• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haarduplicatie (autoclonen) en Acell

HAARDUPLICATIE (autoclonen) EN ACELL MATRISTEM. Bronvermelding: http://regrowhair.com/hair-loss-blog/highlights-from-the-2012-ishrs-international-society-of-hair-restoration-surgery-scientific-meeting-in-the-bahamas/ Verslag van de ISHRS in september 2012. Dr. Jerry Cooley heeft haarduplicatie en ACell in 2010 geïntroduceerd en dit is met veel enthousiasme verwelkomd door mannen en vrouwen in de hele wereld. Tijdens het ISHRS congres heeft hij een update gegeven van zijn ervaringen met ACell in zowel […]

HAARDUPLICATIE (autoclonen) EN ACELL MATRISTEM.

Bronvermelding: http://regrowhair.com/hair-loss-blog/highlights-from-the-2012-ishrs-international-society-of-hair-restoration-surgery-scientific-meeting-in-the-bahamas/

Verslag van de ISHRS in september 2012.

Dr. Jerry Cooley heeft haarduplicatie en ACell in 2010 geïntroduceerd en dit is met veel enthousiasme verwelkomd door mannen en vrouwen in de hele wereld.

Tijdens het ISHRS congres heeft hij een update gegeven van zijn ervaringen met ACell in zowel traditionele haartransplantatie als in haarduplicatie (autoclonen).

De drie belangrijkste functies van ACell zijn:

  • Stimulatie van angiogenesis (het fysiologische proces van nieuwe bloedvaatjes die groeien uit bestaande vaatjes);
  • Het tegengaan van fibrose (microscopische kleine littekentjes onder de huidoppervlakte); 
  • Het versterken van de originele stamcel (een specifieke type stamcel die maar een aantal keer deelbaar is).

ACell staat bekend om zijn effect bij wondgenezing. Dr. Cooley gebruikt ACell in zijn praktijk en merkt dat ACell verschillende relevante applicaties biedt op het gebied van haartransplantatie. Dit zowel bij de FUE (punctie gedeeltes), genezing van de donor-strip, oogsten van grafts bij FUT en haarduplicatie (autoclonen).

Bewijs vanuit dr. Cooley’s praktijk suggereert dat ACell kan helpen bij weefsel regeneratie, zoals te zien in onderstaande foto, door de tijdelijke verkleuring (roodheid). Zodoende benadrukt hij dat het gebruik van ACell tijdens een FUE of FUT haartransplantatie een geweldig hulpmiddel is bij wondgenezing en produceert een optimale haargroei opbrengst.

voorbeeld-van-geplukte-graftsHaar duplicatie werkt volgens het principe dat een haar wanneer het goed geplukt is samen zal gaan met de huidcellen en het stamcellen nog intact. Volgens dr. Cooley, die ACell op de geplukte haar aanbrengt en daarna implanteert in de hoofdhuid, stimuleert het regeneratieve potentieel van het lichaam om een compleet nieuwe haarfollikel te bouwen inclusief de klieren en de huidpapil. Omdat geplukte haren opnieuw groeien in het originele gebied is er een potentieel ongelimiteerd donor voorraad ontstaan, die voor mensen die aan haaruitval lijden een mogelijkheid bieden tot een hoofd vol haar.

 De eerste resultaten in het gebruik van geplukte haren van de hoofd en baard en het maken van nieuw haar op de kale gebieden waren succesvol. Maar na nadere onderzoeken is hij tegen menige mislukkingen aangelopen. Hij zag een laag succes gehalte wanneer hij geplukte haren wilde plaatsen op de kale kruin en sommige gebieden van de haarlijn. Nadat hij meerdere vervolgpogingen heeft ondernomen is hij wederom een aantal keer succesvol geweest. In het bijzonder op plekken waar het haar voorheen is getransplanteerd.

voorbeeld-van-geplukte-graftsZie foto rechts waar dit getoond wordt.

Één van de complicaties van het transplanteren van geplukte haren (of haren in het algemeen) is folliculitis (= een ontsteking van de haarzaktjes) wat u kunt zien in de 7-maands foto hieronder. Echter na 15 maanden waren de infecties verdwenen en was er een uitstekend resultaat.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Verschillende critici van Dr. Cooley’s haarduplicatie vragen waarom het succes percentage bij gebruik van geplukte haren hoger lijkt te zijn vlakbij getransplanteerd haar. Dr. Cooley denkt dat cellen van voorgaande transplantaten follikel regeneratie faciliteren en daardoor de groei opbrengst hoger is wanneer de geplukte haren rond en in een voorgaand transplantatiegebied worden getransplanteerd.

Daarom doet Dr. Cooley nu in de eerste plaats haarduplicaties bij mensen die een nabehandeling moeten krijgen of bij mensen die al eerder een haartransplantatie hebben ondergaan.

Tengevolge van de verschillende resultaten vindt Dr. Cooley dat er eerst meer onderzoek moet worden verricht voordat deze procedure klaar is voor wereldwijd gebruik.

 http://regrowhair.com/hair-loss-blog/highlights-from-the-2012-ishrs-international-society-of-hair-restoration-surgery-scientific-meeting-in-the-bahamas/

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij