• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Hoe verberg je kaalheid? Een Amerikaans “patent”.

HOE VERBERG JE KAALHEID? EEN AMERIKAANS “PATENT”. In 1977 werd er een Amerikaans patent verleend om de kaalheid te verbergen. Vroeger zag men wel eens van die ingenieuze modellen waarbij met het overgebleven haar het bovenhoofd werd bedekt. De ouderen onder ons zullen zich zeker nog de Engelse voetballer Bobby Charlton herinneren. Hij kamde een […]

HOE VERBERG JE KAALHEID? EEN AMERIKAANS “PATENT”.

In 1977 werd er een Amerikaans patent verleend om de kaalheid te verbergen. Vroeger zag men wel eens van die ingenieuze modellen waarbij met het overgebleven haar het bovenhoofd werd bedekt.

kaalheid-verbergenDe ouderen onder ons zullen zich zeker nog de Engelse voetballer Bobby Charlton herinneren. Hij kamde een lage scheiding in zijn overgebleven haar en liet dat haar lang groeien. Dat haar kamde hij dan over zijn kale bovenhoofd. Nog steeds zijn er mannen die op deze manier hun kaalheid willen bedekken.

Eigenlijk zag en ziet iedereen dat men kaal is maar uit beleefdheid zegt men daar niets over. Dick Advocaat, de voetbaltrainer, liep er vroeger ook zo bij maar na zijn haartransplantatie zit zijn haar een stuk beter. Helaas had hij niet genoeg donorhaar om het hele hoofd te doen en moest de kruin kaal blijven maar gezien de mogelijkheden qua donorhaar, heeft hij een prima resultaat.

Sommige mannen denken “Dan maar kaal”.

Uiteindelijk werd er iemand wakker en schoor al zijn haar af. Onnodig te zeggen dat dit veel beter stond. Dus kwam er navolging en nu kijk je er niet meer van op als iemand helemaal kaal is. Natuurlijk is kaal scheren niet voor iedereen geschikt. Het staat bijvoorbeeld beter bij mannen met een rond gezicht dan bij mannen met een langwerpig gezicht.

Het eigen haar behouden.

De meerderheid van de mannen wil meestal toch zijn haar behouden. Gelukkig zijn daarvoor nu goede mogelijkheden. In de beginfase kunnen preventieve behandelingen worden toegepast zoals:

Minoxidil, een lotion die twee maal per dag moet worden aangebracht.

Propecia , een pil voor dagelijks gebruik.

Bij de wat verder gevorderde haaruitval behoort een haartransplantatie tot de mogelijkheden. De resultaten van een haartransplantatie zijn de laatste 15 jaar enorm verbeterd.

De toekomst.

Er zijn ook mannen die op de toekomst rekenen. Research naar het klonen van haren. Zij moeten echter nog een aantal jaren geduld hebben want de resultaten daarvan zijn nog niet toepasbaar in de praktijk.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij