• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Hoeveel haartransplantaties kan ik ondergaan?

Hoeveel haartransplantaties FUE of FUT kan ik ondergaan? Deze vraag wordt vaak door onze cliënten gesteld in onze haarkliniek. Het is niet mogelijk om daar een éénduidend antwoord op te geven. Een FUE haartransplantatie behandeling (haar voor haar) kan vaker plaatsvinden dan een FUT behandeling (strip methode). In onze kliniek doen wij maximaal 2 FUT […]

Hoeveel haartransplantaties FUE of FUT kan ik ondergaan?

Deze vraag wordt vaak door onze cliënten gesteld in onze haarkliniek. Het is niet mogelijk om daar een éénduidend antwoord op te geven.

Een FUE haartransplantatie behandeling (haar voor haar) kan vaker plaatsvinden dan een FUT behandeling (strip methode). In onze kliniek doen wij maximaal 2 FUT behandelingen bij een cliënt. De reden hiervoor is dat er een risico bestaat dat er een breed litteken achterblijft op het hoofd wanneer er meer dan 2 FUT behandelingen worden gedaan.

In onze haartransplantatie kliniek worden beide behandelmethoden uitgevoerd, maar we voeren tegenwoordig meestal de FUE behandelmethode toe. Mocht het nu zo zijn dat de cliënt in het verleden al eerdere FUT behandelingen heeft ondergaan en de mogelijkheid m.b.t. haardichtheid en donorgebied bestaat, dan kunnen wij wel de FUE behandeling aanbieden.

Het aantal behandelingen die iemand kan ondergaan is afhankelijk van:

  • De grootte van het donorgebied.
  • De haardichtheid in het donorgebied.
  • De grootte van de behandeling.

Daarom verschilt het aantal haartransplantatie behandelingen dat iemand kan ondergaan per persoon en kan er van tevoren geen éénduidend antwoord op gegeven worden.

Een voorbeeld:

Is het donorgebied klein en de haardichtheid in het donorgebied laag dan kunnen er maximaal 3.000 grafts getransplanteerd worden.

Is het donorgebied groot en de haardichtheid in het donorgebied hoog dan kunnen er maximaal 8.000 grafts getransplanteerd worden.

Zoals u ziet in bovenstaand voorbeeld hangt het aantal grafts en hoe vaak u getransplanteerd kan worden af van bovenstaande factoren.

Gootste risico haartransplantatie

In de praktijk is het aantal grafts in verhouding tot het behandelgebied ook waar een behandeling het vaakst mis gaat. Een behandeling waarbij met een groot aantal grafts een relatief klein behandelgebied behandeld wordt, kan op de lange termijn bij vervolgbehandelingen problemen geven. Of een groot aantal grafts wat verplaatst wordt, maar zonder resultaat is helaas niet meer te herstellen. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het beschikbare donormateriaal om dit risico te minimaliseren.

Tijdens een consultgesprek in onze kliniek kan onze consulent meer informatie verstrekken over uw donorgebied, de haardichtheid in het donorgebied en de mogelijkheden. We nodigen u dan ook graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvend consultgesprek.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij