• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Hoe kunt u haargroei bevorderen?

Pas als iemand zijn of haar haar  verliest, wordt vaak beseft hoe belangrijk het haar is. Voorheen werd het voor lief genomen dat er geen haaruitval was. Wanneer haaruitval optreedt en iemand kaal begint te worden, zijn er verschillende manieren om de haaruitval tegen te gaan. Deze mogelijkheden zijn als volgt: ·         Haartransplantatie ·         Haargroeimiddelen ·         Haarverdikkingsproducten (haaruitval […]

Pas als iemand zijn of haar haar  verliest, wordt vaak beseft hoe belangrijk het haar is. Voorheen werd het voor lief genomen dat er geen haaruitval was. Wanneer haaruitval optreedt en iemand kaal begint te worden, zijn er verschillende manieren om de haaruitval tegen te gaan.

Deze mogelijkheden zijn als volgt:

·         Haartransplantatie

·         Haargroeimiddelen

·         Haarverdikkingsproducten (haaruitval wordt dan eigenlijk gemaskeerd)

·         Haarwerken / pruiken (haaruitval wordt dan eigenlijk gemaskeerd)

Is haargroei bevorderen mogelijk?

We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om haargroei te bevorderen. Om hier goed antwoord op te kunnen geven, is het belangrijk dat u weet waardoor haaruitval kan worden veroorzaakt. In ongeveer 95 procent van de gevallen dat haaruitval ontstaat, is er sprake van erfelijke haaruitval. Deze erfelijke haaruitval kan in sommige gevallen worden verergerd door chronische stress.

Haaruitval heeft echter ook in sommige gevallen andere oorzaken:

·         Haarziekten

·         Stress

·         Tekort aan essentiële voedingsstoffen

·         Andere ziekten

Wanneer u haaruitval heeft en de oorzaak wilt achterhalen, is het raadzaam om eerst te onderzoeken wat de oorzaak is van de haaruitval. Een huisarts, dermatoloog en arts van de haartransplantatie kliniek kan dit meestal vast stellen. Dit kan op verschillende manieren. Soms kan aan het patroon van haaruitval al worden gezien dat iemand last heeft van haaruitval. Er is bij mannen dan vaak sprake van haaruitval volgens de Norwood Schaal. Er volgt dan eerst haaruitval op de inhammen en/of kruin. Het haar wordt hier dunner. Uiteindelijk ontstaan hier kale plekken.

Is er sprake van erfelijke haaruitval?

Wanneer er sprake is van erfelijke haaruitval, zijn er verschillende manieren om de haaruitval tegen te gaan. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen een tweetal bewezen haargroeimiddelen.

Haargroei bevorderen met Finasteride

Finasteride wordt al jarenlang gebruikt tegen erfelijke haaruitval. Haargroei bevorderen met Finasteride is dus mogelijk. Dit middel is eigenlijk een medicijn dat wordt gebruikt door mannen met prostaatvergroting. Finasteride werkt vooral goed op de kruin. Houd er rekening mee dat dit medicijn ook bijwerkingen kan hebben. Overleg daarom altijd eerst goed met de arts of dit haargroeimiddel kan worden gebruikt.

Haargroei bevorderen met Minoxidil

Een ander haargroeimiddel dat de haargroei kan bevorderen is Minoxidil. Minoxidil werd ook toevalligerwijs ontdekt. Het werd ontdekt als haargroeimiddel, maar is van origine een medicijn tegen hoge bloeddruk. Houd er rekening mee dat ook dit product verschillende bijwerkingen kan hebben. Deze bijwerkingen komen echter minder voor dan bij Finasteride. Bovendien worden de bijwerkingen vaak als minder heftig ervaren dan van Finasteride.

Haargroeimiddelen die de haargroei kunnen bevorderen

Het is belangrijk dat u een gezonde levensstijl aanhoudt voor uw haar. Roken is bijvoorbeeld slecht voor de doorbloeding en kan daardoor haaruitval erger maken. Daarnaast moet u iedere dag de benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Daarnaast zijn er twee bewezen haargroeimiddelen. De werking kan per persoon verschillen. Bij sommige personen kan het de haargroei bevorderen. Dat wil zeggen dat het haar er dikker en voller uit kan komen te zien. Daarom worden haartransplantaties bij haarkliniek Zantman kliniek vaak gecombineerd met een haaruitval preventie plan.

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij