• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haartransplantatie combineren met Micro Haar Pigmentatie (MHP)

Heeft u wel eens gehoord van de term Micro Haar Pigmentatie? Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor Micro Haar Pigmentatie. Er wordt daarnaast ook vaak gesproken van Micro Hair Pigmentation of de afkorting MHP. MHP wordt al jarenlang toegepast. Het was in eerste instantie erg populair om littekens mee te camoufleren. Het nabootsen van haar […]

Heeft u wel eens gehoord van de term Micro Haar Pigmentatie? Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor Micro Haar Pigmentatie. Er wordt daarnaast ook vaak gesproken van Micro Hair Pigmentation of de afkorting MHP. MHP wordt al jarenlang toegepast. Het was in eerste instantie erg populair om littekens mee te camoufleren. Het nabootsen van haar in FUT haartransplantatie littekens kunnen uitkomst bieden om het litteken mooi mee te camoufleren.

Wat is Micro Haar Pigmentatie?

Eigenlijk kan Micro Haar Pigmentatie worden gezien als een vorm van permanente of semi-permanente make-up. Het heeft iets weg van een tatoeage. Er wordt alleen minder diep pigment in dehuid ingebracht. Om deze reden is een tatoeage voor altijd zichtbaar en is MHP 2 tot 5 jaar zichtbaar. Het effect hiervan zal na verloop van tijd minder worden. Het effect zal namelijk vervagen, omdat de huid zich vernieuwt.

Micro Haar Pigmentatie voor littekens

Er zijn tussen 1970 en 2010 tienduizenden FUT haartransplantaties uitgevoerd. Deze haartransplantaties laten een groot litteken achter. Dit is één van de belangrijkste redenen dat tegenwoordig bijna niemand meer kiest voor deze haartransplantatie methode. Tegenwoordig is de FUE haartransplantatie erg populair geworden, waarbij de haren of grafts één voor één worden uitgenomen. Het boortje waarmee dit wordt gedaan heeft een zeer kleine diameter. Daarom blijven er geen littekens achter. Met Micro Haar Pigmentatie worden kleine haartjes of stoppels nagebootst. Hierdoor lijkt het net alsof er kleine haartjes groeien in het litteken. Het litteken is dan minder zichtbaar en ziet er meer uit als de rest van de hoofdhuid.

Haartransplantatie en MHP combineren?

Helaas heeft niet iedereen voldoende donorgebied voor een goed dekkende haartransplantatie. Het is mogelijk dat het getransplanteerde haar op het kale of kalende gebied er dan nog steeds vrij dun uitziet. Hier kan soms iets aan worden gedaan, door MHP en haartransplantatie te combineren. Er zijn verbluffende resultaten te zien. Daarnaast hebben sommige mensen al een erg mooi haartransplantatie resultaat, maar willen ze het nóg voller laten ogen. MHP kan dan ook een uitkomst zijn.

Let op met Micro Haar Pigmentatie!

Mocht u MHP overwegen, kijk dan uit. Er zijn namelijk mooie resultaten bekend, maar er zijn ook veel mensen met een erg slecht resultaat. Het resultaat van MHP is erg moeilijk ongedaan te maken. Doe daarom van tevoren voldoende vooronderzoek naar ervaren en goed beoordeelde klinieken. Het pigment kan na verloop van tijd veranderen van kleur, wanneer niet het juiste pigment wordt gebruikt. Hierdoor kan ‘haar’ dat eerst de juiste kleur was, blauw of paars worden. Vaak wordt het toegepast op kale gebieden, waardoor het onmogelijk is om dit te camoufleren. Laat u daarom goed voorlichten. Zantman kliniek werkt samen met de beste MHP kliniek van Nederland: Beauty Care Nederland.

Wilt u meer weten over de combinatie van Micro Haar Pigmentatie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij