• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haardichtheid bij een haartransplantatie

Algemeen Van nature hebben we gemiddeld ongeveer 100 follikels per cm2. Experts geloven dat het transplanteren van 50-60 follikels per cm2 een bevredigend resultaat kan geven en dat eventueel in twee behandelingen. Meer follikels per cm2 geeft meer risico. Denk er ook aan dat op een kale plek de eerste behandeling een groot verschil maakt. […]

Algemeen

Van nature hebben we gemiddeld ongeveer 100 follikels per cm2. Experts geloven dat het transplanteren van 50-60 follikels per cm2 een bevredigend resultaat kan geven en dat eventueel in twee behandelingen.

haardichtheid-haartransplantatieMeer follikels per cm2 geeft meer risico. Denk er ook aan dat op een kale plek de eerste behandeling een groot verschil maakt. Van 0 naar 100%. Een tweede zelfde behandeling voegt dus maar 50% toe.

De haardichtheid bij een haartransplantatie

Dit varieert van persoon tot persoon en is van veel factoren afhankelijk zoals:

  • De haardichtheid en structuur van het haar in het donorgebied
  • De toegepaste techniek
  • De kunde van de behandelend arts
  • Het verschil in kleur tussen hoofdhuid en haar

Haardichtheid en structuur van het haar

Het zal u duidelijk zijn dat dik en krullend haar een betere dekking geeft dan dun en stijl haar. Als van beiden evenveel haren worden overgeplant dan zal het resultaat van dik en krullend haar een duidelijk betere haardichtheid laten zien dan dun en stijl haar. Daarom worden de resultaten met afrohaar over het algemeen als beter ervaren dan de resultaten met ons Hollandse haar.

De toegepaste techniek.

We bedoelen hiermee niet of de haartransplantatie nu met de FUE methode of de FUT methode wordt gedaan maar de techniek van het strategisch plaatsen van de follikels. Je kunt het vergelijken met een bosrand die je op een afstand bekijkt. De eerste rijen bomen kan je individueel zien maar daarachter wordt het één donker vlak. Dat komt omdat de bomen niet als soldaatjes op een rij staan maar door elkaar.

De kunde van de behandelend arts

Teveel follikels bij elkaar kunnen het resultaat beïnvloeden. Het genezingsproces duurt dan te lang waardoor de haarfollikels niet aanslaan. De behandelend arts moet dus weten wat er maximaal mogelijk is zonder risico’s te nemen.

Het verschil in kleur tussen hoofdhuid en haar

Bij een donkere huid met licht haar of andersom is het contrast groter en lijkt het haar daardoor dunner.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij