• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haaruitval en schildklierproblemen

KAN EEN PROBLEEM MET DE SCHILDKLIER HAARUITVAL VEROORZAKEN? Er zijn veel oorzaken voor haaruitval en een probleem met de schildklier kan ook de oorzaak zijn. Zowel een te snelle als een te langzame werking van de schildklier kan problemen geven. De schildklier   De schildklier is een kleine klier in de vorm van een vlinder […]

KAN EEN PROBLEEM MET DE SCHILDKLIER HAARUITVAL VEROORZAKEN?

Er zijn veel oorzaken voor haaruitval en een probleem met de schildklier kan ook de oorzaak zijn. Zowel een te snelle als een te langzame werking van de schildklier kan problemen geven.

Haaruitval en schildklierproblemen

De schildklier

 

De schildklier is een kleine klier in de vorm van een vlinder en zit onder in de nek. De schildklier is verantwoordelijk voor de productie van het schildklierhormoon. Dit hormoon is belangrijk bij het regelen van ons metabolisme en ons immuunsysteem. Als de schildklier niet de juiste hoeveelheid hormoon afgeeft kan dat veel lichamelijk ongemak geven, inclusief haarverlies.

 

Geen gemakkelijke diagnose

Het is niet gemakkelijk om een slecht werkende schildklier te onderkennen. Als er teveel schildklierhormoon wordt geproduceerd heet dat “Hyperthyroidism”. Bij te weinig hormoonproductie heet dat “Hypothyroidism”. De symptomen zijn echter veelal gelijk.

  • Het haar is droog, breekbaar en ruw. Het haar is altijd al snel beïnvloed door een onbalans van het schildklierhormoon en met haaruitval erbij kan het haar ook van structuur veranderen.
  • Verandering in de huid. Een verandering in de huidskleur. Ook kan de huid droog en ruw aanvoelen.
  • Familie geschiedenis. Een schildklierprobleem kan erfelijk zijn. Vraag eens rond in de familie want soms heeft men het zelf niet in de gaten gehad en zijn de verschijnselen niet als dusdanig opgemerkt.
  • Vermoeidheid, depressies en angstaanvallen. Een schildklierprobleem kan uw stemming danig ontregelen
  • Spierpijn. Ook hierbij kan een schildklierprobleem de oorzaak zijn.

Het advies hier is natuurlijk een bezoek aan de huisarts die u weer kan doorverwijzen naar een specialist op dit gebied.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij