• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Het geheim van gezond glanzend haar

HET GEHEIM VAN GEZOND GLANZEND HAAR Iedere vrouw wil graag gezond en glanzend haar. Gezond en glanzend haar staat borg voor een goede algehele gezondheid. Om gezond en glanzend haar te krijgen moet je doorlopend goed voor je haar zorgen. Terwijl studies hebben bewezen dat 95% van de haaruitval genetisch is bepaald, zijn er ook […]

HET GEHEIM VAN GEZOND GLANZEND HAAR

Iedere vrouw wil graag gezond en glanzend haar. Gezond en glanzend haar staat borg voor een goede algehele gezondheid. Om gezond en glanzend haar te krijgen moet je doorlopend goed voor je haar zorgen.

tips-gezond-glanzend-haarTerwijl studies hebben bewezen dat 95% van de haaruitval genetisch is bepaald, zijn er ook andere factoren die haaruitval kunnen veroorzaken. Haaruitval is nu niet bepaald een levensbedreigende ziekte maar het kan ook betekenen dat er meer loos is dan haaruitval. Daar komt nog bij dat als er veel haar verloren gaat dit ook niet goed is voor het zelfvertrouwen.

Een gezond dieet

Iedereen weet momenteel wel wat een gezond dieet is. Het belangrijkste is dat alle essentiële vitamines en mineralen in de voeding vertegenwoordigt zijn.

Het wassen van het haar

De frequentie van het haarwassen hangt af van het type haar. Vrouwen met vet haar moeten het haar meer wassen dan vrouwen met normaal of droog haar. Gebruik lauwwarm water en masseer de hoofdhuid met de vingertoppen. Het is verstandig om voordat het haar wordt gewassen, het eerst goed door te borstelen.

Het kammen van het haar

Voordat je je haar kamt is het beter om het eerst door te borstelen. Gebruik na het borstelen een kam met weide tanden, het liefst een kam van hout of schildpad. Heb je droog haar dan is het beter om het haar natuurlijk te laten drogen en geen föhn te gebruiken.

Het gebruik van shampoo

Gebruik altijd een milde shampoo die aangepast is aan je eigen haar type. Meestal horen hierbij conditioners van hetzelfde merk. Zij zijn op elkaar afgestemd.

Het gebruik van conditioners

Het is nodig om het haar te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals chloorwater in zwembaden, zout zeewater en de zon. Daar zijn conditioners uitermate geschikt voor. Gebruik dus altijd een conditioner in zulke omstandigheden.

Jouw haar tijdens het slapen

Maak er een gewoonte van om het haar te borstelen voordat je gaat slapen. Laat geen haarbanden of clips achter in het haar. Slaap je erg onrustig dan is het te overwegen om een satijnen kussensloop aan te schaffen. Dit om het breken van het haar te voorkomen.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij