Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

Een haartransplantatie in het buitenland: de voor- en nadelen

Mensen vliegen van over de hele wereld naar met name Turkije voor verschillende cosmetische ingrepen. Als u in het buitenland iets aan uw haaruitval wil laten doen, heeft dit voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen van een haartransplantatie worden specifiek voor Turkije in dit artikel uitgelicht. Hierdoor kunt u een betere keuze maken van het wel of niet ondergaan van een haartransplantatie in Turkije. Op basis van uw afweging kunt u een haarkliniek in uw eigen land of in Turkije selecteren.

Wat is een haartransplantatie?

Voordat we u meer vertellen over de haartransplantatie in Turkije, is het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van de behandeling zelf. Bij een haartransplantatie worden er grafts (haarzakjes) uit een donorgebied gehaald, die geprepareerd worden om ingebracht te worden op de gewenste plek.

Waarom kiezen mensen voor een haartransplantatie Turkije?

Het grootste voordeel van een haartransplantatie in Turkije is voor veel mensen de prijs. Vaak is de behandeling namelijk goedkoper dan in Nederland. Maar krijgt u in Turkije meer waar voor uw geld? Goedkoop kan in dit soort gevallen duurkoop zijn. Want als u nu een goedkope haartransplantatie laat uitvoeren, kan dit er voor zorgen dat u in de toekomst een minder volle haardos heeft. Daarnaast kan de haardichtheid na verloop van tijd weer lager worden. Dat is eigenlijk wat u wilt voorkomen. Let er daarom goed op dat u niet inlevert op kwaliteit als u kiest voor een behandeling in Turkije.

Haartransplantatie kosten Turkije

Wilt u Turkse klinieken vergelijken met Nederlandse klinieken? Kijk dan naar behandelingen van 1500 grafts. Dit is namelijk ongeveer de gemiddelde behandelgrootte in Nederland. Daarbij is het belangrijk dat u rekening houdt met andere bijkomende kosten voor een haartransplantatie in Turkije. Denk onder andere aan vliegtickets, overnachtingen en andere kosten. Als u kiest voor een haartransplantatie in Turkije, kunt u rekenen op een prijs tussen de €2000 en €8000. Dit is afhankelijk van de kliniek die u kiest en het aantal grafts dat wordt getransplanteerd bij een haartransplantatie in Turkije.

Haartransplantatie Turkije: wat zijn de nadelen?

De belangrijkste nadelen van haarimplantatie Turkije zijn:

  • Geen mogelijkheden of slechte mogelijkheden voor nacontroles na uw haartransplantatie in Turkije;
  • Geen of slechte service als de behandeling niet naar tevredenheid is verlopen;
  • Bij complicaties is het niet mogelijk om direct naar een arts te gaan;
  • De terugreis wordt vaak als vervelend ervaren;
  • De kwaliteit op het gebied van het plaatsen van de grafts laat vaak te wensen over. Er wordt geen natuurlijke haarlijn gecreëerd.
  • Communicatie is lastig, omdat er vaak geen Nederlands gesproken wordt;
  • Het niveau van hygiëne is vaak lager dan in Nederland bij een haartransplantatie in Turkije;
  • Bij een haartransplantatie in Turkije wordt er vaak gebruik gemaakt van een te groot donorgebied, die te dicht bij de kruin ligt. Daardoor ontstaat er een grote kans dat getransplanteerde haren niet blijvend zijn. Op korte termijn geeft dit een goed resultaat, op de lange termijn is dit vaak niet het geval. We vertellen u daarom graag wat meer over het plaatsen van te veel grafts in de volgende alinea.

Teveel grafts bij een haartransplantatie Turkije

Een lagere haardichtheid terwijl er toch een haartransplantatie heeft plaatsgevonden is helaas mogelijk. Bij haar implantaten Turkije wordt er vaak geadverteerd met een enorm hoog aantal grafts die in een keer getransplanteerd worden. Daaraan is niets gelogen, want artsen doen wat ze beloven: ze halen meer grafts uit het donorgebied dan in Nederland gebruikelijk is. Vaak ligt dit aantal tussen de 3000 en 4000, tegen het absolute maximum van 2800 in Nederland. In Nederland is dit aantal alleen haalbaar als het donorhaar uitzonderlijk goed is. Goed om te weten: bij een donorgebied zijn er slechts maximaal 5500 grafts beschikbaar om te transplanteren. Hierdoor wordt het ook duidelijk waarom deze hoge aantallen niet verstandig zijn. Door te veel grafts te plaatsen, houdt u niet alleen weinig over als u eventueel op een latere leeftijd een tweede transplantatie wil ondergaan, maar ook de haardichtheid in het donorgebied wordt een stuk minder. Het klinkt dus aantrekkelijk om in een keer 4000 grafts te laten behandelen, maar u kunt daar later spijt van krijgen. Vaak vertellen bedrijven voor haartransplantatie in Turkije dat niet.

Wat als het resultaat tegenvalt van haren implanteren Turkije?

De succespercentages van de haartransplantaties die in Turkije worden uitgevoerd, zijn gemiddeld lager dan dat van Nederlandse haartransplantatie klinieken. Een mislukte haartransplantatie in Turkije komt helaas nog geregeld voor. Verdiep u daarom altijd eerst goed in de kwaliteit van diverse klinieken in Nederland en van haartransplantatie in Turkije.

Heeft u behoefte aan eerlijk advies?

Ontvangt u graag een eerlijk advies en een realistisch beeld van een behandeling? Kies dan voor Zantman Kliniek. Tijdens het consultgesprek ontvangt u informatie over de verschillende behandeltechnieken en het benodigde aantal grafts voor uw situatie. Een ervaren specialist beoordeeld de kwaliteit van uw huid, de haren en het te behandelen gebied. U ontvangt daarbij een overzicht van de kosten van de haartransplantatie. Het consult geeft u daarnaast de gelegenheid om vragen te stellen.

Haartransplantatie consultente
BIG Number: 79002390930

C.C.J.M. Jaspers-Bouma

C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 35 jaar werkzaam als haartransplantatie verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto's van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U ontvangt binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Een erg fijne ervaring gehad, vriendelijk en professioneel personeel. Ik ben goed verzorgd en de transplantatie viel erg mee, geen pijn gehad.
, Maasland
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer goed geholpen, vriendelijk personeel, geen klachten.
, Almelo
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vanaf de eerste afspraak een goed gevoel over de kliniek en het personeel.
, Hendrik Ido Ambacht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Buiten gewoon prettig personeel. Vakkundig en assertief personeel. Fijne procedure --> mooi resultaat.
, Monnickendam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb het als een fijne behandeling ervaren.
, Keulen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Erg vriendelijk en kundig personeel met veel aandacht voor de patient.
, Delft
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Prima service, lieve mensen
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Super vriendelijk personeel, veel kennis en ervaring. De dag is voorbij gevlogen.
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijk en goed behandeld.
, Enschede
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Nu even afwachten wat het resultaat is.
, Voorburg
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Heel erg tevreden, erg lief personeel, vlotte behandeling, erg deskundig. Nu het resultaat afwachten, maar beloofd veel goeds.
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik ben op een fijne manier geholpen, alles was tot in de puntjes voor elkaar. Tijdens de behandeling was er ruimte om vragen te stellen, Ook werd er constant gevraagd hoe het met me ging, alles was naar wens.
, Drachten
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Erg prettige en deskundige dagbehandeling die echt in teamverband wordt geleid. Chapot !
, Leiden
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Het was een zorgeloze en professionele behandeling. De arts en assistenten waren uiterst vriendelijk en bekwaam.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Prima behandeldag. Keurig op tijd ontvangen; snel, vriendelijk en voorspoedig geholpen. Volledig pijnvrij.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer prettige ervaring. Personeel helemaal top.
, Boxtel
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik was van tevoren aardig nerveus, maar het viel heel erg mee !
, Alphen a/d Rijn
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Goed geholpen en duidelijk uitgelegd.
, Schoonhoven
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Fijne behandeling. Prettige dag gehad. Ik voelde me erg op mijn gemak.
, Zaandam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Super service, behandeling en ervaring. De dames waren zo lief en zorgzaam. Vragen werden ook super beantwoord.
, Beverwijk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Goed advies, vriendelijke mensen, duidelijke uitleg en begripvol tijdens de behandeling. Goed en duidelijk geholpen en vragen beantwoord. Ook advies vooraf was duidelijk en in goede samenspraak.
, Groningen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijk en deskundig personeel en goede en duidelijke informatie vooraf.
, Schiedam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ongelooflijk vriendelijk, deskundig en gezellig personeel. Heb me een paar keer ontzettend gelukkig geprezen dat ik hier zat en niet ergens in een vreemd land. Hier kreeg ik direct antwoord op al mijn vragen.
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Heel vriendelijk en professioneel team. De dag vloog voorbij.
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen