• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Heeft u een goed donorgebied voor de haartransplantatie?

Het is een vraag die vrijwel iedereen stelt, voordat de haartransplantatie behandeling wordt uitgevoerd. ‘Heb ik een goed donorgebied?’. Dit is een vraag die niet zomaar gesteld wordt. Wanneer je een goed gebied hebt, is de kans namelijk ook groter dat u uiteindelijk een mooi haartransplantatie resultaat heeft. Bij een slecht donorgebied bestaat de kans […]

Het is een vraag die vrijwel iedereen stelt, voordat de haartransplantatie behandeling wordt uitgevoerd. ‘Heb ik een goed donorgebied?’. Dit is een vraag die niet zomaar gesteld wordt. Wanneer je een goed gebied hebt, is de kans namelijk ook groter dat u uiteindelijk een mooi haartransplantatie resultaat heeft. Bij een slecht donorgebied bestaat de kans dat het haartransplantatie resultaat zal tegenvallen. Om deze reden is het belangrijk dat u van tevoren een eerlijk beeld krijgt van het resultaat dat u van de behandeling mag verwachten.

Er zijn verschillende factoren die bepalen of het goed is. Deze zijn als volgt:

  • Gezondheid van de haren;
  • Structuur van de haren;
  • Kwaliteit van de haarwortels;
  • Hoeveelheid haren.

Haardikte in het donorgebied

Eén van de belangrijkste factoren voor het bepalen of er sprake is van een goed donorgebied, is bijvoorbeeld of de haardikte goed is. Dikker haar is vaak sterker en zorgt voor een betere dekking. Heb je dik haar of dun haar? Dat je bovenop het hoofd dun haar hebt door haaruitval, wilt nog niet zeggen dat het donorgebied dun haar bevat. Wanneer iemand dik haar heeft, is er vaak ook sprake van sterke haarwortels, met goede kwaliteit haar. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een betere hergroei.

Structuur van de haren in het donorgebied

De structuur van het haar heeft slechts een beetje te maken met de kwaliteit van het donorgebied. Houd er echter rekening mee dat het moeilijker is om erg krullend haar of kroeshaar te transplanteren. Er zijn slechts weinig haarklinieken die kroeshaar kunnen transplanteren. Zantman kliniek heeft zich dankzij jarenlange ervaring in deze vorm van haartransplantatie gespecialiseerd.

Hoeveelheid haren in het donorgebied

De hoeveelheid haren bepalen hoeveel haartransplantatie behandelingen kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast bepaalt dit ook hoeveel grafts er kunnen worden uitgenomen en kunnen worden getransplanteerd per behandeling. Over het algemeen bevat een donorgebied ongeveer 3.000 tot 7.000 grafts. Dit komt overeen met ongeveer 6.000 tot 14.000 haren. Per behandeling kunnen vaak maximaal zo’n 2.500 tot 3.000 grafts worden getransplanteerd. Houd er rekening mee dat je dus niet onbeperkt kunt blijven transplanteren. Op een gegeven moment is het gebied uitgeput.

Hoe is uw donorgebied?

Wilt u bepalen hoe uw donorgebied is? We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens dit consult bekijken wij uw donorgebied en bespreken we welk optimaal haartransplantatie resultaat u kunt verwachten.

Neem contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij