Haaruitval en DHT (Dihydrotestosteron)

HAARUITVAL EN DHT

DHT (Dihydrotestosteron) is een afgeleide van het mannelijk hormoon testosteron. Studies hebben uitgewezen dat DHT een hoofdrol speelt bij een erfelijke haaruitval. Zonder DHT kan je echter ook niet want DHT doet ook goede dingen.

Hoe wordt DHT gevormd.
Zowel mannen als vrouwen produceren DHT. Mannen veel meer dan vrouwen. DHT wordt gevormd door de werking van 5 alpha reductase op testosteron.

haaruitval-en-dht

Wat doet DHT nog meer?

De puberteit en DHT. In de pubertijd ondergaan tieners veel hormonale veranderingen. Bij jongens uit zich dat in een diepere stem, baard en snorgroei en haar op de geslachtsorganen en in de oksels.

De prostaat en DHT. Veel mannen op oudere leeftijd krijgen een vergrote prostaat. Dit is ook het gevolg van DHT.

Lichaamshaar en DHT. Ook het lichaamshaar is een gevolg van het aanwezige DHT. Het vreemde nu is dat DHT op het bovenhoofd haaruitval kan veroorzaken en op de rest van het lichaam meer haargroei.

Spieren en DHT. Nee. Meer spieren? Daar heeft het DHT als zodanig niets mee te maken. Daar is het echte testosteron voor nodig.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

 

Haartransplantatie arts
BIG Number: 59023398801

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.