• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

De haartransplantatie-ervaringen van anderen

Ervaringen van anderen zijn een belangrijke bron van informatie voor wie kaal wordt en een haartransplantatie overweegt. Opvallend is dat mensen die last krijgen van haaruitval vaak dezelfde fasen doorlopen voorafgaand aan een haartransplantatie. De conclusie na afloop van een behandeling is vaak dezelfde: had ik het maar eerder gedaan!

Er zijn veel mensen die langzaam maar zeker kaal worden. Van de eerste schrik – ‘word ik al kaal?’ – tot en met de stap naar de kliniek maakt iedereen dezelfde fases door. Het begint met twijfel. Hoe snel zet de kaalheid door? Zien anderen het aan mij? Genetisch bepaalde haaruitval gaat inderdaad geleidelijk. Het proces kan al op jonge leeftijd beginnen.

Hoe snel gaat haaruitval?

Er zijn voorbeelden genoeg van twintigers die al flink uitgedund haar hebben. In welk tempo het haar uitvalt, is niet te voorspellen. Haaruitval kan zelfs een tijdje stabiliseren, om vervolgens na een periode van twee, drie of vijf jaar weer verder te gaan. Vanaf de leeftijd van 50, 55 jaar gaat het kaal worden veel trager.

Haaruitval camoufleren

Veel mensen die kaler worden zoeken het in eerste instantie in camouflage. Het haar iets anders kammen kan al een verschil maken. Ook het langer dragen of een baard laten groeien kan het beeld tijdelijk verdoezelen. Huisartsen en dermatologen krijgen in deze fase veel vragen van cliënten: ‘Is er misschien nog iets aan te doen?’ Er bestaan heel veel medicijnen en middeltjes, maar van slechts enkele is de werking ervan wetenschappelijk aangetoond. Verder kan het gebruik ervan gepaard gaan met vervelende bijwerkingen.

Vragen over een haartransplantatie

Vroeg of laat komt de keus: wel of geen haarimplantatie en hoe kies ik een goede haartransplantatiekliniek? Om een keuze te maken zoeken veel mensen online of in hun persoonlijke kring naar ervaringen van anderen. Belangrijke vragen over de behandeling zijn: Wat kan ik verwachten? Krijg ik mijn ‘oude’ haar weer terug? Hoe lang duurt het herstel na de behandeling? En ook: hoe zichtbaar is het?

Tijdens het consultgesprek krijgt u bij Zantman kliniek een volledig – en eerlijk – beeld van wat de behandeling inhoudt. Doordat het een behandeling is waarbij haren worden herverdeeld, is het niet mogelijk om meer haren te creëren. Wel is het zo dat het herverdelen, bij voldoende te verplaatsen haar (donorhaar), prachtige natuurlijke resultaten geeft. Het is een blijvende oplossing haaruitval.

Na een behandeling duurt het herstel van de kleine sneetjes in het behandelde gebied ongeveer een week. Afhankelijk van uw gezondheid en in welke mate u de nazorginstructie opvolgt, zal dit iets korter of iets langer zijn. Een jaar na de behandeling is het definitieve resultaat zichtbaar. Op dat moment plannen we ook de controle afspraak in.

De dag van de haarimplantatie

De dag zelf blijft altijd spannend en een goede voorbereiding is cruciaal voor het goed slagen van de behandeling. Bij Zantman kliniek zijn we erop gericht de behandeling voor u zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken. De persoonlijke begeleiding tijdens de behandeling door het medisch team speelt daarin een belangrijke rol.

Wanneer de ingreep eenmaal achter de rug is, is de reactie van cliënten meestal dat het is meegevallen. Mensen zijn oprecht blij dat ze de stap hebben genomen. Die blijdschap neemt alleen nog maar toe als ook de reacties van familie, vrienden en bekenden positief zijn. ‘Dat had je eerder moeten doen!’

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij