• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haaruitval bij beide ouders in de familie

HAARUITVAL BIJ BEIDE OUDERS IN DE FAMILIE Haarverlies wordt veroorzaakt door meerdere genen die van beide ouders geërfd kunnen worden. Als je dus wilt inschatten of je in de toekomst ook met haarverlies kan worden geconfronteerd, moet je aan beide kanten van de familie kijken. Kijk aan moederskant ook eens naar haar broers als ze […]

HAARUITVAL BIJ BEIDE OUDERS IN DE FAMILIE

Haarverlies wordt veroorzaakt door meerdere genen die van beide ouders geërfd kunnen worden. Als je dus wilt inschatten of je in de toekomst ook met haarverlies kan worden geconfronteerd, moet je aan beide kanten van de familie kijken.

Kijk aan moederskant ook eens naar haar broers als ze die heeft. Wat ook kan is dat de haaruitval een generatie overslaat. Dus het inschatten van toekomstig haarverlies, als er nog geen tekenen van zijn, is erg moeilijk.

De haarcyclus

Haren gaan door een kringloop van groei, uitval en rust. Het haar kan tussen de 2 tot 6 jaren groeien, met ongeveer een centimeter per maand. Dan treedt de rustfase aan waarbij het haar uitvalt en weer opnieuw gaat groeien. Dat verklaart ook waarom de een veel langer haar kan krijgen als de ander.

De beroemde 100.000 haren

We hebben ongeveer 100.000 haren op het hoofd en verliezen daar gemiddeld 100 per dag van zonder dat er sprake is van blijvend haarverlies. We denken niet aan eventueel haarverlies totdat het zichtbaar wordt en pas dan gaan we ons zorgen maken. Dan is er echter al heel wat haar verloren.

Ouder worden

Het ouder worden hoeft niet perse gepaard te gaan met haaruitval. Iedereen kent wel een oudere met een bos haar om jaloers op te worden. Wel is het zo dat bij de meeste mensen de individuele haren wat dunner worden. Een kleinere diameter dus.

Medicijnen

Er zijn medicijnen tegen haarverlies, zoals bijvoorbeeld Finasteride en Minoxidil. Deze kunnen voorkomen dat het haarverlies verder gaat en soms kan het ook wat meer haar opleveren. Bezint eer ge begint echter, want het nadeel van deze middelen is dat ze doorlopend moeten worden gebruikt. Als je stopt valt al het bespaarde haar in korte tijd alsnog uit.

Bron: Mayo Clinic.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij