• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Het belang van de assistenten bij een haartransplantatie

HET BELANG VAN DE ASSISTENTEN BIJ EEN HAARTRANSPLANTATIE. Het oogsten van de grafts uit het achterhoofd gebeurt meestal door de behandelend arts. Wanneer het zover is dat de grafts moeten worden geplaatst komen meestal de assistenten in actie. Een cliënt heeft graag dat de behandelend arts zoveel mogelijk zelf doet en dat kan wel maar […]

HET BELANG VAN DE ASSISTENTEN BIJ EEN HAARTRANSPLANTATIE.

Het oogsten van de grafts uit het achterhoofd gebeurt meestal door de behandelend arts. Wanneer het zover is dat de grafts moeten worden geplaatst komen meestal de assistenten in actie.

assistenten-haartransplantatie

Een cliënt heeft graag dat de behandelend arts zoveel mogelijk zelf doet en dat kan wel maar alleen bij heel kleine behandelingen. Bij een gemiddelde behandeling is dit echter niet aan te bevelen.

Waarom assistenten

Het plaatsen van de grafts is heel belangrijk en is teamwerk. Ze worden daarvoor dan ook speciaal opgeleid. Een hele behandeling door 1 persoon is praktisch onmogelijk omdat:

  • De behandeling veel langer duurt
  • De vermoeidheid toe slaat
  • De grafts te lang buiten het lichaam zijn
  • De grafts kunnen uitdrogen

DE TECHNIEK VAN HET PLAATSEN

Over het algemeen zal de behandelend arts zelf de incisies maken waarin de grafts moeten komen. De behandelend arts bepaalt dus, in overleg met de cliënt, de haarlijn. Dan is het de beurt aan de assistenten. Bijna alle klinieken maken gebruik van assistenten die ze zelf opleiden. Dit is belangrijk omdat iedere arts zijn eigen werkwijze heeft. Ze werken bij de plaatsing van de grafts in een team van 2-3 personen tegelijk. Zij moeten vooral letten op de hoek waarin de grafts worden geplaatst. Dit in verband met de richting van de haargroei.

Bij grote behandelingen is het zelfs aan te bevelen om ook dit team te wisselen voordat de vermoeidheid toeslaat. Een compleet medisch team van 1 arts en 4-5 assistenten is dan ook bij grote behandelingen normaal. Goed opgeleide assistenten zijn dus onmisbaar voor een succesvolle haartransplantatie.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij