• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haartransplantatie ontwikkelingen

Op het gebied van haartransplantatie ontwikkelingen is er de laatste tijd veel veranderd. De techniek is tegenwoordig compleet anders dan in de jaren vijftig. De eerste haartransplantatie stamt uit de vijftiger jaren, waarbij zogenaamde plugs (grafts tot wel 15 haren) verplaatst werden. Tegenwoordig zijn dit follikel units. Haren groeien niet één voor één maar groeien […]

Op het gebied van haartransplantatie ontwikkelingen is er de laatste tijd veel veranderd. De techniek is tegenwoordig compleet anders dan in de jaren vijftig. De eerste haartransplantatie stamt uit de vijftiger jaren, waarbij zogenaamde plugs (grafts tot wel 15 haren) verplaatst werden. Tegenwoordig zijn dit follikel units. Haren groeien niet één voor één maar groeien in haarfollikels met 1, 2, 3, 4 haren bij elkaar.

Wanneer ze op een dergelijke manier worden getransplanteerd, krijg je het meest natuurlijke resultaat. Haartransplantatie ontwikkelingen staan tot op de dag van vandaag niet stil. Dertig jaar geleden had men zich nog niet kunnen voorstellen wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van haartransplantatie. In dit artikel wordt uitgelegd wat de belangrijkste haartransplantatie ontwikkeling is geweest. Tevens delenwe wat er mogelijk kan worden binnen afzienbare tijd.

De geschiedenis van haartransplantatie

Wereldwijd dragen mensen al honderden jaren pruiken. Dit werd veelal door de elite of bovenlaag van de samenleving gedaan. Naast haartransplantatie hebben pruiken eveneens een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hedendaagse toupetten of pruiken zijn vrijwel tegenwoordig niet van echt haar te onderscheiden. In tegenstelling tot een haarimplantatie heeft een pruik een beperkte houdbaarheidsdatum. Dit kan als een nadeel worden gezien.

De geschiedenis van haartransplantatie begint zo’n halve eeuw geleden. Er zijn voor de vijftiger jaren wel pogingen gedaan om haar te transplanteren maar dit was helaas zonder succes. Bij de eerste haartransplantatie werd gebruikgemaakt van een appelboor, waarbij ronde stukken huid uit het donorgebied werden verwijderd. Deze ronde stukken hadden een doorsnede van wel één tot twee centimeter met als gevolg dat er ronde gaten ontstonden in het donorgebied. Dit was zoals u zult begrijpen erg vervelend voor de desbetreffende cliënt. Bovendien werd het probleem hiermee alleen maar verplaatst. Gelukkig heeft de tijd niet stil gestaan en zijn de haartransplantatie ontwikkelingen de laatste jaren aanzienlijk geweest.

De daaropvolgende techniek voor haartransplantatie was de Follicular Unit Transplantation (FUT) methode. Bij de FUT haartransplantatie methode wordt een dunne reep uit het donorgebied onttrokken. Vaak is dit aan de achterzijde van het hoofd. Vervolgens wordt de wond gehecht. Het nadeel hiervan is dat er een langwerpig litteken ontstaat. De FUT methode werd destijds gezien als baanbrekende haartransplantatie ontwikkeling.

Tegenwoordig kennen we de Follicular Unit Extraction (FUE) methode als de meest gangbare haartransplantatie methode. Bij een FUE haartransplantatie worden door een speciale holle naald haarfollikels met één, twee, drie of vier haren één voor één uit de achterzijde van het hoofd gehaald. Hierdoor neemt de FUE haartransplantatie soms meer tijd in beslag in vergelijking met de FUT haartransplantatie. Vaak is het haar kort geschoren, waardoor de transplantatie beter kan worden uitgevoerd. De voordelen van een FUE haartransplantatie is dat de ingreep vele malen lichter is dan de strip methode of FUT haartransplantatie. Hierdoor is een snelle genezing mogelijk. Met de FUE haartransplantatie zijn geen hechtingen nodig en houd je geen zichtbare littekens over aan de behandeling. De artsen en het medisch team van haartransplantatie kliniek Zantman kliniek zijn gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie methode.

Toekomstige haartransplantatie ontwikkelingen

Één van de mogelijke scenario’s voor haartransplantatie ontwikkelingen is de Haircell Duplication. Bij deze methode worden stamcellen buiten het lichaam vermenigvuldigd. De cellen worden ingespoten om vervolgens een follikel te ontwikkelen. De haarfollikels produceren nieuwe haren. Bij niet esthetische behandelingen, bijvoorbeeld brandwonden, zou dit ook een mooi resultaat kunnen geven. We houden u op de hoogte van de haartransplantatie ontwikkelingen.

Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een haartransplantatie prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, (eventueel) uw telefoonnummer en geboortedatum.

U ontvangt dan binnen één werkdag een prijs- en behandelindicatie door een specialist per e-mail. Deze indicatie kunt u combineren met een telefonisch consult voor een persoonlijk advies.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consultente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 35 jaar werkzaam als haartransplantatie verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Behandel- en prijsindicatie

Vraag per e-mail een gratis en vrijblijvende prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt daarna binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail. Ook voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Dit kan per email, telefonisch of via de chatfunctie op onze website.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met een specialist.

Zantman Kliniek is aangesloten bij