• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haarwerk voor mannen

Wanneer een man door erfelijke haaruitval kaal is geworden, zijn er vaak twee opties. Een haartransplantatie voor mannen of een haarwerk voor mannen. Twijfelt u tussen één van deze twee mogelijkheden? Een haartransplantatie heeft namelijk verschillende voor- en nadelen, wanneer dit wordt vergeleken met een haarwerk. De kosten van een haarwerk voor mannen kunnen sterk […]

Wanneer een man door erfelijke haaruitval kaal is geworden, zijn er vaak twee opties. Een haartransplantatie voor mannen of een haarwerk voor mannen. Twijfelt u tussen één van deze twee mogelijkheden? Een haartransplantatie heeft namelijk verschillende voor- en nadelen, wanneer dit wordt vergeleken met een haarwerk. De kosten van een haarwerk voor mannen kunnen sterk uiteenlopen.

Haarwerk kosten

De haarwerk kosten kunnen sterk verschillen per haarwerk. De kosten zijn onder andere afhankelijk van:

  • Het materiaal waarvan het haarwerk gemaakt is. Europees echt haar is meestal duurder dan synthetisch haar.
  • De marge die een haarwerkspecialist rekent.
  • Of er een gedeelte van het haarwerk vergoed wordt.
  • De soort bevestiging van het haarwerk.

Over het algemeen variëren de kosten van een haarwerk van ongeveer €400,- tot soms wel meer dan €3.000,-. Over het algemeen nemen de kosten van een haarwerk toe, naarmate het haar langer wordt. Bij mannen is een haarwerk natuurlijk vaak minder lang dan bij vrouwen.

Verschil tussen een haarwerk en een pruik

Het woord ‘haarwerk’ wordt vaak door elkaar gebruikt met het woord ‘pruik’. In werkelijkheid zijn deze twee echter niet hetzelfde. Wanneer wordt gesproken van een haarwerk, wordt er een haarstuk van echt haar bedoeld. Er bestaan verschillende soorten echt haar. De haarsoorten die het vaakste worden gebruikt, zijn:

  • Europees haar
  • Aziatisch haar

Europees haar is over het algemeen behoorlijk wat duurder dan Aziatisch haar. Bij mensen met een West-Europees uiterlijk is vaak echter Europees haar nodig voor het haarwerk. Wanneer Aziatisch haar wordt gebruikt, is dit soms te dik of van een andere structuur dan het eigen haar. Haarwerken van echt haar worden meestal aangemeten voor mannen met last van erfelijke haaruitval of een haarziekte.

Als er wordt gesproken van een pruik, is er meestal sprake van een pruik met synthetisch haar. De prijzen van pruiken zijn daarom lager dan van haarwerken, omdat de kosten van het synthetische haar lager zijn dan van echt haar en de pruiken vaak met een machine worden gemaakt. Meestal worden pruiken aangemeten voor mannen of vrouwen die kaal zijn geworden door de behandeling van kanker. Chemotherapie zorgt namelijk vaak voor tijdelijke haaruitval.

Haarwerken worden daarentegen vaak met de hand geknoopt. Dit is een erg kostbaar proces.

Twijfelt u tussen een haarwerk en een haartransplantatie?

Helaas is niet iedereen geschikt voor een haartransplantatie. Twijfelt u tussen een haartransplantatie en een haarwerk? Een haartransplantatie heeft namelijk een groot aantal voordelen t.o.v. een haarwerk. We bekijken graag uw situatie en voorzien u van advies op maat. Het is mogelijk om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.
 
 

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij