germ is het ontspruiten van nieuw haar. “Hair germ” of “haargerm” dus verwijst naar een groep cellen in de haarfollikel die de basis vormen voor de regeneratie van een nieuw haar tijdens de haargroeicyclus. Het is een deel van de haarfollikel dat zich dicht bij de dermale papil bevindt en een rol speelt bij […]

Haar germ is het ontspruiten van nieuw haar. “Hair germ” of “haargerm” dus verwijst naar een groep cellen in de haarfollikel die de basis vormen voor de regeneratie van een nieuw haar tijdens de haargroeicyclus. Het is een deel van de haarfollikel dat zich dicht bij de dermale papil bevindt en een rol speelt bij de vorming van nieuw haar.

Tijdens de rustfase van de haargroeicyclus, bekend als de telogene fase, blijft de haargerm in een rusttoestand. Wanneer de nieuwe groeifase (anagene fase) begint, begint de haargerm te prolifereren en een nieuwe haarschacht te vormen, wat leidt tot de groei van een nieuw haar.

Dus, de haargerm is een cruciaal onderdeel van de haarfollikel dat betrokken is bij de regeneratie en groei van haar.

Wat is het verschil tussen de haarfollikel, haargerm en de haarmatrix?

De haarmatrix, haargerm en haarfollikel zijn allemaal onderdelen het haargroeisysteem, maar ze hebben elk hun eigen specifieke rol.

  1. Haarfollikel: De haarfollikel is de structuur in de huid waaruit het haar groeit. Het is als een klein zakje in de huid waarin de haarwortel zit. De haarfollikel omvat verschillende structuren, waaronder de haarschacht (het deel van het haar dat zichtbaar is boven de huid), de haarpapil (die bloedvaten en zenuwen bevat om de haargroei te voeden), de haarmatrix en de haargerm.
  2. Haarmatrix: De haarmatrix is een gebied van actief delende cellen in de haarfollikel. Het is gelegen rond de haarpapil aan de basis van de haarfollikel. De cellen in de haarmatrix delen zich snel en vormen nieuwe cellen die de haarschacht vormen.
  3. Haargerm: De haargerm is een groep cellen die betrokken zijn bij de vorming van een nieuw haar tijdens de haargroeicyclus. Tijdens de rustfase van de haargroeicyclus (telogene fase) blijft de haargerm in een rusttoestand. Wanneer de nieuwe groeifase (anagene fase) begint, begint de haargerm te prolifereren en een nieuwe haarschacht te vormen.

Dus, terwijl de haarfollikel de gehele structuur is waaruit het haar groeit, zijn de haarmatrix en de haargerm specifieke delen van de haarfollikel die betrokken zijn bij de vorming en groei van nieuw haar.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij