• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haar wassen na haartransplantatie

Het wassen van het haar wordt in de eerste dagen na een haartransplantatie behandeling afgeraden. Later in het herstelproces helpt het juist om het herstel te versnellen.

Andere tips zijn:

  • Gebruik de douchekop niet op uw hoofd de eerste 4 dagen na de behandeling. Wat u wel kunt doen is warm water met wat shampoo in een kopje doen en dit mixen. Dit kunt u daarna een aantal keer over de grafts laten lopen. Tegelijkertijd kunt u zachtjes maar grondig het gebied rond het donor litteken schoonmaken.
  • Op dag 5 na de behandeling kunt u gewoon water over uw hoofd laten lopen en heel zachtjes met uw vingertoppen ronddraaiende bewegingen maken. ABSOLUUT NIET MASSEREN.
  • Rond dag 7 na de behandeling kunt u de korstjes zachtjes masseren met uw vingertoppen. GEBRUIK NIET UW NAGELS EN KRAB DE KORSTJES ER NIET AF.

Het is van belang dat het donorgebied schoon is en dat al het bloed wordt verwijderd. Ook het gebied waar de grafts geplaatst zijn moet schoon gehouden worden en vrij van korstjes zijn. Op deze manier kunnen de grafts maximaal overleven en wordt de kans op een infectie verkleind.

 

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. F.Y. van Osnabrugge, MSc
Haartransplantatie arts
BIG 49929106401
Drs. F.Y van Osnabrugge werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. "Het persoonlijke contact met mensen en de precieze manier van werken, spreken mij erg aan in het haartransplantatie vak." Met haar eerdere ervaring als huisarts, begrijpt ze hoe belangrijk vertrouwen en zekerheid is voor mensen die een medische behandeling ondergaan. De artikelen die ze schrijft, dragen bij aan een goede voorbereiding op een haartransplantatie en maken duidelijk wat belangrijk is voor de nazorg. Daarnaast schrijft ze over belangrijke onderzoeken op het gebied van haar, haaruitval en haartransplantatie.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij